Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Διαχείριση ενσωμάτωσης

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Διαχείριση ενσωμάτωσης"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Διαχείριση ενσωμάτωσης
2. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΟΥΣ 2.1. Θεωρητικό υπόβαθρο ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ Διαχείριση ενσωμάτωσης Διαχείριση αντικειμένου (εύρους) Work Breakdown Structure (W.B.S.) Χρονοδρομολόγηση

2 Η ενσωμάτωση στη Δ.Ε. Τι είναι η ενσωμάτωση;
2. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΟΥΣ 2.1. Θεωρητικό υπόβαθρο – Διαχείριση ενσωμάτωσης Η ενσωμάτωση στη Δ.Ε. Τι είναι η ενσωμάτωση; Ως ενσωμάτωση (integration) θεωρείται το σύνολο των στοιχείων που αφορούν και εισάγονται ως πληροφορία σε ένα έργο. Είναι απαραίτητο να διαχειριστούμε σωστά αυτά τα στοιχεία; Μόνο έτσι μπορεί να επιτευχθεί συνολικός και σωστός συντονισμός. Τι περιλαμβάνει; Προσδιορισμό στοιχείων  τρόπο παρακολούθησης  τρόπο ελέγχου  τρόπο συντονισμού.

3 Η ενσωμάτωση στη Δ.Ε. Σχέδιο έργου: Αναγκαία η κατάρτισή του.
2. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΟΥΣ 2.1. Θεωρητικό υπόβαθρο – Διαχείριση ενσωμάτωσης Η ενσωμάτωση στη Δ.Ε. Σχέδιο έργου: Αναγκαία η κατάρτισή του. Περιέχει πληροφορίες για: χρόνο εκτέλεσης κάθε φάσης. αντικείμενα που πρέπει να υλοποιηθούν. κατανομή στα αντικείμενα αυτά των πόρων. - Βασική παράμετρος η ικανότητα ενσωμάτωσης αλλαγών που ενδεχομένως προκύψουν (101% πιθανότητα!!!).

4 Η ενσωμάτωση στη Δ.Ε. Τυπική δομή ενοτήτων σε ένα σχέδιο έργου:
2. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΟΥΣ 2.1. Θεωρητικό υπόβαθρο – Διαχείριση ενσωμάτωσης Η ενσωμάτωση στη Δ.Ε. Τυπική δομή ενοτήτων σε ένα σχέδιο έργου: Γενική επισκόπηση και στόχοι. Αντικείμενο των εργασιών (παραδοτέα). Τεχνικές προδιαγραφές. Οργανωσιακή δομή (θέσεις και αρμοδιότητες). Τεχνικές διαδικασίες (σχεδιασμός και επαλήθευση). Χρονοδιάγραμμα. Προϋπολογισμός. Πόροι (άνθρωποι και υλικά). Ροή πληροφοριών (σχεδιασμός και διαχείριση).

5 2. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΟΥΣ 5
2.1. Θεωρητικό υπόβαθρο – Διαχείριση ενσωμάτωσης Η ενσωμάτωση στη Δ.Ε. Σημεία κλειδιά στην υλοποίηση ενός σχεδίου έργου: Δημιουργία συστήματος διαχείρισης εξουσιοδοτήσεων για να μην υπάρχει σύγκρουση αρμοδιοτήτων. Καθιέρωση τακτικών συναντήσεων για την ενημέρωση των εμπλεκομένων και την αξιολόγηση της πορείας. Παρακολούθηση του έργου μέσω λογισμικού διαχείρισης έργου. Καθιέρωση συστήματος παρακολούθησης και μετάδοσης πληροφοριών, σε άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενους.

6 2. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΟΥΣ 6
2.1. Θεωρητικό υπόβαθρο – Διαχείριση ενσωμάτωσης Η ενσωμάτωση στη Δ.Ε. Απαραίτητος ο έλεγχος των - προς ενσωμάτωση - αλλαγών: Πάντα θα υπάρχουν αιτήματα για αλλαγές στον κύκλο ζωής του έργου. Πρέπει να αξιολογηθεί εάν αξίζει να γίνει η αλλαγή. Πρέπει να επιβεβαιωθεί ότι πραγματοποιήθηκε η αλλαγή.

