Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ε.Φ.Ο.Α. «ΤΕΝΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΠΟ Ζ΄ Ε.Φ.Σ.Α.Κ. ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ: Νίκος Τζωρμπατζάκης (MSc, PhD) Ομοσπονδιακός Προπονητής – Τεχνικός Σύμβουλος Ζ’ Ένωσης

2 Ένταξη του τένις στην εκπαίδευση
Σχολεία Ο κυριότερος άξονας εφαρμογής στρατηγικών ανάπτυξης και διάδοσης αθλημάτων στις μικρές ηλικίες. Άλλα πιο διαδεδομένα αθλήματα υπερτερούν καθώς έχουν ενσωματωθεί στο αναλυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας. Το πρόγραμμα «Τένις στα σχολεία» της ΕΦΟΑ έρχεται να καλύψει αυτό το μειονέκτημα με απώτερο στόχο την ενσωμάτωσή του τένις στο αναλυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας. Μήπως τα πιο διαδεδομένα αθλήματα άντλησαν τη διάδοσή τους και από το ότι διδάσκονταν σε όλα τα σχολεία της χώρας; Γίνεται συντονισμένη προσπάθεια από την ΕΦΟΑ για επίσημη εισαγωγή του τένις ως μάθημα στα σχολεία μέσω του Υπουργείου Παιδείας στα πρότυπα της κολύμβησης!

3 Πρόγραμμα ΕΦΟΑ Υπεύθυνοι του «Τένις στα Σχολεία»
είναι οι ομοσπονδιακοί προπονητές κάθε Ένωσης. επισκέψεις στα σχολεία από Ομοσπονδιακό & επιμορφώσεις καθηγητών Φυσικής Αγωγής. Επιμορφώσεις γίνονται σε κάποιες ενώσεις.

4 Εφαρμογή στην Κρήτη από τη Ζ’ Ένωση:
Εφαρμογή από Ζ’ ΈΦΣΑΚ Εφαρμογή στην Κρήτη από τη Ζ’ Ένωση:  επισκέψεις στα σχολεία από Ομοσπονδιακό.  επιμορφώσεις καθηγητών Φυσικής Αγωγής. Καινοτομίες:  Έντυπο εγχειρίδιο πλάνων μαθημάτων.  Επιμόρφωση Καθηγητών ΦΑ με αναλυτικά μαθήματα.  «Βαλίτσες του Τένις» στα σχολεία.  «Εβδομάδα τένις» στα σχολεία από ΚΦΑ. Για να γίνει η εισαγωγή του τένις στα σχολεία από τους Καθηγητές ΦΑ χρειάζονται 3 πράγματα: 1. Όρεξη για δουλειά, ποικιλία, καινοτομία στο μάθημα, 2. Κατάρτιση, 3. Αθλητικό υλικό.

5 Καινοτομίες: Εγχειρίδιο
Αυτό το εγχειρίδιο κάνει όλη τη διαφορά!

6 Καινοτομίες: Εγχειρίδιο
Έντυπο = εύχρηστο Πλάνα μαθήματος = οικείο στους ΚΦΑ Όλες οι τάξεις = εκτεταμένη κάλυψη ηλικιών Έχει συνέχεια = αλληλουχία μεταξύ τάξεων Απλές ασκήσεις = εύκολο στην υλοποίηση Έμφαση στην ασφάλεια = μείωση πιθανοτήτων ατυχημάτων

7 Καινοτομίες: Κατάρτιση Καθηγητών ΦΑ

8 Καινοτομίες: Κατάρτιση Καθηγητών ΦΑ
Καινοτομίες: Κατάρτιση Καθηγητών ΦΑ Κατάρτιση με βάση το εγχειρίδιο = χειροπιαστό βοήθημα για χρήση στο μέλλον. Επίδειξη πλάνων μαθημάτων = εντύπωμα μνήμης οργάνωσης τμήματος, ασκήσεων και παιχνιδιών. ΚΦΑ ως ασκούμενοι = βιωματική προσέγγιση καλύτερη μνήμη. Επίδειξη με το αθλητικό υλικό της «Βαλίτσας του Τένις» = που θα έχουν στη διάθεσή τους. Εισαγωγή στο τένις όχι εκμάθηση = όχι απαραίτητη η ειδικότητα τένις για τους ΚΦΑ των σχολείων. Παιγνιώδης εκμάθηση = οι μαθητές μαθαίνουν παίζοντας, στόχος να τους προσελκύσουμε το ενδιαφέρον για το τένις αλλά και να μπορούν να το εξασκήσουν μόνοι τους ή με φίλους σε ένα τοίχο ή στην αυλή τους.

9 Καινοτομίες: «Βαλίτσα του Τένις»
1 ΠΤΥΣΟΜΕΝΟ ΜΙΝΙ ΦΙΛΕ 6 ΜΕΤΡΩΝ 1 ΣΑΚΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ 12 ΡΑΚΕΤΕΣ 23 ΙΝΤΣΩΝ 14 ΚΩΝΑΚΙΑ 1 ΤΑΙΝΙΑ ΣΗΜΑΝΣΗΣ 20 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΠΑΛΑΚΙΑ 12 ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

10 Καινοτομίες: «Βαλίτσα του Τένις»
Πλήρης = Περιλαμβάνει όλο το απαραίτητο αθλητικό υλικό για τα μαθήματα του εγχειριδίου σε όλες τις τάξεις. Εύχρηστη = εύκολη στη μεταφορά και φύλαξη. Καλύπτει πλήρως ένα τμήμα 24 μαθητών = επαρκή κάλυψη της πλειοψηφίας των σχολείων. Εκτιμόμενη κάλυψη σχολεία ανά σχολικό έτος = η μεταφορά της μεταξύ σχολείων γίνεται με συνεννόηση των συναδέλφων ΚΦΑ. Ποιοτικά υλικά – Βιτρίνα του Τένις = οι βαλίτσες της Ένωσης προέρχονται από τον προμηθευτή της Αγγλικής Ομοσπονδίας (LTA) για το πρόγραμμα «School Tennis». Βαλίτσες ομίλων = οι βαλίτσες των Ομίλων θα πρέπει να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα γιατί αποτελούν και αυτές την βιτρίνα του αθλήματος στους μαθητές.

