Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εισαγωγή Με αφορμή το μάθημα της ερευνητικής εργασίας, αποφασίσαμε για κοινό θέμα ενασχόλησης ένα διάσημο χαρακτήρα παγκόσμιας φήμης τον Σέρλοκ Χολμς.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εισαγωγή Με αφορμή το μάθημα της ερευνητικής εργασίας, αποφασίσαμε για κοινό θέμα ενασχόλησης ένα διάσημο χαρακτήρα παγκόσμιας φήμης τον Σέρλοκ Χολμς."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εισαγωγή Με αφορμή το μάθημα της ερευνητικής εργασίας, αποφασίσαμε για κοινό θέμα ενασχόλησης ένα διάσημο χαρακτήρα παγκόσμιας φήμης τον Σέρλοκ Χολμς. Στο σχετικά μικρό χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου, ψάξαμε πληροφορίες για το δημιουργό-συγγραφέα αλλά και για τον ίδιο το χαρακτήρα. Ρωτήσαμε γνωστούς και αγνώστους για τις πρώτες σκέψεις τους πάνω στο όνομα του χαρακτήρα, ερευνήσαμε, παρακολουθήσαμε ταινίες μα πάνω από όλα δουλέψαμε. Ακολουθούν οι εργασίες των ομάδων. Ποιος είναι τελικά ο Σέρλοκ Χολμς;

2 Άρθουρ Κόναν Ντόυλ

3 Βιογραφία Ο Σερ Άρθουρ Ιγνάτιος Κόναν Ντόυλ  γεννήθηκε στις 22 Μαΐου 1859 και πέθανε στις 7 Ιουλίου  Ήταν Σκωτσέζος ιατρός και συγγραφέας, ιδιαίτερα γνωστός ως ο δημιουργός των ιστοριών του ντετέκτιβ- σύμβουλου Σέρλοκ Χολμς, που θεωρήθηκαν σημαντική καινοτομία για το πεδίο συγγραφής αστυνομικών μυθιστορημάτων. Εντούτοις, θεωρείται ο πιο διάσημος απ' όλους τους συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων.

4 Η γέννηση του Σέρλοκ Χολμς
Το πρώτο του σημαντικό έργο ήταν η "Σπουδή στο Κόκκινο", που δημοσιεύτηκε το 1887 στο ετήσιο χριστουγεννιάτικο έντυπο του “Μπίτον”. Στο έργο αυτό εμφανίζεται για πρώτη φορά ο Σέρλοκ Χολμς. Το έργο δεν σημείωσε καμία ιδιαίτερη επιτυχία. Δεν απέφερε στον συγγραφέα του κανένα ιδιαίτερο κέρδος, βοήθησε όμως να γνωρίσει το κοινό τον ήρωα Σέρλοκ Χολμς και τον συνεργάτη του, τον δόκτορα Γουάτσον. Τον Δεκέμβριο του 1893 "σκότωσε" τον Χολμς με σκοπό να επικεντρωθεί στα ιστορικά του μυθιστορήματα. Ο Χολμς και ο καθηγητής Μοριάρτυ φαινομενικά σκοτώθηκαν πέφτοντας από ένα καταρράκτη στην ιστορία "Το Τελικό Πρόβλημα". Η δημόσια κατακραυγή ανάγκασε τον Κόναν Ντόυλ να επαναφέρει τον χαρακτήρα στο έργο "Το Σκυλί των Μπάσκερβιλ".

5 Θάνατος Στις 7 Ιουλίου 1930, ο Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόυλ βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του κρατώντας το στήθος του. Πέθανε από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 71 ετών. Οι τελευταίες του λέξεις ήταν προς τη γυναίκα του: "Είσαι υπέροχη". Ο τάφος του βρίσκεται στο νεκροταφείο του Μίνστεντ στο Νιου Φόρεστ και γράφει: STEEL TRUE BLADE STRAIGHT ARTHUR CONAN DOYLE KNIGHT PATRIOT, PHYSICIAN & MAN OF LETTERS


Κατέβασμα ppt "Εισαγωγή Με αφορμή το μάθημα της ερευνητικής εργασίας, αποφασίσαμε για κοινό θέμα ενασχόλησης ένα διάσημο χαρακτήρα παγκόσμιας φήμης τον Σέρλοκ Χολμς."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google