7 Εύρος έργου Τι είναι το αντικείμενο (εύρος) του έργου;
2. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΟΥΣ 2.1. Θεωρητικό υπόβαθρο – Διαχείριση αντικειμένου (εύρος) Εύρος έργου Τι είναι το αντικείμενο (εύρος) του έργου; Θεωρείται το σύνολο της εργασίας που απαιτείται για να επιτευχθεί η αλλαγή που επιδιώκει το έργο. Πρακτικά ορίζει το τι πρέπει να γίνει και τι όχι. Τι ορίζουμε ως παραδοτέο; Κάθε μετρήσιμο, χειροπιαστό και επαληθεύσιμο προϊόν που παράγεται, είτε ως τμήμα του έργου (σε φάση) είτε στην ολοκλήρωσή του. Η ομάδα έργου και οι ενδιαφερόμενοι (stakeholders) θα πρέπει να έχουν την ίδια εικόνα για το εύρος και τα παραδοτέα.

8 Διαχείριση εύρους Που εμπλέκεται η διαχείριση του εύρους;
2. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΟΥΣ 2.1. Θεωρητικό υπόβαθρο – Διαχείριση αντικειμένου (εύρος) Διαχείριση εύρους Που εμπλέκεται η διαχείριση του εύρους; Στην αρχικοποίηση. Στο σχεδιασμό. Στην επαλήθευση όλων των στοιχείων που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του έργου. Που επικεντρώνεται; Στον έλεγχο των αλλαγών σε σχέση με τις καθορισμένες απαιτήσεις του έργου και στη διαχείριση του «απλώματος» (Scope Creep) του αντικειμένου . «Άπλωμα» θεωρείται η εισαγωγή άσχετων παραδοτέων με το έργο και είναι το 3ο πιο συχνό πρόβλημα στα έργα παγκοσμίως!!!.

9 “If you don’t know where you’re going, what difference does it make
2. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΟΥΣ 2.1. Θεωρητικό υπόβαθρο – Διαχείριση αντικειμένου (εύρος) Διαχείριση εύρους Πόσο χρήσιμη είναι η διαχείριση του εύρους; “If you don’t know where you’re going, what difference does it make which path you take?” – The Cheshire Cat, from Alice in Wonderland

10 Διαχείριση εύρους Τι περιλαμβάνει η δήλωση του εύρους του έργου;
2. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΟΥΣ 2.1. Θεωρητικό υπόβαθρο – Διαχείριση αντικειμένου (εύρος) Διαχείριση εύρους Τι περιλαμβάνει η δήλωση του εύρους του έργου; Τους στόχους και τα αντικείμενα του έργου. Τα παραδοτέα. Τα ορόσημα – κλειδιά. Τις προϋποθέσεις και τους περιορισμούς. Τις τεχνικές προδιαγραφές. Τους βασικούς κινδύνους. Τα κριτήρια αποδοχής (όρια και προϋποθέσεις). Την αποδοχή εκ μέρους του χρηματοδότη και του κυρίου του έργου μέσω επικαιροποίησης.

11 2. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΟΥΣ 11
2.1. Θεωρητικό υπόβαθρο – Διαχείριση αντικειμένου (εύρος) Διαχείριση εύρους Χρήσιμες πληροφορίες για τον προσδιορισμό του εύρους: Ενεργή εμπλοκή των τελικών χρηστών και των ενδιαφερομένων μερών. Γεφύρωση των αναγκών και της τεχνογνωσίας. Περισσότερη έρευνα για να ληφθούν υπόψη όλοι οι παράγοντες επιτυχίας. Αποφυγή του “απλώματος” του έργου με την αφιέρωση του απαραίτητου χρόνου στον καθορισμό του αντικειμένου και με την επαλήθευση του αντικειμένου με όλους τους εμπλεκόμενους.

