Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΥΛΙΝΔΡΟΣ Ο κύλινδρος είναι το μεγαλύτερο τμήμα του κινητήρα και μπορεί να χαρακτηρισθεί ως το τμήμα εκείνο, επάνω στο οποίο συναρμολογείτε ολόκληρος ο.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΥΛΙΝΔΡΟΣ Ο κύλινδρος είναι το μεγαλύτερο τμήμα του κινητήρα και μπορεί να χαρακτηρισθεί ως το τμήμα εκείνο, επάνω στο οποίο συναρμολογείτε ολόκληρος ο."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΥΛΙΝΔΡΟΣ Ο κύλινδρος είναι το μεγαλύτερο τμήμα του κινητήρα και μπορεί να χαρακτηρισθεί ως το τμήμα εκείνο, επάνω στο οποίο συναρμολογείτε ολόκληρος ο κινητήρας. Έχει σχήμα κυλινδρικό Συνήθως, ο κινητήρας περιλαμβάνει περισσότερους από έναν κυλίνδρους. ΑΠΟΣΤΟΛΗ Εξασφαλίζουν την ευθύγραμμη κίνηση του εμβόλου. Εξασφαλίζουν την ευθύγραμμη κίνηση του εμβόλου. Σχηματισμός μαζί με το έμβολο κα την κεφαλή του θαλάμου καύσης. Σχηματισμός μαζί με το έμβολο κα την κεφαλή του θαλάμου καύσης. Αντοχή στις μεγάλες πιέσεις από την καύση. Αντοχή στις μεγάλες πιέσεις από την καύση. Ταχεία απομάκρυνση θερμοκρασίας προς το ψυκτικό υγρό. Ταχεία απομάκρυνση θερμοκρασίας προς το ψυκτικό υγρό. Ελαχιστοποίηση των τριβών και φθορών. Ελαχιστοποίηση των τριβών και φθορών. Την δυνατότητα επισκευής ή αντικατάστασης. Την δυνατότητα επισκευής ή αντικατάστασης.ΚΑΤΑΠΟΝΗΣΕΙΣ Υψηλές θερμοκρασίες και πιέσεις λόγω καύσης. Υψηλές θερμοκρασίες και πιέσεις λόγω καύσης. Μεγάλες θερμικές τάσεις λόγω ταχείας εναλλαγής της θερμοκρασίας. Μεγάλες θερμικές τάσεις λόγω ταχείας εναλλαγής της θερμοκρασίας. Εσωτερική φθορά λόγω τριβής με το έμβολο ( ελατήρια ) και καταλοίπων της καύσης και της σκόνης του αέρα. Εσωτερική φθορά λόγω τριβής με το έμβολο ( ελατήρια ) και καταλοίπων της καύσης και της σκόνης του αέρα.

2 ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΥΛΙΚΩΝ ΚΥΛΙΝΔΡΩΝ Μεγάλη αντοχή και ακαμψία. Μεγάλη αντοχή και ακαμψία. Καλή θερμοαγωγιμότητα, ελάχιστη θερμική διαστολή. Καλή θερμοαγωγιμότητα, ελάχιστη θερμική διαστολή. Μεγάλη αντοχή στη φθορά και καλές ιδιότητες ολίσθησης. Μεγάλη αντοχή στη φθορά και καλές ιδιότητες ολίσθησης. ΕΙΔΗ ΚΥΛΙΝΔΡΩΝ Κύλινδρος εμβόλου (χυτοσίδηρα υδρόψυκτα σώματα κεφαλής) Κύλινδρος εμβόλου (χυτοσίδηρα υδρόψυκτα σώματα κεφαλής) Κύλινδρος εμβόλου με πτερύγια Κύλινδρος εμβόλου με πτερύγια Ανεξάρτητος, αερόψυκτους κινητήρες Χιτώνιο εμβόλου υγρού τύπου ( υδροχιτώνιο ) Χιτώνιο εμβόλου υγρού τύπου ( υδροχιτώνιο ) Χιτώνιο εμβόλου ξηρού τύπου (πουκάμισο) Χιτώνιο εμβόλου ξηρού τύπου (πουκάμισο)

3 ΦΘΟΡΕΣ ΚΥΛΙΝΔΡΩΝ Σε ενα καινούργιο κινητήρα τα τοιχώματα των κυλίνδρων είναι ακριβώς κυλινδρικά. Με την πάροδο του χρόνου εμφανίζονται φθορές έτσι ώστε το έμβολο να μην φράζει στεγανά πλέον το χώρο καύσης. ΑΠΟΤΕΛΑΣΜΑ ΦΘΟΡΑΣ Λάδι στο χώρο καύσης. Λάδι στο χώρο καύσης. Καύσιμο στο στροφαλοθάλαμο. Καύσιμο στο στροφαλοθάλαμο. Απώλεια συμπίεσης. Απώλεια συμπίεσης. Αύξηση κατανάλωσης καυσίμου. Αύξηση κατανάλωσης καυσίμου. Θόρυβος κινητήρα. Θόρυβος κινητήρα. Απώλεια ισχύος. Απώλεια ισχύος.

4 ΑΙΤΙΕΣ ΘΦΟΡΩΝ. Τριβή των ελατηρίων.(συμπίεση εκτόνωση) Τριβή των ελατηρίων.(συμπίεση εκτόνωση) Τα διάφορα οξέα (προϊόντα καύσης –υγροποίηση καυσαερίων). Τα διάφορα οξέα (προϊόντα καύσης –υγροποίηση καυσαερίων). Σκόνη (εισαγωγή μίγματος). Σκόνη (εισαγωγή μίγματος). Κακή ποιότητα λιπαντικού –λίπανση Κακή ποιότητα λιπαντικού –λίπανση Οι κύλινδροι υπόκεινται σε φθορές που προέρχονται από τη τριβή στα τοιχώματα τους των ελατηρίων του εμβόλου, ειδικότερα στην κατεύθυνση της κλίσης της μπιέλας. Έτσι τα τοιχώματα του κυλίνδρου δεν φθείρονται ομοιόμορφα για αυτο και η φθορά του κυλίνδρου στο ΑΝΣ είναι μεγαλύτερη από ότι στο ΚΝΣ.

5

6 ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΕΣ(ΡΕΚΤΙΦΙΕ) ΤΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΤΩΝ ΤΟΙΧΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΥΛΙΝΔΡΟΥ


Κατέβασμα ppt "ΚΥΛΙΝΔΡΟΣ Ο κύλινδρος είναι το μεγαλύτερο τμήμα του κινητήρα και μπορεί να χαρακτηρισθεί ως το τμήμα εκείνο, επάνω στο οποίο συναρμολογείτε ολόκληρος ο."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google