Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

2o Δημοτικό Σχολείο Φιλύρου Γ’ Δημοτικό Σχολείο Λατσιών

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "2o Δημοτικό Σχολείο Φιλύρου Γ’ Δημοτικό Σχολείο Λατσιών"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 2o Δημοτικό Σχολείο Φιλύρου Γ’ Δημοτικό Σχολείο Λατσιών

2 Υπό την Αιγίδα του Γενικού Προξενείου Κύπρου
ΗΜΕΡΑ ΚΥΠΡΟΥ Παρασκευή 20 Ιανουαρίου Υπό την Αιγίδα του Γενικού Προξενείου Κύπρου

3 Η εκδήλωση – έκθεση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου προς τιμήν της αδελφοποίησης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλύρου με το Γ’ Δημοτικό Σχολείο Λατσιών. Η προετοιμασία ξεκίνησε από τις αρχές Νοεμβρίου με τη συνάντηση των εκπαιδευτικών του σχολείου του Φιλύρου με τον Πρόξενο της Κύπρου. Στην πορεία των ετοιμασιών προστέθηκε η Κυπριακή Εστία Βορείου Ελλάδας και ο Κυπριακός Οργανισμός τουρισμού. Το Προξενείο προσέφερε την μόνιμη έκθεση «Αμμόχωστος-Μια πόλη φάντασμα». Η ΚΕΒΕ προσέφερε φωτογραφικό υλικό της εισβολής, της προσφυγιάς καθώς και ηρώων της ΕΟΚΑ και νεοτέρων αλλά και το χορευτικό της συγκρότημα. Ο ΚΟΤ προσέφερε τουριστικό υλικό. Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Φιλύρου θα συνέβαλλε στην εκδήλωση – έκθεση με τους χώρους παρουσίασης της εκδήλωσης – έκθεσης αλλά και με παρουσιάσεις των μαθητών της Δ’ τάξης.

4 Καλεσμένοι στην εκδήλωση οι οποίοι παρέστησαν ήταν:
Ο Πρόξενος Κύπρους κ. Μανδρίτης Αντώνιος Οι βουλευτές της Ν.Δ κ. Καράογλου Θεόδωρος και κ. Αναστασιάδης Σάββας και των ΑΝ.ΕΛ κ. Λαζαρίδης Γεώργιος Ο Διευθυντής Εκπ/σης Δυτικής Θεσσαλονίκης κ. Γεωργίου Χρήστος Ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Καρύδας Απόστολος Ο Δήμαρχος Λατσιών κ. Πιτταράς Χρήστος Ο Δήμαρχος Χορτιάτη – Πυλαίας κ. Καϊτεζίδης Ιγνάτιος Ο Αντιδήμαρχος Χορτιάτη – Πυλαίας κ. Μπαμπαράτζας Γεώργιος Κύριος Ομιλητής στην εκδήλωση ο αναπληρωτής καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου κ. Παπαπολυβίου Πέτρος Θέμα της ομιλίας , «Μακεδονία – Κύπρος, κοινά βήματα στα μονοπάτια της ιστορίας» Χόρεψαν τα χορευτικά συγκροτήματα της Κυπριακής Εστίας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλύρου και ο Ποντιακός Σύλλογος Φιλύρου. Έπαιξε λύρα και τραγούδησε ο μαθητής της Δ’ τάξης Φιλιππίδης Νίκος.

5 Την εκδήλωση χαιρέτησαν…
Πρόξενος της Κύπρου κ. Αντώνης Μανδρίτης

6 Βουλευτής Α΄Περιφέρειας
Κ. Λαζαρίδης Βουλευτής κ. Καράογλου Θεόδωρος

7 Εκπρόσωπος Περιφερειακού Διευθυντή εκπαίδευσης
Βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης Κ. Αναστασιάδης

8 Δήμαρχος Λατσιών κ. Χρίστος Πιτταράς
Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη κ. Καϊτεζίδης Ιγνάτιος

9 Εκπρόσωπος του σχολείου μας και διαχειρίστρια του προγράμματος κα Κρίστα Χρήστου

10 Κύριος ομιλητής ο αναπληρωτής Καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου κ. Πέτρος Παπαπολυβίου.
Θέμα: Μακεδονία και Κύπρος : κοινά βήματα στα μονοπάτια στης ιστορίας

11 Στην εκδήλωση : - προβλήθηκε φιλμάκι για το Δήμο Λατσιών και μικρή ταινία με θέμα: «Αμμόχωστος: πόλη φάντασμα» Διαβάστηκαν εκθέσεις προσφυγόπουλων από την Αμμόχωστο γράμμενες τον πρώτο καιρό της εισβολής του 1974 Απαγγέλθηκαν ποιήματα του Ευαγόρα Παλληκαρίδη Παρουσιάστηκαν κυπριακά τραγούδια και χοροί

12 Παρουσιάστηκαν χοροί από την Μακεδονία και τον Πόντο
Παρουσιάστηκε η έκθεση φωτογραφιών για την Αμμόχωστο - Έκθεση κυπριακών προϊόντων , παραδοσιακών στολών και φωτογραφικό υλικό από τους αγώνες της Κύπρου για ελευθερία.

13 Φωτογραφικό Υλικό της εκδήλωσης

14 Φωτογραφικό Υλικό της εκδήλωσης

15

16

17

18 Φωτογραφικό Υλικό της εκδήλωσης

19

20 Φωτογραφικό Υλικό της εκδήλωσης

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32 Μαθητές στην Προσφυγιά

33

34

35

36

37 Αυτό που έγινε σήμερα δεν περιγράφεται. Ποιον να πρώτο αναφέρεις?
Μπούτζας Τάσος  feeling blissful. 20 January at 21:59 · Fíliron, Greece ·  Αυτό που έγινε σήμερα δεν περιγράφεται. Ποιον να πρώτο αναφέρεις? Από βουλευτές? Δημάρχους? Υπεύθυνους εκπαίδευσης? Γονείς και μαθητές? Είναι αυτό που λένε, της κακομοίρας. Άξιζε τελικά η κούραση και το τρέξιμο 3 μηνών. Ναι, 3 μήνες προετοιμασία. Ευχαριστώ όλους τους φίλους. Δεν ονομάζω γιατί σίγουρα θα ξεχάσω κάποιον....Απλά ευχαριστώ από καρδιάς!!!


Κατέβασμα ppt "2o Δημοτικό Σχολείο Φιλύρου Γ’ Δημοτικό Σχολείο Λατσιών"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google