12 W.B.S. Πως ορίζεται το WBS;
2. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΟΥΣ 2.1. Θεωρητικό υπόβαθρο – Work Breakdown Structure (W.B.S.) W.B.S. Πως ορίζεται το WBS; Περιλαμβάνει ομάδες δραστηριοτήτων του έργου, προσανατολισμένες στην επίτευξη συγκεκριμένων παραδοτέων. Αυτές οργανώνουν και καθορίζουν το συνολικό εύρος της εργασίας που πρέπει να γίνει στο έργο. Εργασία που δεν περιλαμβάνεται στο WBS δεν περιλαμβάνεται στο εύρος του έργου. Κάθε υπό-επίπεδο αντιπροσωπεύει μια αυξανόμενα λεπτομερέστερη περιγραφή των στοιχείων του έργου. Χρησιμοποιείται και για να αναπτυχθεί ή να επιβεβαιωθεί κοινή αντίληψη των εμπλεκομένων για το εύρος του έργου.

13 W.B.S. Τρόποι σύνταξης WBS: Από την κορυφή στη βάση.
2. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΟΥΣ 2.1. Θεωρητικό υπόβαθρο – Work Breakdown Structure (W.B.S.) W.B.S. Τρόποι σύνταξης WBS: Από την κορυφή στη βάση. Αρχική εισαγωγή των παραδοτέων και κατόπιν καθορισμός όλων των εργασιών που πρέπει να γίνουν για να υλοποιηθούν τα παραδοτέα. Εφαρμόζεται από έμπειρους διαχειριστές έργων. Από τη βάση στην κορυφή. Αναζήτηση όλων των σχετικών εργασιών και στη συνέχεια ομαδοποίησή τους κάτω από συγκεκριμένα παραδοτέα. Εφαρμόζεται από αρχάριους διαχειριστές έργων. Οι δυο αυτές διαφορετικές προσεγγίσεις θα πρέπει να οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα

14 W.B.S. Βαθμός λεπτομέρειας WBS:
2. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΟΥΣ 2.1. Θεωρητικό υπόβαθρο – Work Breakdown Structure (W.B.S.) W.B.S. Βαθμός λεπτομέρειας WBS: Μπορεί να υπολογιστεί η διάρκεια, η προσπάθεια και το κόστος; Μπορούν να βρεθούν εξαρτήσεις μεταξύ δραστηριοτήτων; Μπορεί να γίνει ανάθεση εργασίας σε κάποιον; ΕΑΝ ΟΧΙ  Πολύ λίγη λεπτομέρεια Δεν είναι η δραστηριότητα απαραίτητη; Είναι η δραστηριότητα απλώς μια υπενθύμιση ή μια λίστα όσων πρέπει να γίνουν; Απαιτείται συνεχής ανανέωση όλων αυτών των στοιχείων κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του έργου; ΕΑΝ ΝΑΙ  Πολύ μεγάλη λεπτομέρεια Ο κανόνας 1%-10%  Η διάρκεια των φάσεων πρέπει να είναι μεταξύ του 1%-10% της συνολικής διάρκειας του έργου.

15 W.B.S. Αρχικό Σύμβαση Φυσικό Αντικ. Καταστατικό Έργου Δήλωση Εργασίας
2. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΟΥΣ 2.1. Θεωρητικό υπόβαθρο – Work Breakdown Structure (W.B.S.) W.B.S. Πριν τη δημιουργία WBS: Σύμβαση Καταστατικό Έργου Αρχικό Φυσικό Αντικ. Δήλωση Εργασίας Λεπτομερές Φυσικό Αντικ. WBS

16 W.B.S. Εκτίμηση Κόστους Σχεδιασμός Διαχείριση Ανθρώπινων WBS
2. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΟΥΣ 2.1. Θεωρητικό υπόβαθρο – Work Breakdown Structure (W.B.S.) W.B.S. Μετά τη δημιουργία WBS: Εκτίμηση Κόστους Σχεδιασμός Ανθρώπινων πόρων WBS Διαχείριση Σχεδιασμού Κινδύνων Σχεδιασμός Ποιότητας

17 2. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΟΥΣ 17
2.1. Θεωρητικό υπόβαθρο – Work Breakdown Structure (W.B.S.) W.B.S. Οφέλη χρήσης WBS:

18 W.B.S. Μορφή διαγράμματος WBS:
2. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΟΥΣ 2.1. Θεωρητικό υπόβαθρο – Work Breakdown Structure (W.B.S.) W.B.S. Μορφή διαγράμματος WBS:

19 2. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΟΥΣ 19
2.1. Θεωρητικό υπόβαθρο – Work Breakdown Structure (W.B.S.) W.B.S. Συμπερασματικά: Το μεγαλύτερο όφελος της δημιουργίας του W.B.S. είναι η παροχή μιας κοινής αντίληψης για όλες τις εργασίες που απαιτούνται προκειμένου να είναι έτοιμο προς παράδοση το έργο. Προκειμένου να επιτευχθεί θα πρέπει το τελικό ή οι αναθεωρήσεις του σχεδίου W.B.S. Να κοινοποιείται και να γίνεται αποδεκτό από τους εμπλεκόμενους του έργου.

