Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Bonjour Athenes, Καλημέρα Παρίσι

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Bonjour Athenes, Καλημέρα Παρίσι"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Bonjour Athenes, Καλημέρα Παρίσι
Το Εκπαιδευτικό Σύστημα των 2 χωρών

2 Το Εκπαιδευτικό Σύστημα στη Γαλλία
η φοίτηση διαρκεί 12 χρόνια Το λύκειο αποτελείται από τρεις τάξεις, την Πρώτη (Premiere), την Δευτέρα (Seconde) και την Τρίτη (Terminale) Ηλικίες: ετών.

3 Β & Γ Λυκείου - 3 κλάδοι Λογοτεχνικός – Litteraire L
Επιστημονικός – Scientifique S Κοινωνικοοικονομικός – Economique et sociale ES. Μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας τάξης του Λυκείου δίνουν εξετάσεις για να αποκτήσουν απολυτήριο που ονομάζεται “Baccalaureat”. Με βάσει τις εξετάσεις για το Baccalaureat, καταλαμβάνουν τις διάφορες θέσεις στη τριτοβάθμια εκπαίδευση που αποτελείται από Τεχνικές Σχολές και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

4 Τα ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι:
Το BTS Brevet Technique Superieur όπου η φοίτηση διαρκεί 2 χρόνια. Το Universite, το Πανεπιστήμιο. Το Grande Ecole, το οποίο είναι και το πιο αναγνωρισμένο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ιδρυμα και το δίπλωμα που λαμβάνει όποιος φοιτά σε αυτό έχει μεγαλύτερο κύρος και από αυτό του Πανεπιστημίου. Τα λύκεια που υπάρχουν στη επαρχία της Γαλλίας αναλογούν σε μεγάλες περιφέρειες, δηλαδή υπάρχουν τα σχολεία μιας πόλης καλύπτουν τις ανάγκες εκπαίδευσης μαθητών που κατοικούν και σε γειτονικές περιοχές.

5 Το Εκπαιδευτικό Σύστημα στην Ελλάδα
Η εκπαίδευση στην Ελλάδα χωρίζεται κυρίως σε τρία επίπεδα: Πρωτοβάθμια Δευτεροβάθμια Τριτοβάθμια εκπαίδευση Με ένα επιπρόσθετο μετα-δευτεροβάθμιο επίπεδο στο οποίο παρέχεται επαγγελματική εκπαίδευση (ΙΕΚ – Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης).

6 Η πρωτοβάθμια εκπαίδευση χωρίζεται στο νηπιαγωγείο (1-2 έτη) και στο δημοτικό σχολείο, το οποίο εκτείνεται σε έξι χρόνια (ηλικίες από 6-12 ετών). Η δευτεροβάθμια εκπαίδευση αποτελείται από δύο βαθμίδες, το Γυμνάσιο, ένα υποχρεωτικό σχολείο διάρκειας 3 ετών και έπειτα το Λύκειο το οποίο διακρίνεται σε «Γενικό Λύκειο» και την Τεχνική - Επαγγελματική Εκπαίδευση που είναι το «Επαγγελματικό Λύκειο» (ΕΠΑΛ).

7 Έτη εκπαίδευσης Γυμνάσιο (υποχρεωτική εκπ/ση) Α' τάξη, 12 - 13 ετών
Γυμνάσιο (υποχρεωτική εκπ/ση) Α' τάξη, ετών Β' τάξη, ετών Γ' τάξη, ετών Γενικό Λύκειο (Μη υποχρεωτική εκπ/ση) Α' τάξη, ετών Β' τάξη, ετών Γ' τάξη, ετών

8 Η Ανώτερη και Ανώτατη Τριτοβάθμια εκπαίδευση παρέχεται από τα Πανεπιστήμια, τα Πολυτεχνεία (ΑΕΙ) και τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ) Τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών τυπικά κρατούν για τέσσερα χρόνια (5 έτη στα Πολυτεχνεία και σε κάποιες Τεχνικές ή Καλλιτεχνικές σχολές, 6 στις Ιατρικές σχολές) Τα Μεταπτυχιακά διαρκούν από 1-2 χρόνια και τα Διδακτορικά από 3-6 χρόνια

9 Ωρολόγιο Πρόγραμμα στην Γαλλία
Ωρολόγιο Πρόγραμμα στην Γαλλία Ώρες Μάθημα Διάλειμμα για φαγητό (μεσημεριανό) 10η Διάλειμμα για φαγητό (απογευματινό)

10 Ωρολόγιο Πρόγραμμα στην Ελλάδα
Ωρολόγιο Πρόγραμμα στην Ελλάδα Ώρες 1η Μάθημα 2η Μάθημα 3η Μάθημα 4η Μάθημα 5η Μάθημα 6η Μάθημα 7η Μάθημα Ενδιάμεσα μικρά διαλείμματα των 5 ή 10 λεπτών


Κατέβασμα ppt "Bonjour Athenes, Καλημέρα Παρίσι"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google