Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Στρατηγική Συνεργασιών μεταξύ Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και Φορέων

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Στρατηγική Συνεργασιών μεταξύ Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και Φορέων"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Στρατηγική Συνεργασιών μεταξύ Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και Φορέων
Θεσμικό Πλαίσιο - Προϋποθέσεις - Στόχοι – Προοπτική Χρονοδιάγραμμα Ο ρόλος των Ε.Α.Σ. και των Σωματείων Η συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση Η συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας ΕΠ.Α.Κ.Α.Β. Αθήνα Δεκεμβρίου 2016

2 Ενώσεις Αθλητικών Σωματείων Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
Ο ρόλος των Ε.Α.Σ. ήταν και είναι καθοριστικός για την ανάπτυξη του στίβου στην περιοχή που δραστηριοποιούνται. Μετά και τις συγχωνεύσεις των Ε.Α.Σ. που προηγήθηκαν ο ρόλος τους πλέον καθοριστικός στην τοπική κοινωνία. Το 2005, η IAAF άρχισε να υλοποιεί μία παγκόσμια πολιτική στίβου για τη νεολαία από 7 μέχρι 12 χρονών. Αυτή η πολιτική έχει τέσσερις στόχους: Ο Στίβος ως το πιο πρακτικό ατομικό άθλημα στα σχολεία, ο στίβος απλός, διασκεδαστικός, διδακτικός και πιο ελκυστικός, να αποφευχθεί η εντατικοποίηση, προετοιμασία των παιδιών για τη μελλοντική τους πορεία στον κλασσικό αθλητισμό.

3 Πρώτο στάδιο εφαρμογής
Ε.Α.Σ. – Τοπική Κοινωνία Αναβάθμιση ρόλου Εξωστρέφεια! Διείσδυση στην κοινωνία Τρεις (3) ηλικιακές ενότητες: 7-8, 9-10 και ετών, ενοποιούνται στο πρώτο στάδιο εφαρμογής και δραστηριοποιούνται πρακτικά με το Kids’ Athletics.

4 ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΙΒΟΣ – ΣΤΙΒΟΣ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΙΒΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
Η Ε.Α.Σ. πρέπει να αποκτήσει κεντρικό ρόλο και δυνητικά σε όλες τις κοινωνικές δομές και μέρη και να παίζει καθοριστικό ρόλο στα διάφορα αθλητικά, πολιτιστικά αλλά και γεγονότα αναψυχής. Πρέπει να είναι παρούσα σε οποιαδήποτε εκδήλωση και σε οτιδήποτε μπορεί να προβάλει αλλά και να βοηθήσει το άθλημα. Το κύριο χαρακτηριστικό πρέπει να είναι η εξωστρέφεια, η δράση μέσα από τις ανάγκες και επιταγές της κοινωνίας για την ίδια την κοινωνία. Στα πλαίσια του προγραμματισμού που έχει κάνει η IAAF για το Kids’ Athletics και αρχής γενομένης από το 2013, ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. έχει επιλεγεί ως μία από τις Ομοσπονδίες στις χώρες υψηλού βαθμού προτεραιότητας, που έχει τις προϋποθέσεις για την υλοποίηση αυτού του έργου. Ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. έχει συμφωνήσει για την εφαρμογή ενός μακροπρόθεσμου προγράμματος στην Ελλάδα, με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται από το Μνημόνιο Συνεργασίας. Έχει ως στόχο τη διάδοση και ανάπτυξη του Κλασσικού Αθλητισμού, στα πλαίσια του αναλυτικού εκπαιδευτικού προγράμματος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Βασικός άξονας δράσης, με τη συνδρομή και της ΙΑΑF, αποτελεί το πρόγραμμα Kids’ Athletics.

5 Ο Στίβος στη ζωή μας! Άμεσα οφέλη
Η σημασία της άσκησης στην υγεία των ανθρώπων. Η συμβολή του αθλητισμού στην καθημερινή ζωή. Η δημιουργία αθλητικής παιδείας για όλους. Η υλοποίηση του έργου ορίζεται λεπτομερώς από: Χρονοδιάγραμμα: Υλοποίηση σε τέσσερα (4) χρόνια. Το χρονοδιάγραμμα θα τεθεί εξαρχής και θα τηρηθεί στο ακέραιο. Περιοχές – Σχολεία – Σωματεία: Σε όλη την επικράτεια, με έμφαση στις περιοχές όπου υπάρχει Σωματείο Στίβου. Τα δεδομένα (περιφέρειες, πόλεις, σχολεία, σωματεία) καταγράφονται αναλυτικά και αποστέλλονται στην IAAF με το αντίστοιχο στατιστικό δελτίο (ανά 2 μήνες). Πληθυσμός – Στόχος: Συνολικά μαθητές Δημοτικών Σχολείων στο χρονικό διάστημα τεσσάρων (4) ετών. Εκπαιδευτές – Προσωπικό: Συνολικά θα απασχοληθούν στο έργο 576 προπονητές – εκπαιδευτές του προγράμματος. Αρχικά θα εκπαιδευτούν 24 επικεφαλής εκπαιδευτές του προγράμματος από την IAAF σε περιοχές που θα επιλέξει ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ., ανάλογα με τη γεωγραφική κατανομή. Οι 24 επικεφαλής με τη σειρά τους θα εκπαιδεύσουν ο καθένας 24 βασικούς καθηγητές του προγράμματος. Συνολικά δηλαδή, θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα 24x24= 576 άτομα.