20 Χρονοδρομολόγηση Βασικές απαιτούμενες πληροφορίες: Δραστηριότητα.
2. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΟΥΣ 2.1. Θεωρητικό υπόβαθρο – Χρονοδρομολόγηση Χρονοδρομολόγηση Βασικές απαιτούμενες πληροφορίες: Δραστηριότητα. Διάρκεια δραστηριότητας. Εκτελεσθείσες δραστηριότητες. Λογική σχέση. Ορόσημα.

21 Χρονοδρομολόγηση Δημιουργία χρονοδιαγράμματος: Δημιουργία WBS.
2. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΟΥΣ 2.1. Θεωρητικό υπόβαθρο – Χρονοδρομολόγηση Χρονοδρομολόγηση Δημιουργία χρονοδιαγράμματος: Δημιουργία WBS. Ορισμός των δραστηριοτήτων. Ορισμός χρόνου και πόρων που σχετίζονται με τις δραστηριότητες. Σύνδεση δραστηριοτήτων (λογική σχέση). Καταγραφή τυχόν χρονικών ή άλλων περιορισμών. Ανάπτυξη χρονοδιαγράμματος.

22 Λογικές σχέσεις Είδη αλληλεξαρτήσεων μεταξύ 2 δραστηριοτήτων:
2. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΟΥΣ 2.1. Θεωρητικό υπόβαθρο – Χρονοδρομολόγηση Λογικές σχέσεις Είδη αλληλεξαρτήσεων μεταξύ 2 δραστηριοτήτων: Finish to Start (FS). Για να αρχίσει η Νο2 πρέπει να τελειώσει η Νο1. Start to Finish (SF). Για να τελειώσει η Νο2 πρέπει να αρχίσει η Νο1. Start to Start (SS). Για να αρχίσει η Νο2 πρέπει να αρχίσει η Νο1. Finish to Finish (FF). Για να τελειώσει η Νο2 πρέπει να τελειώσει η Νο1. Lag. Υποχρεωτικό κενό διάστημα στις παραπάνω σχέσεις. Απεικόνιση με βέλος. Η αρχή του δείχνει την αρχή ή το τέλος της Νο1 δραστηριότητας ενώ το τέλος του την αρχή ή το τέλος της Νο2 δραστηριότητας.

23 2. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΟΥΣ 23
2.1. Θεωρητικό υπόβαθρο – Χρονοδρομολόγηση Λογικές σχέσεις Είδη αλληλεξαρτήσεων μεταξύ 2 δραστηριοτήτων: (συνέχεια)

24 Διάγραμμα Gantt Τι παρουσιάζει;
2. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΟΥΣ 2.1. Θεωρητικό υπόβαθρο – Χρονοδρομολόγηση Διάγραμμα Gantt Τι παρουσιάζει; Είναι διάγραμμα όπου παρουσιάζονται όλες οι δραστηριότητες, απεικονιζόμενες ως ευθύγραμμα τμήματα μήκους ανάλογου της χρονικής διάρκειας της κάθε δραστηριότητας.

