Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Παρουσίαση στο Slideshare «Η ελληνική εκπαιδευτική blogoσφαιρα»

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Παρουσίαση στο Slideshare «Η ελληνική εκπαιδευτική blogoσφαιρα»"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Παρουσίαση στο Slideshare «Η ελληνική εκπαιδευτική blogoσφαιρα»

2 Γιατί Δίνονται αρκετές επιλογές παρουσίασης ενός θέματος, όπως για παράδειγμα παρουσιάσεις σε pdf, documents, infograhics και βίντεο, ανάλογα με τις προτιμήσεις του χρήστη Το Επίσης το Slideshare έχει χαρακτηριστικά social media. Ειδικότερα ο χρήστης δημιουργεί λογαριασμό, εύκολα και δωρεάν, με τον οποίο μπορεί να παρακολουθεί αναρτήσεις ή θεματικές, να δείχνει την προτίμηση του σε παρουσιάσεις ή να κοινοποιήσει μια παρουσίαση που του αρέσει σε ένα άλλο social media. Slideshare . Ως προς τη δομή του, πρέπει να σημειωθεί ότι είναι χωρισμένο σε θεματικές ενότητες, και κατά συνέπεια είναι πολύ εύκολο να ανακαλύψει ο χρήστης παρουσιάσεις που άπτονται των ενδιαφερόντων του.

3 Δυνατότητα παρουσίασης εγγράφων
Δυνατότητα παρουσίασης εγγράφων

4 Δυνατότητα παρουσίασης Infographics

5 Δυνατότητα παρουσίασης Video

6 Αξιολόγησης και υποστήριξης
Ομάδες Συντονισμού Ερευνητική Ομάδα Περιεχομένου Αξιολόγησης και υποστήριξης Συνεντέυξεων Εγγράφων Παρουσιάσεων Βίντεο Infographics

7 Αξιολόγησης και υποστήριξης
Αρμοδιότητες Ομάδων Περιεχομένου Συντονίζει το περιεχόμενο κάθε ομάδας και κοινοποιεί στο wiki τις εργασίες των ομάδων. Παράλληλα αναλαμβάνει την κοινοποίηση των έργων της κάθε ομάδας μέχρι να επιλεγεί από όλα τα μέλη το επικρατέστερο. Τέλος αναλαμβάνει την ευθύνη για δημιουργία λογαριασμού στο slideshare και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ώστε να διαμοιράζεται το τελικό προϊόν. Αξιολόγησης και υποστήριξης Αναζήτηση βιβλιογραφίας από ξενόγλωσσα επιστημονικά άρθρα για τη χαρτογράφηση της κατάστασης ώστε να υπάρξει ένα πρώτο έρεισμα και να διευκολύνει την περαιτέρω πορεία του έργου. Αναλαμβάνει την επεξεργασία και την ανάρτηση των δύο excel: α) καταγραφή ιστολογίων από τις πηγές που αναφέρθηκαν παραπάνω και β) καταγραφή των προτάσεων των κριτηριών. Αφού επιτελέσουν τα παραπάνω, τα άτομα που απαρτίζουν την ομάδα θα διαμοιραστούν στα υπόλοιπες ομάδες με βάση τα ενδιαφέροντά τους. Παρουσιάσεων Αναλαμβάνει τη δημιουργία παρουσίασης εστιάζοντας στο περιεχόμενο και τη μορφή των ιστολογίων δίνοντας βαρύτητα στα κριτήρια που τέθηκαν από τη ομάδα αναζήτησης ιστολογίου. Επίσης αφού παραλάβουν από την ομάδα αναζήτησης ιστολογίου το έγραφο σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση στα ιστολόγια, τότε δημιουργεί υλικό με στόχο να παρουσιάσει την διαφοροποίηση του τελικού προιόντος.

