Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ Εργασία στη Γεωγραφία της μαθήτριας

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ Εργασία στη Γεωγραφία της μαθήτριας"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ Εργασία στη Γεωγραφία της μαθήτριας
Ευρυδίκης Αναγνωστοπούλου Β4

2 Η σημαία του Σαν Μαρίνο1 Εθνικός Ύμνος Το άσπρο συμβολίζει
τα χιόνια στο βουνό Τιτάνο και τα σύννεφα πάνω από αυτό. Το μπλε συμβολίζει το χρώμα του ουρανού. Εθνικός Ύμνος

3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Η θέση του Σαν Μαρίνο στον κόσμο Γενικά
Οι τρεις πύργοι - σύμβολα της πόλης Porta di San Francesco Πλατεία Ελευθερίας Κοινοβούλιο Σαν Μαρίνο 7. Αλλαγή Φρουράς Πλατεία Garibaldi Κρατικό Μουσείο (Museo di Stato) Maranello Rosso-Ferrari-Abarth Basilica del Santo Οικονομία Δικτυογραφία

4 Η θέση του Σαν Μαρίνο στον Κόσμο2

5 Η θέση του Σαν Μαρίνο στην Ευρώπη3

6 Γενικά Η Γαληνοτάτη Δημοκρατία του Αγίου Μαρίνου, ιδρύθηκε το 301 μ.Χ.,  είναι ένα από τα μικρότερα κράτη του κόσμου, με  κατοίκους (2015). Είναι το τρίτο μικρότερο κράτος όλης της Ευρώπης, μετά το Βατικανό και το Μονακό. Είναι μεσόγεια χώρα και βρίσκεται στην κεντρική ιταλική χερσόνησο. Το Σαν Μαρίνο είναι χτισμένο πάνω σε έναν ξερό και άγονο βράχο στο όρος Τιτάνο ύψους 740 μέτρα. Εθνικός Ύμνος:

7 Περιβάλλεται από ψηλά τείχη, τα οποία διατηρούνται στο μεγαλύτερο μέρος τους σε άριστη κατάσταση. Τα μεσαιωνικά του παλάτια, τα δαιδαλώδη σοκάκια του και η παλιά πόλη, που μοιάζει σαν να έχει βγει από παιχνίδι με κουκλόσπιτα, έλκουν σαν μαγνήτης τους επισκέπτες: η πόλη που από τον Ιούλιο του 2008 έχει κηρυχθεί Μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO υποδέχεται πάνω από δύο εκατομμύρια τουρίστες τον χρόνο. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν διανυκτερεύουν στην πόλη, αλλά την επισκέπτονται σε ημερήσιες εκδρομές.

8 Οι τρεις πύργοι - σύμβολα της πόλης
Πάνω από την πόλη δεσπόζουν τρεις πύργοι: ο Guaita, ο παλαιότερος εκ των τριών. Κατασκευάστηκε τον 11ο αιώνα. ο Cesta, χτίστηκε τον 13ο αιώνα. Βρίσκεται στην υψηλότερη κορυφή του Μόντε Τιτάνο. ο Montale , χτίστηκε το 14ο αιώνα, στη χαμηλότερη κορυφή. Είναι ακόμη ιδιωτικός. Οι πύργοι απεικονίζονται τόσο στη σημαία όσο και στο εθνόσημο του Σαν Μαρίνο.

9 Πύργος Guaita4 Ο πύργος Guaita, που κατά καιρούς χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή, είναι ένας από τα αρχαιότερους της Ιταλίας και ο σημαντικότερος από τους τρεις. Στο εσωτερικό του πύργου βρίσκεται ένα μικρό παρεκκλήσι αφιερωμένο στην Αγία Βαρβάρα.

10 Πύργος Cesta5

11 Πύργος Montale6

12 Porta di San Francesco7 Η πύλη γνωστή ως Porta di San Francesco, είναι στην πραγματικότητα η κύρια είσοδος της πόλης, και το όνομά της προέρχεται από τα τείχη μοναστη-ριού των Φραγκισκανών, το οποίο ήταν χτισμένο εκεί. Η σημερινή δομή χρονολογείται το 1581 όταν η καμάρα του ανυψώθηκε το 1361.

13 Πλατεία Ελευθερίας8 Πρόκειται για μια μεγάλη παραλληλόγραμμη πλατεία με το άγαλμα της Ελευθερίας να υψώνεται στη μια πλευρά της.

14 Κοινοβούλιο Σαν Μαρίνο9

15 Palazzo Pubblico10 Το Παλάτι των Αρχόντων χτίστηκε μεταξύ και σήμερα είναι έδρα της κυβέρνησης.

16 Η φρουρά αλλάζει κάθε μισή ώρα.
Αλλαγή Φρουράς11 Η φρουρά αλλάζει κάθε μισή ώρα.

17 Πλατεία Garibaldi12 Στην πλατεία βρίσκεται το σπίτι που είχε κρυφτεί κυνηγημένος από τους Αυστριακούς ο Τζουζέπε Γκαριμπάλντι, ο διάσημος επαναστάτης που συγκέντρωσε ένα πλήθος εθελοντών με όραμα την ένωση της Ιταλίας, κάτι που έως έναν βαθμό πέτυχε.  Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη βοήθεια που του δόθηκε, ο Γκαριμπάλντι έκανε αποδεκτή την επιθυμία του Σαν Μαρίνο να μείνει ανεξάρτητο κρατίδιο και να μη συμπεριληφθεί στο νέο ιταλικό κράτος.

18

19 Κρατικό Μουσείο (Museo di Stato)13
Το Κρατικό Μουσείο του Σαν Μαρίνο φιλοξενεί περίπου εκθέματα, τα οποία προέρχονται από δωρεές από όλο τον κόσμο: αρχαιολογικά ευρήματα από την νεολιθική εποχή έως το Μεσαίωνα, αλλά και την αρχαία Αίγυπτο, την εποχή των Ετρούσκων και ρωμαϊκά ευρήματα.

20 Maranello Rosso-Ferrari-Abarth14-15

21 Basilica del Santo16 Ο σημερινός ναός χτίστηκε το 1836 στη θέση του παλαιότερου που χρονολογείται στον 7ο αιώνα. Είναι χτισμένος σε νεοκλασικό στυλ, και στην είσοδο υπάρχουν οκτώ κίονες Κορινθιακού ρυθμού. Είναι αφιερωμένος στον Άγιο Μαρίνο, τον πολιούχο άγιο της χώρας.

22 Οικονομία17-18 Επίσημο νόμισμα είναι το ευρώ παρόλο που η χώρα δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο τουρισμός είναι βασική πηγή εισοδημάτων για τη χώρα καθώς επίσης και οι τράπεζες και η κεραμική. Τα κύρια γεωργικά προϊόντα είναι το κρασί και το τυρί. Τα γραμματόσημα του Αγίου Μαρίνου, τα οποία είναι έγκυρα μόνο για επιστολές εσωτερικού, πωλούνται κυρίως σε φιλοτελιστές και αποτελούν πηγή εισοδήματος.

23

24 Δικτυογραφία Εικόνες: Κείμενα: http://bit.ly/2oF3JDQ
m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x132ceb5ff5e63f79:0xf !8m2!3d !4d 3.85z/data=!4m5!3m4!1s0x132ceb5ff5e63f79:0xf !8m2!3d !4d Κείμενα: %CE%9C%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%82


Κατέβασμα ppt "ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ Εργασία στη Γεωγραφία της μαθήτριας"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google