Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΕΙΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΕΙΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΕΙΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Πετρίνα Σκουλάτου Κατερίνα Τσικαλάκη Αντωνία Ρηγούτσου Υπεύθυνη καθηγήτρια Βασιλική Δεριζιώτη

2 Λύσεις για μια αειφόρο - παραγωγική γεωργία
Λύσεις για μια αειφόρο - παραγωγική γεωργία  Η έρευνα και η ανάπτυξη, σε συνδυασμό με επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες, είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση μιας βιώσιμης και ανταγωνιστικής γεωργικής βιομηχανίας, η οποία θα μπορεί να αποδίδει τα απαιτούμενα οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά οφέλη.

3 Η συνεχής ανάπτυξη μιας αειφόρου-παραγωγικής γεωργίας είναι απαραίτητη στη διατήρηση της ποιότητας και ποσότητας των γεωργικών προϊόντων για τους Ευρωπαίους καταναλωτές, ιδιαίτερα στις μέρες μας, με τη συνεχή έλλειψη φυσικών πόρων, την κλιματική αλλαγή, τον αυξανόμενο παγκόσμιο πληθυσμό και το φυσικό περιορισμό της παραγωγικής γεωργικής γης. Παρά την αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού και την αυξανόμενη ανάγκη για τροφή στην Ευρώπη και παγκοσμίως, πιστεύουμε ότι η γεωργία πρέπει να εστιάσει στην εξασφάλιση της παραγωγής επαρκών, ασφαλών και ποιοτικών τροφίμων, μέσω ισχυρών στρατηγικών μηχανισμών, βασισμένων στις ανάγκες της κοινωνίας και επενδύοντας περισσότερο στην καινοτομία.

4 ΓΕΩΠΟΝΟΣ

5 Ο Γεωπόνος είναι ένας επιστήμονας, που έχει γνώσεις φυσιολογίας, χημείας, βιοχημείας, μαθηματικών, μετεωρολογίας, μικροβιολογίας, εντομολογίας, ζωολογίας, γενετικής. Έτσι μπορεί να κατανοεί και να εξελίσσει τις τεχνικές παραγωγής και φυτοπροστασίας σε κάθε λογής καλλιέργειες, αλλά και να είναι ειδικός στην ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων, την αξιοποίηση και προστασία των εδαφικών πόρων, την διαχείριση της γονιμότητας των εδαφών, της βιοποικιλότητας, αλλά και την ορθή χρήση των γεωργικών μηχανημάτων. Πρέπει να είναι ικανός να αντιλαμβάνεται τα οικονομικά μεγέθη και να χαράζει σχέδια ανάπτυξης, αλλά και να μπορεί να ελέγχει την ποιότητα των τροφίμων και να πρωτοπορεί στην ανάπτυξη τεχνικών ελέγχου και διασφάλισης ποιότητας, αλλά και στην παραγωγή προϊόντων από «βιολογικές» πρώτες ύλες αλλά και να είναι ικανός να χαράζει νέους ορίζοντες στην βιοτεχνολογία ζώων και φυτών, να κάνει μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων, να καθορίζει χρήσεις γης και παράλληλα να είναι ειδικός και στο περιβάλλον στέγασης των αγροτικών ζώων και στη σίτισή τους, στις ιχθυοκαλλιέργειες, στη συντήρηση των τροφίμων, στην κατασκευή και λειτουργία θερμοκηπιακών μονάδων, στους αυτοματισμούς, τη γεωπληροφορική, την γεωργία ακριβείας, τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας

6 ΑΓΡΟΤΗΣ

7  Φυτεύει και καλλιεργεί φυτά και στη συνέχεια συλλέγει τους καρπούς τους και τους πουλά είτε σε ιδιώτες είτε σε εμπόρους λιανικής ή χονδρικής πώλησης είτε σε εργοστάσια.  Οι εργασίες του γίνονται με συγκεκριμένη ακολουθία, κατά την οποία, αρχικά, οργώνει το χώμα για να μαλακώσει, κατόπιν σπέρνει το σπόρο ή φυτεύει το φυτό, εμπλουτίζει το χώμα με τα κατάλληλα λιπάσματα, ποτίζει τη σπορά και τη ραντίζει σε τακτά χρονικά διαστήματα για να την προστατέψει από αρρώστιες και παράσιτα. Στη συνέχεια, συλλέγει την παραγωγή, επεξεργάζεται τη συγκομιδή, όπως στην περίπτωση του καπνού ή του βαμβακιού, και ακολούθως διοχετεύει τα προϊόντα του απευθείας στην αγορά ή στους εμπόρους ή στα εργοστάσια. Στο πλαίσιο της εργασίας του χρησιμοποιεί μικρά εργαλεία, όπως σκαλιστήρια, φτυάρια και κλαδευτήρια, αλλά και μεγάλες σύγχρονες μηχανές, όπως τρακτέρ, θεριστικές και αλωνιστικές μηχανές, μηχανές σποράς, μηχανήματα για το πότισμα (σωλήνες, μπεκ, ψεκαστήρες), εργαλεία συσκευασίας και μεταφοράς των προϊόντων.

8 ΜΑΝΑΒΗΣ

9 Μανάβης ή αλλιώς οπωροπώλης είναι ο έμπορος που πουλάει λιανικά φρούτα και λαχανικά. Ο μανάβης προσφέρει την αναντικατάστατη προσωπική επαφή και είναι υπεύθυνος για την ποιότητα των προϊόντων του.

10 Σχετίζονται μεταξύ τους αυτά τα τρία επαγγέλματα, καθώς αναπτύσσουν σχέσεις συνεργασίας. Ο γεωπόνος δίνει τα κατάλληλα φυτοφάρμακα στον αγρότη για να μπορέσουν να μεγαλώσουν φυσιολογικά τα προϊόντα του. Ακόμη, του δίνει συμβουλές για το κάθε φυτό. Στη συνέχεια, ο αγρότης πουλάει στο μανάβη τα προϊόντα του και έπειτα τα τρόφιμα αυτά περνάνε στα δικά μας χέρια αγοράζοντας τα από τον μανάβη. Καταλαβαίνουμε ότι αυτά τα τρία επαγγέλματα είναι απαραίτητα για την καθημερινή μας ζωή, διότι τέτοιου είδους προϊόντα τα χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας.


Κατέβασμα ppt "ΑΕΙΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google