Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ασυνήθιστες διατροφικές επιλογές λαών

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ασυνήθιστες διατροφικές επιλογές λαών"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ασυνήθιστες διατροφικές επιλογές λαών

2 Αβγά μυρμηγκιών Όσο κι αν ακούγεται παράξενο στους… πολιτισμένους Δυτικούς, τα αβγά των μυρμηγκιών είναι ένα λαχταριστό όσο και ακριβό έδεσμα στην Ταϊλάνδη, το οποίο αποτελεί τη Νο1 λιχουδιά μικρών και μεγάλων! Πρόκειται για τα τεράστια σε μέγεθος αβγά που “παράγουν” τα μυρμήγκια-υφαντές (weaver ants), η γεύση των οποίων θυμίζει αρκετά τα καρύδια. Οι ντόπιοι τα προσθέτουν στον χοιρινό κιμά που βάζουν στο ρύζι για να του προσδώσουν πιο πικάντικη γεύση, ενώ στις χορτόσουπες το χειμώνα θεωρούνται “hot” συστατικό.

3 Μυαλά σκίουρου Οι σκίουροι αποτελούν δημοφιλές έδεσμα στις ΗΠΑ και υπάρχουν πολλές συνταγές με πιο δημοφιλείς αυτές που αφορούν το… μυαλό του! Το burgoo, για παράδειγμα, είναι μια λαχταριστή σούπα με μυαλά σκίουρου, ενώ εναλλακτικά ορισμένοι προτιμούν τα τηγανητά.

4 Γορίλας Μπορεί οι γορίλες να απειλούνται με εξαφάνιση, ωστόσο διάφοροι πληθυσμοί των αφρικανικών εθνών δεν νοιάζονται. Η κατανάλωση των γοριλών (και χιμπατζήδων) είναι μια πολύ παλιά παράδοση στην Αφρική, που συνεχίζεται μέχρι και τις μέρες μας.

5 Ελέφαντας Ο ελέφαντας του δάσους δεν κυνηγιέται μόνο για το ελεφαντόδοντό του, αλλά και για το κρέας του. Είναι ζώο που μπορεί να προσφέρει πάνω από κιλά κρέατος, κάτι που σημαίνει πως, δυστυχώς, ο εκάστοτε λαθροκυνηγός κάνει μια... περιουσία όταν το σκοτώσει.

6 Puffer fish Πρόκειται για ψάρι που στην Ασία -και ιδιαίτερα στην Κίνα- θεωρείται ως υψηλή σπεσιαλιτέ. Η ιδιαιτερότητα του; Είναι μολυσμένο, αφού διαθέτει ειδικούς αδένες που περιέχουν το δηλητήριο τετραδοτοξίνη, που παραλύει το αναπνευστικό σύστημα προκαλώντας επώδυνο θάνατο εντός 5 λεπτών! Κάθε χρόνο, χάνουν τη ζωή του από αυτό το φαγητό 100 άτομα, ωστόσο οι καλοφαγάδες δεν σταματούν να το βάζουν στο τραπέζι τους.

7 Αράχνη Για τους περισσότερους, και μόνο η σκέψη ενός φαγητού που περιλαμβάνει αράχνες, προκαλεί αποστροφή. Παρ' όλα αυτά, σε διάφορα μέρη του κόσμου οι αράχνες αποτελούν λιχουδιά, όπως συμβαίνει π.χ. στην Καμπότζη, όπου πωλούνται και σε πάγκους στο δρόμο

8 Νυχτερίδα βραστή Στην Ταϊλάνδη οι ντόπιοι παρασκευάζουν μια σούπα λαχανικών με… νυχτερίδα. Οι πιο τολμηροί τη σερβίρουν ολόκληρη στο πιάτο, ενώ οι περισσότεροι πολτοποιούν το κρέας της και το προσθέτουν στο ζωμό.

9 Αρουραίοι Το είδος του αρουραίου Nutria, που κατάγεται από τη Νότια Αμερική, αποτελεί μια υγιεινή πρόταση, εναλλακτική του κοτόπουλου και το κρέας του χρησιμοποιείται σε διάφορες συνταγές, από ψητό στα κάρβουνα μέχρι κοκκινιστό με πατατούλες!

10 Κατσαρίδες τηγανιτές Στη φάρμα Gene Rurka του New Jersey, γνωστή για τις “τολμηρές” γευστικές δημιουργίες της, οι μεγάλες κατσαρίδες συλλέγονται και τηγανίζονται με κουρκούτι. Στη συνέχεια σερβίρονται με σάλτσα σόγιας.

11 Κράκερ σφήκας Αν ανήκετε σε αυτούς που τους αρέσουν τα μπισκοτάκια, ξανασκεφτείτε το! Στην πόλη Omachi του Τόκιο οι σφήκες παγιδεύονται, αποξηραίνονται και ενοποιούνται με τη ζύμη για να αποτελέσουν ένα τραγανό μπισκοτάκι!

12 Μύτη αμερικανικού ελαφιού σε ζελέ
Οι σεφ αφαιρούν τη βολβώδη απόφυση από το ελάφι, την κομματιάζουν και τη βράζουν μέχρι να μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα όλο το τριχωτό της. Προσθέτουν κρεμμύδια, σκόρδο και άλλα καρυκεύματα και σερβίρουν σε μορφή ζελέ.

13 Ψάρι… ζωντανό νεκρό Εξαιρετική κινεζική λιχουδιά που περιλαμβάνει ένα ψάρι κατά το ήμισυ ζωντανό να σερβίρεται στο πιάτο, συνοδεία κόκκινης σάλτσας και κρεμμυδιών! Το ψάρι από την κοιλιά και κάτω είναι καλοψημένο και τραγανό, ενώ το κεφάλι του συνεχίζει να κάνει… δραματικές κινήσεις επιβίωσης!

14 Αυγά εκατό ετών Οι Κινέζοι επινόησαν μια μέθοδο διατήρησης αυγών με ένα μίγμα πυλού. Το αποτέλεσμα όμως αυτής της επεξεργασίας είναι ο κρόκος του αυγού να παίρνει μαύρο χρώμα, το οποίο υποτίθεται ότι ενισχύει την γεύση του ασπραδιού, που έχει γίνει διαφανές και παχύρευστο.

15 Πηγές πληροφοριών

16 Κατσάνη Σοφία Κίμογλου Αναστασία Κούνιου Ιωάννα Λιόνδα Μαριάννα

17 Ευχαριστούμε για την προσοχή σας!


Κατέβασμα ppt "Ασυνήθιστες διατροφικές επιλογές λαών"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google