Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εμβαδόν τραπεζίου Τραπέζιο λέγεται το τετράπλευρο που έχει τις δύο απέναντι πλευρές του παράλληλες. Οι πλευρές αυτές ονομάζονται μεγάλη βάση (Β) και μικρή.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εμβαδόν τραπεζίου Τραπέζιο λέγεται το τετράπλευρο που έχει τις δύο απέναντι πλευρές του παράλληλες. Οι πλευρές αυτές ονομάζονται μεγάλη βάση (Β) και μικρή."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εμβαδόν τραπεζίου Τραπέζιο λέγεται το τετράπλευρο που έχει τις δύο απέναντι πλευρές του παράλληλες. Οι πλευρές αυτές ονομάζονται μεγάλη βάση (Β) και μικρή βάση (β). Θα υπολογίσουμε το εμβαδόν τραπεζίου όπως και το εμβαδόν τριγώνου.

2 Εμβαδόν τραπεζίου Εμβ. ΑΒΕΖ = ΒΕ  ΑΗ = (Β + β)  υ
Ενώνοντας δύο ίσα (τυχαία) τραπέζια ΑΒΓΔ και ΔΓΕΖ προκύπτει το παραλληλόγραμμο ΑΒΕΖ. Το ύψος ΑΗ του τραπεζίου είναι και ύψος του παραλληλογράμμου. Η πλευρά ΒΕ του παραλληλογράμμου είναι ίση με το άθροισμα των δύο βάσεων του τραπεζίου. Δ Α Ζ υ Γ Ε Β Η μικρή βάση (β) Μεγάλη βάση (Β) Εμβ. ΑΒΕΖ = ΒΕ  ΑΗ = (Β + β)  υ

3 Εμβαδόν τραπεζίου Εμβ. ΑΒΕΖ = ΒΕ  ΑΗ = (Β + β)  υ
Το εμβαδόν του παραλ. ΑΒΕΖ δίνεται από τη σχέση: Εμβ. ΑΒΕΖ = ΒΕ  ΑΗ = (Β + β)  υ μικρή βάση (β) Το εμβαδόν του τραπεζίου είναι το μισό του παραλληλογράμμου: Δ Α Ζ υ Γ Ε Β Η μικρή βάση (β) Μεγάλη βάση (Β) (Β + β)  υ Εμβ. ΑΒΓΔ = 2


Κατέβασμα ppt "Εμβαδόν τραπεζίου Τραπέζιο λέγεται το τετράπλευρο που έχει τις δύο απέναντι πλευρές του παράλληλες. Οι πλευρές αυτές ονομάζονται μεγάλη βάση (Β) και μικρή."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google