25 Διάγραμμα Gantt Τύποι διαγράμματος Gantt:
2. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΟΥΣ 2.1. Θεωρητικό υπόβαθρο – Χρονοδρομολόγηση Διάγραμμα Gantt Τύποι διαγράμματος Gantt: Τύπος 1 (δεν δίνει πληροφορίες για το ρυθμό υλοποίησης) Επιτάχυνση Καθυστέρηση

26 Διάγραμμα Gantt Τύποι διαγράμματος Gantt: (συνέχεια) Τύπος 2
2. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΟΥΣ 2.1. Θεωρητικό υπόβαθρο – Χρονοδρομολόγηση Διάγραμμα Gantt Τύποι διαγράμματος Gantt: (συνέχεια) Τύπος 2 Τύπος 3 (συγχώνευση του τύπου 2)

27 Διάγραμμα Gantt Πλεονεκτήματα: Απλότητα, εύκολη κατανόηση.
2. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΟΥΣ 2.1. Θεωρητικό υπόβαθρο – Χρονοδρομολόγηση Διάγραμμα Gantt Πλεονεκτήματα: Απλότητα, εύκολη κατανόηση. Δεν απαιτούν πολλές αλλαγές σε έργα χωρίς συχνό επανασχεδιασμό. Μειονεκτήματα: Δύσχρηστα σε έργα με πολλές δραστηριότητες. Δυσχέρεια στην αναπαράσταση αλληλεξαρτήσεων. Δυσκολία στον υπολογισμό καθυστερήσεων. Απαιτείται τεκμηρίωση των γραφημάτων

28 Διάγραμμα Gantt Πως θα αποτυπωνόταν σε ένα απλό διάγραμμα Gantt;
2. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΟΥΣ 2.1. Θεωρητικό υπόβαθρο – Χρονοδρομολόγηση Διάγραμμα Gantt Πως θα αποτυπωνόταν σε ένα απλό διάγραμμα Gantt;

29 Διάγραμμα Gantt Αποτύπωση σε ένα απλό διάγραμμα Gantt;
2. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΟΥΣ 2.1. Θεωρητικό υπόβαθρο – Χρονοδρομολόγηση Διάγραμμα Gantt Αποτύπωση σε ένα απλό διάγραμμα Gantt;

30 Δίκτυο C.P.M. Τι παρουσιάζει;
2. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΟΥΣ 2.1. Θεωρητικό υπόβαθρο – Χρονοδρομολόγηση Δίκτυο C.P.M. Τι παρουσιάζει; Πρόκειται για ένα δίκτυο δραστηριοτήτων στο οποίο καταγράφονται οι σχέσεις και οι διάρκειές τους.

31 Δίκτυο C.P.M. Τι παρουσιάζει; (συνέχεια)
2. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΟΥΣ 2.1. Θεωρητικό υπόβαθρο – Χρονοδρομολόγηση Δίκτυο C.P.M. Τι παρουσιάζει; (συνέχεια)

32 Δίκτυο C.P.M. Τι πληροφορίες προσφέρει;
2. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΟΥΣ 2.1. Θεωρητικό υπόβαθρο – Χρονοδρομολόγηση Δίκτυο C.P.M. Τι πληροφορίες προσφέρει; Τη συνολική χρονική διάρκεια έργου. Τον νωρίτερο και τον αργότερο χρόνο έναρξης για κάθε δραστηριότητα. Τον νωρίτερο και τον αργότερο χρόνο λήξης για κάθε δραστηριότητα. Ο αργότερος χρόνος υπολογίζεται ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις. Το συνολικό περιθώριο κάθε δραστηριότητας (μέγιστος χρόνος μέσα στον οποίο μια δραστηριότητα μπορεί να μετατοπιστεί ή καθυστερήσει χωρίς να καθυστερήσει όλο το έργο). Το ελεύθερο περιθώριο κάθε δραστηριότητας (μέγιστος χρόνος μέσα στον οποίο μια δραστηριότητα μπορεί να μετατοπιστεί ή καθυστερήσει χωρίς να καθυστερήσει η έναρξη της επόμενης και χωρίς να καθυστερήσει το έργο).

33 Δίκτυο C.P.M. Τι πληροφορίες προσφέρει; (συνέχεια)
2. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΟΥΣ 2.1. Θεωρητικό υπόβαθρο – Χρονοδρομολόγηση Δίκτυο C.P.M. Τι πληροφορίες προσφέρει; (συνέχεια) Το κρίσιμο μονοπάτι. Είναι το σύνολο εκείνων των δραστηριοτήτων που εάν καθυστερήσουν καθυστερεί και όλο το έργο. Προφανώς αποτελείται από δραστηριότητες με συνολικό περιθώριο ίσο με 0.


Κατέβασμα ppt "Διαχείριση ενσωμάτωσης"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google