Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΗΜΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Β’ ΕΞΑΜΗΝΟ ΠΕΣΥΠ ΑΘΗΝΑΣ ΜΑΙΟΣ 2017.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΗΜΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Β’ ΕΞΑΜΗΝΟ ΠΕΣΥΠ ΑΘΗΝΑΣ ΜΑΙΟΣ 2017."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΗΜΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Β’ ΕΞΑΜΗΝΟ ΠΕΣΥΠ ΑΘΗΝΑΣ ΜΑΙΟΣ 2017

2 ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
Τεύχος ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π. 2003

3 Σήμερα και στο μέλλον η παροχή απασχόλησης ,
Σήμερα και στο μέλλον η παροχή απασχόλησης , Δεν είναι αφειδώς παρεχόμενη Αλλά θα είναι επιλεκτικά και διαχρονικά αναζητούμενη, χωρίς βεβαιότητα μόνιμης απόκτησης της. Με υπαρκτό το φάσμα της ανεργίας, σε λιγότερο ή περισσότερο χρόνο

4 τα ανωτέρω χαρακτηριστικά αποτελούν:
παρεπόμενα των γεωπολιτικών αλλαγών των τελευταίων ετών των χαρακτηριστικών επιπτώσεων της οικονομικής και της τεχνολογικής παγκοσμιοποίησης «Κάθε άνθρωπος από τα μαθητικά του χρόνια πρέπει να προετοιμαστεί κατάλληλα για την οικοδόμηση του μέλλοντος του»

5 «Ομπρέλα» της τεχνολογικής και οικονομικής παγκοσμιοποίησης μπορούμε να συμπεριλάβουμε μια παγκόσμια κουλτούρα που μεταφέρει αξίες όπως: Των δικαιωμάτων του ανθρώπου Το habeas corpus Την κοινωνία των πολτών και των κοινωνικών κινημάτων Το δικαίωμα στην εκπαίδευση και στην απασχόληση

6 «Η συμβουλευτική και ο επαγγελματικός προσανατολισμός»
Ως μια δια βίου διαδικασία, λειτουργία και παροχή στον κάθε άνθρωπο (Career Development) πρέπει να εφοδιάζουν αυτόν – ανεξαρτήτως ηλικίας –με δεξιότητες , σχετική γνώση και να του αναπτύσσουν – καλλιεργούν δεξιότητες, ώστε να μπορεί να πλοηγεί με επιτυχία, σε ένα δυναμικά εξελισσόμενο- με σκιές αβεβαιότητας περιβάλλον εργασίας.

7 Ανεργία Η ανεργία αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της εποχής μας που επηρεάζει άτομα, κοινωνικές ομάδες, κράτη και γενικότερα όλους τους ανθρώπους της γης σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό και χρονική διάρκεια Η ανεργία ως αντίθετη έννοια και κατάσταση της απασχόλησης, εμποδίζει τον άνθρωπο από την απόκτηση αγαθών, με νόμιμα μέσα, αλλά επιπλέον στερεί αυτόν από τη δημιουργία κλίματος ψυχικής ηρεμίας, αξιοπρέπειας και ασφάλειας τα οποία αποτελούν συντελεστικούς παράγοντες στον καθορισμό της ταυτότητας του κάθε ατόμου.

8 Συμβουλευτική σταδιοδρομίας
Η Συμβουλευτική και ο επαγγελματικός προσανατολισμός ως μια δια βίου διαδικασία , λειτουργία και παροχή, στον κάθε άνθρωπο πρέπει να τον εφοδιάζουν , ανεξάρτητα ηλικίας με πληροφορίες και γνώση και να του αναπτύσσουν – καλλιεργούν δεξιότητες χρήσιμες ώστε το κάθε άτομο να μπορεί να πλοηγεί με επιτυχία σε ένα δυναμικά εξελισσόμενο με σκιές αβεβαιότητας περιβάλλον εργασίας. Συμβουλευτική σταδιοδρομίας, εκφράζει συνολικά τη συμβουλευτική η οποία στοχεύει στην υποστήριξη του ατόμου προκειμένου να διευκολυνθεί η σωστή συνολική επαγγελματική του ανάπτυξη. Επαγγελματική ανάπτυξη αποτελεί σημαντική «συνιστώσα» στη διαδικασία του γενικότερου σχεδιασμού και διαμόρφωσης της ζωής του κάθε ατόμου. Προσωπικά, εκπαιδευτικά επαγγελματικά και άλλα στοιχεία λαμβάνονται υπόψη στην ανάπτυξη σταδιοδρομίας του. Σύμβουλοι σταδιοδρομίας πρέπει να έχουν ως σκοπό και καθήκον τους να καθοδηγούν και να βοηθούν, μαθητές σπουδαστές εργαζόμενους, ανέργους, ώστε να θεωρούν την απόκτηση απασχόλησης όχι μόνο ως προϋπόθεση και τρόπο επιβίωσης, αλλά και ως πανανθρώπινο δικαίωμα.