8 Αρμοδιότητες Ομάδων Εγγράφων Ψηφιοποιεί τις συνεντεύξες των εκπαιδευτικών-blogger και τις παρουσιάζει δημιουργικά με βάση κριτήρια που θα τεθούν Infographics Αναλαμβάνει μια πρωτότυπη παρουσίαση των κυριότερων σημείων των ιστολογίων και των συνεντεύξεων, συνδυάζοντας κείμενο - εικόνα και κόμικ, δοσμένη με μια κριτική ματιά. Επίσης αφού παραλάβει από την ομάδα αναζήτησης ιστολογίου το έγραφο σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση στα ιστολόγια, δημιουργεί υλικό με στόχο να παρουσιάσει την διαφοροποίηση του τελικού προιόντος. Video Είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία βίντεο, τα οποία θα παρουσιάζουν τα ιστολόγια, και τις συνεντεύξεις (σε περίπτωση που γίνουν δια ζώσης). Επίσης αφού παραλάβουν από την ομάδα αναζήτησης ιστολογίου το έγραφο σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση στα ιστολόγια, τότε δημιουργεί υλικό με στόχο να παρουσιάσει την διαφοροποίηση του τελικού προιόντος.

9 Αξιολόγησης και υποστήριξης
Αρμοδιότητες Ομάδων Συνεντεύξεων Είναι υπεύθυνη για τον εντοπισμό εκπαιδευτικών- συντακτών ιστολογίου με στόχο την διεξαγωγή συνέντευξης. Για παράδειγμα μπορεί να διερευνά αν το ιστολόγιο που δημιούργησαν εκπλήρωσε ή συνεχίζει να ακολουθεί τους αρχικούς στόχους του που είχαν τεθεί σε αρχικό στάδιο. Αξιολόγησης και υποστήριξης Αναλαμβάνει την εβδομαδιαία αποτίμηση του έργου κάθε ομάδας με τη μορφή ερωτηματολογίου και εξάγει στατιστικά στοιχεία. Με βάση αυτά διευκολύνεται η ανατροφοδότηση των μελών και η διαφοροποίηση τους στη πορεία της διαδικασίας. Απαρτίζεται κάθε εβδομάδα από τον επικεφαλής της κάθε ομάδας. Αναλαμβάνει την εβδομαδιαία αποτίμηση του έργου κάθε ομάδας με τη μορφή ερωτηματολογίου και εξάγει στατιστικά στοιχεία. Με βάση αυτά διευκολύνεται η ανατροφοδότηση των μελών και η διαφοροποίηση τους στη πορεία της διαδικασίας. Αναζήτηση βιβλιογραφίας από ξενόγλωσσα επιστημονικά άρθρα για τη χαρτογράφηση της κατάστασης ώστε να υπάρξει ένα πρώτο έρεισμα και να διευκολύνει την περαιτέρω πορεία του έργου, για τη διαμόρφωση των κριτηρίων, και των μεθόδων που ακολουθήθηκαν. Αναλαμβάνει την επεξεργασία και την ανάρτηση των δύο excel: α) καταγραφή ιστολογίων από τις πηγές που αναφέρθηκαν παραπάνω και β) καταγραφή των προτάσεων των κριτηριών. Αφού επιτελέσουν τα παραπάνω, τα άτομα που απαρτίζουν την ομάδα θα διαμοιραστούν στα υπόλοιπες ομάδες με βάση τα ενδιαφέροντά τους. Ερευνητική Ομάδα