6 Ο Στίβος στη ζωή μας! Στίβος Παντού! Ανάπτυξη Σωματείων Προβολή
Αθλήματος Κινητοποιώντας τους να συμμετέχουν στα αθλητικά δρώμενα ,πολλές φορές μαζί με τα παιδιά τους, κερδίζουμε την εμπιστοσύνη τους και είναι πιο εύκολο να τους πείσουμε να μας τα εμπιστευτούν. Μας δίνεται η ευκαιρία να προβάλουμε το έργο μας, να γίνουμε πιο ελκυστικοί και πιο ανταγωνιστικοί σε σχέση με τα άλλα αθλήματα.

7 Ευρωπαϊκός Μ.Ο.: 40% Ελλάδα 2014 3% συστηματικά αθλούμενων πολιτών
67% των ανθρώπων δεν γυμνάστηκαν ποτέ! 2%-3% αθλούμενοι σε σύλλογο, σχολείο ή πανεπιστήμιο! 1,5% γυμνάζονται στα πάρκα!

8 Αθλητισμός ως μέσον οικονομικής ανάπτυξης!
Οικονομική Ανάπτυξη Χαμηλό κόστος – υψηλή αποτελεσματικότητα Επίτευξη αναπτυξιακών στόχων σε τοπικό επίπεδο

9 Ε.Α.Σ. & Τοπική Αυτοδιοίκηση
Η τοπική αυτοδιοίκηση με τα προγράμματα αθλητισμού και αναψυχής, τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τους υπαίθριους χώρους άθλησης γίνεται ο μεγαλύτερος και σημαντικότερος πάροχος αθλητισμού και αναψυχής. Το πεδίο δράσης πάνω στο οποίο μπορεί και πρέπει να κινηθούν οι Ε.Α.Σ. είναι τεράστιο. Πρέπει να επιδιωχθούν συνεργασίες. Οι συνεργασίες αυτές θα προκύψουν μέσα από τη διαδικασία ανάπτυξης στρατηγικού σχεδιασμού.

10 Ε.Α.Σ. & Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τεχνογνωσία Συντονισμός Δράσεων Τεχνικοί Σύμβουλοι Υλικοτεχνική – Οικονομική βοήθεια Διεισδυτικότητα στην τοπική κοινωνία Ε.Α.Σ. Ο.Τ.Α.

11 Χαρακτηριστικό παράδειγμα: RUN GREECE
Σ.Ε.Γ.Α.Σ. – Ο.Τ.Α Χαρακτηριστικό παράδειγμα: RUN GREECE Σ.Ε.Γ.Α.Σ. – Ο.Τ.Α. Α΄ & Β΄ ΒΑΘΜΟΥ→ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Επέκταση της συνεργασίας: Αγώνες εκτός Σταδίου! Η υλοποίηση του έργου ορίζεται λεπτομερώς από: Χρονοδιάγραμμα: Υλοποίηση σε τέσσερα (4) χρόνια. Το χρονοδιάγραμμα θα τεθεί εξαρχής και θα τηρηθεί στο ακέραιο. Περιοχές – Σχολεία – Σωματεία: Σε όλη την επικράτεια, με έμφαση στις περιοχές όπου υπάρχει Σωματείο Στίβου. Τα δεδομένα (περιφέρειες, πόλεις, σχολεία, σωματεία) καταγράφονται αναλυτικά και αποστέλλονται στην IAAF με το αντίστοιχο στατιστικό δελτίο (ανά 2 μήνες). Πληθυσμός – Στόχος: Συνολικά μαθητές Δημοτικών Σχολείων στο χρονικό διάστημα τεσσάρων (4) ετών. Εκπαιδευτές – Προσωπικό: Συνολικά θα απασχοληθούν στο έργο 576 προπονητές – εκπαιδευτές του προγράμματος. Αρχικά θα εκπαιδευτούν 24 επικεφαλής εκπαιδευτές του προγράμματος από την IAAF σε περιοχές που θα επιλέξει ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ., ανάλογα με τη γεωγραφική κατανομή. Οι 24 επικεφαλής με τη σειρά τους θα εκπαιδεύσουν ο καθένας 24 βασικούς καθηγητές του προγράμματος. Συνολικά δηλαδή, θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα 24x24= 576 άτομα.

12 Σ.Ε.Γ.Α.Σ. – ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΡΟΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ
Το δρομικό κίνημα έχει γιγαντωθεί. Παρά τον μεγάλο αριθμό δρομέων που συμμετέχουν, από έρευνες προκύπτει ότι πολύ μικρό ποσοστό από αυτούς είναι φίλαθλοι του στίβου. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων αυτών δεν έρχονται στο στάδιο να παρακολουθήσουν αγώνες. Αυτός πρέπει να είναι και ο μεγάλος στόχος! Εκδηλώσεις αγωνισμάτων στίβου που κανονικά θα γινόταν εντός σταδίου να μεταφερθούν και να γίνουν εκτός σταδίου. Άλμα επί κοντώ στο δρόμο. Παρόμοιες εκδηλώσεις από τις Ε.Α.Σ., φορητή βαλβίδα σφαίρα σε πλατεία, άτυπο πρωτάθλημα μεταξύ πόλεων.

13 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ!
ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Συμμετοχή γονέα και παιδιού μαζί. Προβολή και προσέλκυση νέων αθλητών. Εξεύρεση ταλαντούχων παιδιών, αυτών που με κατάλληλη προπόνηση θα γίνουν πρωταθλητές. Διοργάνωση φεστιβάλ. «Ποιος είναι ο πιο γρήγορος στην πλατεία». Εκτός από τη μεγάλη συμμετοχή πετυχαίνουμε και την ανίχνευση του ταλέντου. Αγώνες εντός σταδίου με τοπική εμβέλεια.


Κατέβασμα ppt "Στρατηγική Συνεργασιών μεταξύ Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και Φορέων"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google