Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ετήσια & Ολυμπιακή Προετοιμασία

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ετήσια & Ολυμπιακή Προετοιμασία"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ετήσια & Ολυμπιακή Προετοιμασία
ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Επ.Καθ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΥΠΡΑΙΟΣ

2 Ορισμός: Αθλητική Προπόνηση
Σύμφωνα με Dietrich Martin, Αθλητική Προπόνηση είναι μία στοχευμένη και σύνθετη διαδικασία ενεργειών για την επίτευξη μίας συγκεκριμένης αθλητικής ικανότητας απόδοσης και την εμφάνισή της σε αθλητικές καταστάσεις , ιδιαίτερα σε αθλητικούς αγώνες.

3 HARRE Προσωπικές Εμπειρίες Θεωρία Γενικές Θεωρία Χειρισμών Αποδεκτές
Προπονητή Γενικές Αποδεκτές Εμπειρίες Θεωρία της Προπόνησης Ειδικές Συνθήκες Αγωνίσματος

4 Μεγάλο χάσμα ανάμεσα στη θεωρία και την πράξη.
Οι προπονητές θεωρούν την προπονητική ως θεωρία δικών τους ενεργειών και συνηθειών. Οι προπονητικές επιστημονικές δημοσιεύσεις πολύ σπάνια γίνονται κατανοητές από τους προπονητές στην πράξη. Όσοι ασχολούνται με την πράξη δεν είναι εύκολο να εξοικειωθούν με έρευνες. Ερευνητικά Δεδομένα. Η πράξη προηγείται της θεωρίας. Σίγουρα προηγείται και επαληθεύει την θεωρία. Νομοτέλεια της σύνδεσης Βασικών Αρχών όπως: Φυσιολογία-Βιολογία-Φυσική-Παιδαγωγική-Βιοκινητική-Ψυχαγωγία-Πληροφορική-Μάρκετινγκ-Μάνατζμεντ κ.α

5 Αθλητική Επίδοση Κύριοι Προπονητικοί Στόχοι. Προπονητικό Πρόγραμμα.
Ορισμός και Ανάλυση της Αθλητικής Επίδοσης-Αθλητική Ενέργεια και η Επίδρασή της. Παράγοντες Αθλητικής Επίδοσης: Κληρονομικότητα (προσωπικοί). Υλικοτεχνικοί (απρόσωποι). Κοινωνικοί (απρόσωποι). Σύστημα του Σώματος (άμεσοι προσωπικοί) Ψυχική Κατάσταση (άμεσοι προσωπικοί) Σύστημα Απόδοσης της Προπόνησης.

6 Σύστημα Προπόνησης Καθοδήγηση και Ρύθμιση της Προπόνησης.
Κύριους Προπονητικούς Στόχους. Προπονητική Ενθάρρυνση. Σχεδιασμός της Προπόνησης. Κατηγορίες Σχεδιασμού και Διεξαγωγής της Προπόνησης. Δομή της Προπόνησης. Οργάνωση της Προπόνησης. Προπονητικά Περιεχόμενα. Μέθοδοι Προπόνησης. Βασικές Αρχές (διατήρηση της υγείας).

7 Αθλητική Τεχνική & Προπόνηση Τεχνικής
Σπουδαιότητα της Προπόνησης Τεχνικής. Θεωρία της Προπόνησης Τεχνικής. Τεχνική και Προπόνηση Τεχνικής. Έννοιες. Δομή της Προπόνησης Τεχνικής. Στόχοι της Προπόνησης Τεχνικής. Πρακτικά Παραδείγματα ως Προπόνησης Τεχνικής. Εκμάθηση Κινητικών Δεξιοτήτων. Προπόνηση Εκμάθησης Τεχνικής. Προπόνηση Εφαρμογής Τεχνικής. Μέθοδοι Προπόνησης Τεχνικής. Σχεδιασμός για την Καθοδήγηση της Προπόνησης Τεχνικής.

8 Φυσική Κατάσταση Ορισμός: είναι το σύνολο των καλών ικανοτήτων του ατόμου όπως δύναμη, ταχύτητα, αντοχή και ευλυγισία. Προπόνηση Φυσικής Κατάστασης. Εφαρμογή της Φυσικής Κατάστασης. Βιολογικές Διαδικασίες Προσαρμογής ως προϋπόθεση για την ανάπτυξη της Φυσικής Κατάστασης.


Κατέβασμα ppt "Ετήσια & Ολυμπιακή Προετοιμασία"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google