9 Ανάπτυξη σταδιοδρομίας Προοπτικές και Ωφελιμότητα
Στη δίνη των ανακατατάξεων των εργασιακών σχέσεων και γενικότερα των δυνατοτήτων απασχόλησης/απώλειας θέσεων εργασίας, ως αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης παγκοσμιοποίησης, η ανάπτυξη σταδιοδρομίας ή η επαγγελματική ανάπτυξη θεωρείται σήμερα διεθνώς ένα σημαντικό εργαλείο θετικής παρέμβασης για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης. Τα κράτη στην επιδίωξή τους για οικονομική ανάπτυξη και επιβίωση στον διεθνή ανταγωνισμό του οποίου τους όρους καθορίζει η παγκοσμιοποιημένη οικονομία οφείλουν να δίνουν προτεραιότητα στην πολύπλευρη ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού.

10 Αλλαγές τάσεις και αναμενόμενα οφέλη για τον κάθε άνθρωπο από μια σύγχρονη διαδικασία «ανάπτυξης σταδιοδρομίας» Η έννοια της «επιτυχούς σταδιοδρομίας» χρειάζεται συνεχή προσαρμογή στα επικρατούντα standards που αφορούν τν σταδιοδρομία, στην εποχή και στο περιβάλλον αναφοράς. Οι άνθρωποι πρέπει να βελτιώνουν τις γνώσεις-εξελίσσουν τις δεξιότητές τους ώστε να είναι αποδοτικότεροι στη δουλειά που θα κάνουν ανεξάρτητα περιβάλλοντος εργασίας. Κατάλληλα προγράμματα κατάρτισης εργαζομένων οι οποίοι είτε πρόκειται να αλλάξουν εργασιακό περιβάλλον είτε πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν, συμβάλλουν ουσιαστικά στην ομαλότερη μετάβαση και προσαρμογή από μία κατάσταση στην άλλη. Το εύρος και η πρακτική θεώρηση της ανάπτυξης της σταδιοδρομίας είναι χρήσιμο να διευρυνθεί: Ι) Μέσω της διεπιστημονικής διάχυσης των θεμάτων συμβουλευτικής-προσανατολισμού. (ΣΥ.Π) ΙΙ) Με τον εμπλουτισμοί – εκσυγχρονισμό τεχνικών και μεθόδων, μέσω των σχετικών φορέων που απασχολούνται και παρέχουν ΣΥ.Π. Οι σύμβουλοι σταδιοδρομίας πρέπει μέσω ειδικών προγραμμάτων επιμόρφωσης/ μετεκπαίδευσης να ενημερώνονται για τις διαφοροποιήσεις- αλλαγές που συμβαίνουν στον τομέα της ενασχόλησης τους. Συστήματα αξιολόγησης που σχετίζονται και αναφέρονται, στη διαδικασία και το αποτέλεσμα της παροχής Συμβουλευτικής –Προσανατολισμού πρέπει να εφαρμόζονται και να εξελίσσονται.

11 Η ανάγκη για δια βίου παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής για την ανάπτυξη της σταδιοδρομίας σήμερα
Θεωρείται : ως βασικό προαπαιτούμενο Οι στρατηγικές ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού σε μίκρο και μάκρο- Οικονομικό επίπεδο θα βοηθηθούν αποτελεσματικά από τη θετική συνεισφορά της Συμβουλευτικής και του Προσανατολισμού με θετικό ζητούμενο την απόκτηση του καλύτερου δυνατού επιπέδου απασχόλησης το οποίο αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα για τον κάθε άνθρωπο.

12 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ


Κατέβασμα ppt "ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΗΜΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Β’ ΕΞΑΜΗΝΟ ΠΕΣΥΠ ΑΘΗΝΑΣ ΜΑΙΟΣ 2017."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google