Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΕΥΘΗΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΗ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ

2 ΘΕΜΑ: I-PAD ΜΑΘΗΤΗΣ:ΡΟΝΤΟ ΓΙΩΡΓΟΣ

3 ΟΡΙΣΜΟΣ Το iPad είναι υπολογιστής ταμπλέτα που αναπτύσσεται από την Apple βασισμένος στην οθόνη αφής. Τρέχει μια τροποποιημένη έκδοση του ίδιου λειτουργικού συστήματος (iPhone OS), με ένα επανασχεδιασμένο περιβάλλον για να εκμεταλλευτεί τη μεγαλύτερη οθόνη. Επειδή η κύρια λειτουργία του iPad είναι η ανάγνωση ηλεκτρονικών βιβλίων (e-books) από το νέο ηλεκτρονικό κατάστημα βιβλίων της Apple (ibookstore) το iPad έχει συγκριθεί με το Kindle της Amazon και το Barnes & Noble's Nook.

4 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Το πρώτο IPad ήταν το NewtonMessagePad 100 που παρουσιάστηκε το 1993, ο οποίος οδήγησε στη δημιουργία του επεξεργαστικού πυρήνα ARM6 με την εταιρία Acorn Computers. Η Apple ανέπτυξε επίσης ένα πρωτότυπο Powerbook Duo, το PenLite, αλλά δεν το πούλησε για να αποφύγει να μειώσει τις πωλήσεις του MessagePad. Η Apple έβγαλε στη αγορά αρκετά ακόμα PDAs βασισμένα στο Newton, και διέκοψε το τελευταίο, το MessagePad 2100, το 1998.

5 Κατά τα τέλη του 2009, η απελευθέρωση του iPad στην αγορά είχε φημολογηθεί για αρκετούς μήνες,
iSlate και iTablet

6 ήταν μεταξύ των πιθανών ονομάτων
ήταν μεταξύ των πιθανών ονομάτων. Το iPad αναγγέλθηκε στις 27 Ιανουαρίου 2010 από το Steve Jobs σε μια συνέντευξη τύπου της Apple για τις τέχνες στο Σαν Φρανσίσκο. Τρεις ημέρες αργότερα, στα πεντηκοστά δεύτερα βραβεία Grammy, ο Stephen Colbert χρησιμοποίησε ένα iPad στην αναγγελία των υποψηφίων. Στις 28 Ιανουαρίου 2011 το iPad ήρθε επίσημα και στην Ελλάδα.

7 ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Η οθόνη αφής
είναι μια οθόνη 9.7 ιντσών που χρησιμοποιεί την τεχνολογία υγρών κρυστάλλων (LCD) και είναι κατασκευασμένη από ανθεκτικό γυαλί που αντιστέκεται στις γρατζουνιές. Όπως το iPhone, το iPad είναι σχεδιασμένο για να ελέγχεται από γυμνά δάχτυλα, όχι από γάντια και ειδικές πένες που εμποδίζουν την ηλεκτρική αγωγιμότητα.

8 Η οθόνη αποκρίνεται και σε δύο άλλους αισθητήρες: ένας αισθητήρας φωτός για να ρυθμίζεται η φωτεινότητα της οθόνης και ένα επιταχυνόμετρο που αισθάνεται το προσανατολισμό του iPad και επιτρέπει στο χρήστη να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο κρατάει την συσκευή, επιλέγοντας μεταξύ οριζόντιου ή κάθετου προσανατολισμού. Αντίθετα από το iPhone και iPod touch, το iPad υποστηρίζει περιστροφή οθόνης προς οποιεσδήποτε γωνίες (στις αυξήσεις 90°), που σημαίνει ότι η συσκευή λειτουργικά δεν έχει «πάνω» ή «κάτω» ανεξάρτητα από το πώς το κρατάει ο χρήστης, μόνο η θέση του κουμπιού δεν αλλάζει

9 ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ
Στη σκηνή ανέβηκε ξανά ο Tim Cook προκειμένου να μιλήσει για το iPad, ανακοινώνοντας πως «σήμερα έχουμε τα σημαντικότερα νέα από την πρώτη παρουσίαση του iPad». Κατόπιν ακολούθησε η προβολή βίντεο, με τη λήξη του οποίου, ο Cook ξεκίνησε να παρουσιάζει το iPad Pro, επιβεβαιώνοντας έτσι τις σχετικές φήμες. «Έχει τεράστια οθόνη. Έχει περισσότερη ισχύ και επιδόσεις από οποιαδήποτε συσκευή iOS», δήλωσε.

10 Η οθόνη της νέας συσκευής θα είναι 12,9 ιντσών, ανάλυσης 2732X2048 pixels, δηλαδή συνολικά 5.6M pixels. «Αυτό σημαίνει πως θα έχει περισσότερα pixels από έναν MacBook Pro 15 ιντσών με οθόνη Retina». «Το να βλέπεις ταινίες σε αυτό είναι απλά υπέροχο. Είναι μια υπέροχη εμπειρία», δήλωσε ο Cook.

11 Στην καρδιά της συσκευής θα χτυπά ο νέος A9X επεξεργαστής, τρίτη γενιά ενός 64-bit μεδιπλάσια μνήμη από τον προηγούμενο. Θα είναι 1,8 φορές ταχύτερος από τον A8X του iPad Air 2, ενώ δύο φορές ισχυρότερα θα είναι τα γραφικά. Η μπαταρία θα εξασφαλίζει 10 ώρες συνεχούς χρήσης, ενώ ο Cook τόνισε πως έμφαση δίνεται στη βελτίωση του ήχου. «Για πρώτη φορά, έχουμε ένα σύστημα ήχου 4 ηχείων», περιέγραψε. Το πάχος του iPad Pro θα είναι 6,9 χιλιοστά, έναντι των 6,1 του iPad Air .

12


Κατέβασμα ppt "ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google