Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Επιρροές Έξω Από Τη Σφαίρα Της Οικογένειας: Τηλεόραση, Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές, Σχολείο Και Συνομήλικοι.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Επιρροές Έξω Από Τη Σφαίρα Της Οικογένειας: Τηλεόραση, Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές, Σχολείο Και Συνομήλικοι."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Επιρροές Έξω Από Τη Σφαίρα Της Οικογένειας: Τηλεόραση, Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές, Σχολείο Και Συνομήλικοι

2 Τα πρώτα παράθυρα: Ο αντίκτυπος της τεχνολογίας, της τηλεόρασης και των ηλεκτρονικών υπολογιστών στα παιδιά και τους εφήβους. Τα παιδιά ηλικίας 3 έως 11 ετών παρακολουθούν τηλεόραση περίπου 3-4 ώρες την ημέρα. Στην ηλικία των 18 ετών οι έφηβοι βλέπουν περισσότερη ώρα τηλεόραση αντί να ασχολούνται με οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα.

3 Αποτελεί όλος αυτός ο χρόνος μπροστά απ’ αυτό το κουτί καταστροφή για τη γνωστική, την κοινωνική και τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών, όπως πολλοί κριτικοί φοβούνται;

4 Η εξέλιξη της στοιχειώδους εκπαίδευσης στην τηλεόραση
Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας επεξεργάζονται το περιεχόμενο των τηλεοπτικών προγραμμάτων τμηματικά,δηλαδή δεν είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται την ροή των γεγονότων(από την αρχή να καταλήγουν στο τέλος). Σε αντίθεση τα μεγαλύτερα παιδιά και οι έφηβοι είναι ικανοί να βγάλουν συμπεράσματα για τα κίνητρα ενός χαρακτήρα και να συνδέσουν σκηνές που απέχουν χρονικά.

5 Οι επιδράσεις της τηλεοπτικής βίας
Προκαλεί επιθετικότητα η τηλεοπτική βία; Υποστηρίζεται ότι η κωμική βία μάλλον δεν επηρεάζει την συμπεριφορά των μικρών τηλεθεατών. Βέβαια, έρευνες έχουν δείξει ότι η έντονη προβολή τηλεοπτικής βίας αυξάνει τις επιθετικές τάσεις των παιδιών.

6 Άλλες επιδράσεις της τηλεοπτικής βίας
Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες τα παιδιά που παρακολουθούν τηλεοπτική βία δεν χρησιμοποιούν βία, ωστόσο υποσυνείδητα υιοθετούν την πεποίθηση του κακού κόσμου, και έτσι αποκτούν ανοχή στην βία της πραγματικής ζωής (υπόθεση της αναισθητοποίησης).

7 Ευχαριστούμε πολύ για την προσοχή σας!
Ευχαριστούμε πολύ για την προσοχή σας! Βασιλική Τζήμκα Κρητικού Κωνσταντίνα


Κατέβασμα ppt "Επιρροές Έξω Από Τη Σφαίρα Της Οικογένειας: Τηλεόραση, Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές, Σχολείο Και Συνομήλικοι."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google