11 Καινοτομίες: «Εβδομάδα Τένις» από τους Καθηγητές ΦΑ
Καινοτομίες: «Εβδομάδα Τένις» από τους Καθηγητές ΦΑ

12 Καινοτομίες: «Εβδομάδα Τένις» από τους Καθηγητές ΦΑ
Καινοτομίες: «Εβδομάδα Τένις» από τους Καθηγητές ΦΑ Εισαγωγή του τένις στα σχολεία = οι Καθηγητές ΦΑ δρουν ως εισαγωγείς χωρίς να διαθέτουν ειδικότητα. Μαζικότητα του τένις στα σχολεία = οι Καθηγητές ΦΑ δρουν ως πολλαπλασιαστές παρότι δεν διαθέτουν ειδικότητα. Οι μαθητές βιώνουν το τένις = μία πλήρης εβδομάδα τους δίνει τη δυνατότητα να πάρουν μία πρώτη ιδέα και τους παρακινεί να συνεχίσουν τα μαθήματα σε κοντινό όμιλο. Το σχολείο ζει στο ρυθμό του τένις = οι ρακέτες, τα μπαλάκια και το δίχτυ γίνονται αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας του σχολείου. Η ατμόσφαιρα του τένις παρακινεί και τους συναδέλφους καθηγητές ΦΑ, δασκάλους, ειδικότητες = ξεκίνημα προσωπικής ενασχόλησης ή επανέναρξη μετά από μακροχρόνια παύση.

13 Επιμορφώσεις σε Ηράκλειο & Χανιά

14 Επιμορφώσεις σε Ρέθυμνο, Ιεράπετρα & Άγιο Νικόλαο

15 Εφαρμογή 1ης Φάσης: επιμόρφωση ΚΦΑ
Εφαρμογή 1ης Φάσης: επιμόρφωση ΚΦΑ Συμμετοχές Ηρακλείου Χανίων Ρεθύμνου Λασηθίου Σύνολο 116 89 46 47 298 120 95 30 275 στόχος +10% από 132 104 33 302

16 Εφαρμογή 2ης Φάσης: «Εβδομάδες Τένις» στα σχολεία
Εφαρμογή 2ης Φάσης: «Εβδομάδες Τένις» στα σχολεία Στόχος Βαλίτσας Ηρακλείου Χανίων Ρεθύμνου Λασηθίου Σύνολο Εκτιμόμενη ζήτηση σχολεία 15 (1 βαλίτσα) 60 (4 βαλίτσες) Εκτιμόμενη ζήτηση μαθητές 3.000 12.000 Τελική ζήτηση 77 (5 βαλίτσες) 51 (3 βαλίτσες) 22 (2 βαλίτσες) 23 173 (13 βαλίτσες) Τελική ζήτηση μαθητές 15.400 10.200 4.400 4.600 34.600

17 Εφαρμογή 2ης Φάσης: «Επισκέψεις στα σχολεία»
Εφαρμογή 2ης Φάσης: «Επισκέψεις στα σχολεία» Ένα επιπρόσθετο κομμάτι αποτελούν και οι επισκέψεις του Ομοσπονδιακού Προπονητή στα σχολεία. Σε κάθε επίσκεψη περίπου 200 μαθητές γνωρίζουν βιωματικά το τένις. Στόχος είναι μέχρι το τέλος του σχολικού έτους να έχουν προσεγγιστεί επιπλέον μαθητές σε ολόκληρη την Κρήτη. Συνολικά μαζί με τη Βαλίτσα του Τένις (στόχος: ) ο συνολικός στόχος για τη σχολική χρονιά τίθεται σε πάνω από μαθητές.

18 Ευχαριστίες στη Ζ’ Ένωση & στο Σταύρο Νικηφοράκη
Ευχαριστίες στη Ζ’ Ένωση & στο Σταύρο Νικηφοράκη Μαζί τρέχουμε το πρόγραμμα: Εκδότης φυλλαδίων, Βοηθός μαθημάτων, οδηγός κ.α.

19 Επίλογος Ελπίζουμε αυτό το φιλόδοξο αλλά στέρεα δομημένο πρόγραμμα να υποστηριχθεί από όλους τους φορείς του τένις και του αθλητισμού της Κρήτης τόσο στην οργάνωση όσο και στην εφαρμογή του και να αποτελέσει τον καλύτερο πρεσβευτή του αθλήματος στις μικρές ηλικίες στο νησί μας. Ευχαριστούμε πολύ τα Σούπερ Μάρκετ Χαλκιαδάκη για την ευγενική χορηγία του προγράμματος στην Κρήτη καθώς και την εταιρία αθλητικών ειδών Zsig για την γενναιόδωρη προσφορά τους στην προμήθεια των «Βαλιτσών του Τένις»!


Κατέβασμα ppt "ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google