10 Οργάνωση κοινότητας 1η εβδομαδα Σε αρχικό στάδιο όλα τα μέλη των ομάδων θα επιφορτιστούν με την αναζήτηση των ιστολογίων (όσα μας δόθηκαν στην πλατφόρμα του wiki απο τον διδάσκοντα, αλλά και όσα γνωρίζουν οι χρήστες από άλλες πηγές). Στη πορεία ο κάθε χρήστης θα μελετήσει τα ιστολόγια. Τα κριτήρια στα οποία έχει καταλήξει ο κάθε χρήστης θα καταχωρηθούν σε ένα excel και έπειτα θα γίνει η ομαδοποίηση και η ανάρτησή τους από την ερευνητική ομάδα. Επιπλέον, γίνεται η ομαδοποίηση των δεδομένων στο excel και ανάρτηση των τελικών ιστολογίων που θα μελετηθούν σε σχετική σελίδα στο wiki, «Κριτήρια των προς μελέτη Ιστολογίων», «Τελικά ιστολόγια». 2η εβδομάδα Εφόσον έχουν οριστεί οι παραπάνω ομάδες συντονισμού και σημειωθεί ο ρόλος τους, το κάθε μέλος της κοινότητας στο διάστημα 2 ημερών καλείται να επιλέξει με βάση τα ενδιαφέροντα και τις ικανότητές του 2 ή 3 κατά σειρά προτίμησης ομάδες και να δικαιολογήσει την επιλογή του. Σε περίπτωση που μια ομάδα βρεθεί να αποτελείται από περισσότερα ή λιγότερα από 4 άτομα θα πραγματοποιηθεί συζήτηση μεταξύ των ενδιαφερόμενων. Στο επόμενο διάστημα 2-3 ημερών, η ομάδα περιεχομένου θα καθορίσει τα μέλη της ομάδας αλλά και τα κριτήρια του τελικού προιόντος ανάλογα με τις προτιμήσεις που έχουν δηλωθεί. Κάθε μέλος της κοινότητας, στο διάστημα αυτό μέχρι το τέλος της 2ης εβδομάδας, οφείλει να γνωρίζει τους στόχους του τελικού προϊόντος της ομάδας του και να εξοικειωθεί με το αντικείμενο της (π.χ. ομάδα infographics εξοικείωση με τα περιβάλλοντα που δημιουργούν infographics, infogram, wordie, easel.ly, creatly).

11 Οργάνωση κοινότητας 3η-6η εβδομάδα Η ομάδα αναζήτησης ιστολογίων θα καταγράψει σε ένα έγγραφο το περιεχόμενο των ιστολογίων και ειδικότερα τα βασικά χαρακτηριστικά και οι αρχές του, και θα το προωθήσει στις ομάδες παρουσίασης, βίντεο, Infografics. Αυτές, με τη σειρά τους θα δημιουργήσουν υλικό με στόχο να παρουσιαστεί η διαφοροποίηση τους από την επικρατούσα κατάσταση. Κάθε ομάδα ασχολείται με τη δημιουργία του προϊόντος που έχει αναλάβει. Δε θα αρκεστεί απλά στη δημιουργία ενός προϊόντος αλλά θα παρέχει δύο με τρεις εναλλακτικές επιλογές. Στο διάστημα αυτό θα υπάρξει η εβδομαδιαία αποτίμηση και αξιολόγηση της εμπειρίας από τη ομώνυμη ομάδα . 7η εβδομάδα Αξιολόγηση των προϊόντων της κάθε ομάδας με στόχο την διαμόρφωση του τελικού προϊόντος. Η ομάδα περιεχομένου δίνει την τελική μορφή και το διαμοιράζει στο SlidesShare και στα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

12 Τρόπος συμμετοχής μελών κοινότητας
Συμμετέχει στις ηλεκτρονικές συζητήσεις της ομάδας του και συγγράφει (ή δημιουργεί) συνεργατικά το προϊόν της εκάστοτε ομάδας . Είναι υποχρεωμένο να παρακολουθεί τις αναρτήσεις της ομάδας περιεχομένου ώστε να ενημερώνεται για ό, τι καινούριο προκύπτει. Παρακολουθεί την αξιολόγηση της προόδου του και τη συγκρίνει με το συνολικό έργο μέσα από τη σύνοψη της δουλειάς της ομάδας αξιολόγησης της εμπειρίας. Δίνει συνεντεύξεις στην ομάδα αξιολόγησης της εμπειρίας, (π.χ. γνωστοποιεί τα πιθανά προβλήματα). Μελετά τις υπόλοιπες ενότητες και αξιολογεί τις προτάσεις τους. Ψηφίζει για τη μορφή και το περιεχόμενο των επιμέρους προϊόντων. Παρακολουθεί και συμμετέχει στη γενική συζήτηση της κοινότητας στην αρχική σελίδα του wiki και είναι σε θέση να προτείνει αλλαγές για τη γενική πορεία του έργου. Συμμετέχει στην ομάδα αξιολόγησης και υποστήριξης.


Κατέβασμα ppt "Παρουσίαση στο Slideshare «Η ελληνική εκπαιδευτική blogoσφαιρα»"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google