Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εργασία στο μάθημα της Τεχνολογίας

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εργασία στο μάθημα της Τεχνολογίας"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εργασία στο μάθημα της Τεχνολογίας
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» Εργασία στο μάθημα της Τεχνολογίας Σχολικό έτος: Υπεύθυνη καθηγήτρια: Σταυρούλα Μαυροματάκη

2 Τηλέφωνο

3 Το τηλέφωνο είναι μία συσκευή συνδιάλεξης η οποία μεταφέρει τον ήχο μέσω ηλεκτρικών σημάτων. Συγκεκριμένα πρόκειται για συσκευή που μετασχηματίζει τις ηλεκτρικές ταλαντώσεις σε Με τη βοήθεια του ηλεκτρικού ρεύματος, τα ηχητικά κύματα περνούν από το καλώδιο και φτάνουν στο δέκτη που έχει κι αυτός μια ίδια συσκευή. Ορισμός:

4 Ιστορική Εξέλιξη: Πολλοί ήταν εκείνοι που προσπάθησαν να κατασκευάσουν ένα μηχάνημα που θα μπορούσε να μεταβιβάσει τον ήχο διαμέσου του ηλεκτρισμού. Αυτό το κατάφερε ο Αμερικανός φυσικός Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ το Μια γραμμή από δυο καλώδια συνέδεε τη συσκευή αυτή με μια άλλη παρόμοια. Και οι δυο συσκευές χρησιμοποιήθηκαν ως δέκτες και ως πομποί. Στη συσκευή του Μπελ η φωνή έπεφτε πάνω στη μεμβράνη και την έκανε να πάλλεται. Η συσκευή αυτή χρησίμευε μόνο για ομιλίες σε κοντινή απόσταση. Μετά την εφεύρεση όμως του μικροφώνου από τον Αμερικανό Ντέιβιντ Χιουζ το 1877, το τηλέφωνο άρχισε να εξελίσσεται και να χρησιμοποιείται για τη σύνδεση μακρινών αποστάσεων. Το μικρόφωνο αυτό περιλάμβανε μικρή ράβδο από άνθρακα η οποία περιβαλλόταν από δυο στρώματα άνθρακα. Στην αρχή μικρόφωνο και ακουστικό ήταν τοποθετημένα μαζί. Το τηλέφωνο πέρασε διάφορες εξελίξεις για να φτάσει στη σημερινή του μορφή.

5 Τρόπος λειτουργίας: Το τηλέφωνο είναι ένα όργανο επικοινωνίας που έχει ως σκοπό να διαβιβάσει την ομιλία και άλλους ήχους σε ένα απόμακρο σημείο και να τους αναπαράγει με τη βοήθεια της ηλεκτρικής ενέργειας Η συσκευή αυτή έχει αποδειχθεί ως μία από τις πιο σημαντικές για τον άνθρωπο. Με την ανακάλυψή της ο τρόπος με τον οποίο εξελισσόταν η ανθρώπινη ιστορία άλλαξε άρδην.Πριν την εφεύρεση του τηλεφώνου, τα μέσα που υπήρχαν δεν ήταν επαρκή για την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων. Το τηλέφωνο ήταν η συσκευή που επέτρεψε την άμεση και ταχύτατη επικοινωνία. Με αυτόν τον τρόπο έγινε δυνατή η ενημέρωση για οποιοδήποτε γεγονός από κάθε άκρη του κόσμου μέσα σε λίγα λεπτά.

6 Τα βασικά μέρη τηλεφώνου:
Ένα βασικό τηλεφωνικό σύνολο περιέχει μια συσκευή αποστολής σημάτων, έναν δέκτη, έναν πίνακα με πλήκτρα, έναν κωδωνοκρούστη και ένα δίκτυο καλωδίων. Στα ενιαία τηλεφωνικά σύνολα, η συσκευή αποστολής σημάτων και ο δέκτης τοποθετούνται στο μικροτηλέφωνο (ακουστικό), ο κωδωνοκρούστης είναι χαρακτηριστικά στη βάση και τα πλήκτρα και το δίκτυο καλωδίων μπορεί να είναι είτε στη βάση είτε στο μικροτηλέφωνο αλλά βρίσκονται συνήθως και στα δύο. Τα πολυπλοκότερα τηλέφωνα έχουν ένα μικρόφωνο και ένα μεγάφωνο στη βάση εκτός από τη συσκευή αποστολής σημάτων και έναν δέκτη στο μικροτηλέφωνο. Σε ένα ασύρματο τηλέφωνο το καλώδιο του ακουστικού αντικαθίσταται από μια ράδιο σύνδεση μεταξύ του μικροτηλεφώνου και της βάσης, αλλά ένα σκοινί γραμμών (καλώδιο) χρησιμοποιείται ακόμα. Ένα κυψελοειδές τηλέφωνο περιέχει ένα πομπό και ένα δέκτη εξαιρετικά μικρού μεγέθους. Για τη λειτουργία του δεν απαιτείται κανένα απολύτως καλώδιο, δηλαδή είναι μια φορητή και αυτόνομη συσκευή.

7 Μελλοντικές Προεκτάσεις:
Οι επιστήμονες ανακοίνωσαν πριν περίπου πέντε χρόνια ότι δημιουργήθηκε το πρώτο τηλέφωνο το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιούν και οι άνθρωποι που έχουν σοβαρό πρόβλημα στην ακοή. Οι χρήστες του θα πρέπει να τοποθετούν το ακουστικό στο μέτωπο και με ηλεκτρομαγνητικά κύματα θα επηρεάζονται τα νευρικά κύτταρα της ακοής και θα μπορούν να ακούνε. Ωστόσο οι επιστήμονες δεν ανέφεραν αν θα μπορούν στο μέλλον να το χρησιμοποιούν και όσοι έχουν εκ γενετής το πρόβλημα της κώφωσης. Τέλος ανέφεραν ότι το συγκεκριμένο τηλέφωνο βρίσκεται ακόμη σε πειραματικό στάδιο και μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά για να μην γίνονται διακρίσεις και στις τηλεπικοινωνίες.

8 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "Εργασία στο μάθημα της Τεχνολογίας"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google