Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Key Action 2: Καταληκτική ημερομηνία: ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Key Action 2: Καταληκτική ημερομηνία: ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Key Action 2: Καταληκτική ημερομηνία: ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014
Συνεργασία για Καινοτομία και Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών / Co-operation for Innovation and Good Practices Καταληκτική ημερομηνία: ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014 σχέδια που θα διαχειρίζονται τόσο οι Εθνικές Μονάδες (IKY) όσο και ο Εκτελεστικός Οργανισμός Εκπαίδευσης, Οπτικοακουστικών Θεμάτων και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Education Audiovisual and Culture Executive Agency). Τα πλήρη στοιχεία για αυτά τα σχέδια δεν έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί. Προσφέρονται τέσσερις τύποι συνεργασίας:  Στρατηγικές Συμπράξεις:  Συμμαχίες Γνώσης:  Συμμαχίες Τομέων Δεξιοτήτων:  Η Διεθνής Συνεργασία με τρίτες χώρες:

2  Στρατηγικές Συμπράξεις: Αντιμετωπίζουν την αυξανόμενη ανάγκη για καινοτομία και στοχεύουν στην προσέγγιση όλων των φορέων που εμπλέκονται σε ένα συγκεκριμένο τομέα: την εκπαίδευση, την κατάρτιση και τη νεολαία. Για μεγαλύτερο αντίκτυπο, ένα έργο μπορεί να περιλαμβάνει τόσο δραστηριότητες κινητικότητας όσο και συνεργασίας .  Συμμαχίες Γνώσης: Είναι μεγάλης κλίμακας συμπράξεις που στοχεύουν στον εκσυγχρονισμό των ιδρυμάτων της ανώτατης εκπαίδευσης. Η στενή συνεργασία με τον κόσμο της εργασίας προωθεί την καινοτομία, τη δημιουργικότητα και την υιοθέτηση προσόντων στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της απασχόλησης .  Συμμαχίες Τομέων Δεξιοτήτων: Επιτρέπουν τη συνεργασία μεταξύ των οργανισμών κατάρτισης και επιχειρήσεων με σκοπό τη δημιουργία νέων θεμάτων εκπαίδευσης, τον εκσυγχρονισμό των μεθόδων κατάρτισης και την καινοτομία προς όφελος της κοινωνίας, κ.λπ.  Η Διεθνής Συνεργασία με τρίτες χώρες: Στοχεύει στον εκσυγχρονισμό των ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης, στις μεταρρυθμίσεις της διακυβέρνησης, στην ποιότητα της διδασκαλίας, στη μη τυπική εκπαίδευση κ.λπ. Αφορά τις ευρωπαϊκές γειτονικές χώρες, τη Λατινική Αμερική, την Ασία και η Αφρική. Παράλληλα, οι πλατφόρμες πληροφοριακής υποστήριξης ( συμπεριλαμβανομένου του e - Twinning ) ενισχύουν τη δικτύωση.

3 Οι Στρατηγικές Συμπράξεις/Εταιρικές Σχέσεις θα είναι αποκεντρωμένη δραστηριότητα και αφορούν σχέδια συνεργασίας που θα επιτρέπουν στους συμμετέχοντες οργανισμούς να αντιμετωπίζουν από κοινού σημαντικά θέματα, να αναπτύσσουν συνεργασίες και να μοιράζονται καινοτόμες πρακτικές. Στο πλαίσιο του ERASMUS+ ένας οργανισμός θα ηγείται της σύμπραξης και θα έχει το συντονισμό του σχεδίου. Στρατηγικές συμπράξεις διαφόρων μεγεθών θα είναι επιλέξιμες, ώστε να δοθεί η ευκαιρία και σε μικρότερους οργανισμούς να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Τι δυνατότητες παρέχονται; • Σχέδια που επικεντρώνονται σε τομεακές και διατομεακές συνεργασίες. • Σχέδια που θα εστιάζουν στη συνεργασία με τη βιομηχανία • Διμερείς και πολυμερείς συνεργασίες, ανάλογα με τον τομέα • Εφαρμογή καινοτόμων ενεργειών • Ευελιξία στο είδος των ενεργειών και στους εταίρους.

4 Στρατηγικές συμπράξεις για τη Σχολική Εκπαίδευση
Προσχέδια αιτήσεων για το 2014/15 Στρατηγικές συμπράξεις για τη Σχολική Εκπαίδευση Οι παραπάνω αιτήσεις αποτελούν προσχέδια. Οι μεταφρασμένες στα Ελληνικά ηλεκτρονικές αιτήσεις θα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.


Κατέβασμα ppt "Key Action 2: Καταληκτική ημερομηνία: ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google