Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Παρουσίαση αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Παρουσίαση αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Παρουσίαση αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla

2 Περιεχόμενα Εισαγωγή στο τι παράγεται στην βιομηχανία Tesla
Τεχνικά και αισθητικά στοιχειά Οικονομική αξία και πολιτιστική οροί Κύριες διαδικασίες παράγωγης και παράγοντες της βιομηχανίας Παράγοντες της βιομηχανίας και δεξιότητες που σχετίζονται με αυτές

3 Ποια είναι η Tesla Motors και τι παράγεται στην βιομηχανία αυτή
Η Τεσλα

4 Η Tesla Motors είναι μια αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα την Καλιφόρνια που παράγει ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η Tesla Motors πείρε το όνομα της από τον γνωστό φυσικό Nikola Tesla και ιδρύθηκε το 2003 από τους  Μάρτιν Έμπερχαρντ και τον Μάρκ Τάρπεννινγκ. Σήμερα η Tesla Motors είναι από τις καλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες και θεωρείτε ένα όχημα από το μέλλον.

5 Τεχνικά στοιχειά Τα Τεσλα είναι ηλεκτρικά οχήματα που φορτίζουν από μια απλή πρίζα. Συγκεκριμένα η εμβέλεια τους είναι από 334 χλμ μέχρι 426 χλμ ανάλογα το μοντέλο. Για μια πλήρη φόρτιση απαιτούνται έξι ώρες και η πρίζα είναι 240V. Η ναυαρχίδα της Τεσλα το model S χρειάζεται μόλις 5,4 δευτερόλεπτα για να φτάσει 100χλμ/ώρα και η τελική του ταχύτητα είναι 250χλμ/ώρα. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό τεχνικό στοιχειό είναι ότι όλα τα Τεσλα έχουν αυτόματο πιλότο πράγμα που σημαίνει ότι ο οδηγός δεν χρειάζεται να ελέγχει ούτε καν το τιμόνι καθώς υπάρχουν αισθητήρες και το GPS για αποφυγή ατυχήματος.

6 Αισθητικά στοιχειά

7 Τα Τεσλα έχουν μοντέρνο σχεδιασμό και αγωνιστικό ύφος καθώς έχουν μεγάλους τροχούς και πολλές καμπύλες σχεδιάζοντας έτσι ένα σπορ όχημα. Στο εσωτερικό του οχήματος βρίσκεται μια υπολογιστής/οθονη όπου ρυθμίζονται οι λειτουργιές του οχήματος. Επίσης υπάρχει μεγάλη χωρητικότητα καθώς το όχημα δεν έχει στο παρμπρίζ απόλυτος τίποτα

8

9

10

11 Οικονομική αξία Τα συνολικά έσοδα της Tesla Motors για το 2015 ήταν 404 δισεκατομμύρια δολάρια ωστόσο τα κέρδη ήταν αρνητικά κατά 888 εκατομμύρια δολάρια. Τα μοντέλα της είναι τρία και πιο συγκεκριμένα είναι το model s,model x και το model 3 και οι τιμές τους κυμαίνονται από ευρώ μέχρι και ευρώ ανάλογα το μοντέλο.

12 Κύριες διαδικασίες παράγωγης και παράγοντες της βιομηχανίας
Ταχύτητα : η εταιρία φτιάχνει 1 κομμάτι (εξάρτημα αυτοκίνητου) ανά 6 δευτερόλεπτα Μόλις φτιαχτούν τα κομμάτια τα πηγαίνουν όλα μαζί για βάψιμο Τα οχήματα φτιάχνονται από το σασί το όποιο ειναι και το κύριο σημείο του , μετά από εκεί κινούνται προς τις πλευρές του αυτοκίνητου και στο μπροστινό άκρο και στην συνεχεία τα ενώνουν όλα μαζί μόλις τελειώσουν με όλα τα μέρη ένα ρομπότ σηκώνει τα οχήματα και τα πάει όλα μαζί στο βαφείο Στην συνεχεία ένα ρομπότ βάζει μέσα τα καθίσματα και τα τζάμια η διαδικασία για να φτιάξουν ένα αυτοκίνητο και να παραδοθεί σε εταιρία διαρκεί περίπου 3-5 μέρες το εργοστάσιο έχει υπάλληλους και 160 ρομπότ

13 Παράγοντες της βιομηχανίας
Ένας μεγάλος παράγοντας της Tesla Motors είναι η καινοτομία για μια νέα γενία οχημάτων τα οποία θα ειναι φιλικά προς το περιβάλλον και θα αλλάξουν τήν μελλοντική βιομηχανία αυτοκινήτων που στοχεύει να προσφέρει ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε προσιτές τιμές για τον μέσο καταναλωτή στο μέλλον. Το σημαντικό κόστος έρευνας και ανάπτυξης όμως εμποδίζουν την εξάπλωση τής εταιρίας στήν αγορά οχήματων.

14 Δεξιότητες που σχετίζονται με αυτές
Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Tesla Motors αυτή τη στιγμή αφορά στην παραγωγική της δυνατότητα. Να κατασκευάσει δηλαδή αρκετά αυτοκίνητα για να καλύψει τη ζήτηση. Αυτή τελικά είναι η μεγάλη πρόκληση. Να γίνει ένας πραγματικά μαζικός παραγωγός οχημάτων, προσφέροντας αυτοκίνητα σε τιμές προσιτές ,γι'αυτό η εταιρία στοχεύει σε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο με την κατασκευή ενός γιγάντιου εργοστασίου μπαταριών ιόντων λιθίου το οποιό θα ονομαστεί GigaFactory και σε συνεργασία με την Panasonic αναμένεται να παράγει φθηνότερες και πιο αποτελεσματικές μπαταρίες για μελλοντικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

15 Βιβλιογραφία https://www.tesla.com/about

16 Ευχαριστούμε για την προσοχή σας
Παρουσίαση από Γιάννη Ιωαννου,Στελιου Κλαψινακη και Χρηστου Μετσιου Ευχαριστούμε για την προσοχή σας


Κατέβασμα ppt "Παρουσίαση αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google