Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τι είδαμε την περασμένη φορά…

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τι είδαμε την περασμένη φορά…"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τι είδαμε την περασμένη φορά…
Εισαγωγή στην επεξεργασία κειμένου.

2 Τι θα δούμε σήμερα… Εισαγωγή στη δημιουργία παρουσιάσεων.

3 Προγράμματα παρουσιάσεων
Προσφέρουν εργαλεία σχεδίασης για την παρουσίαση εργασίας χρησιμοποιώντας διάφορα μέσα, όπως κείμενο, γραφικά, βίντεο, ήχο, κ.ά. Παλιότερα η εργασία αυτή γινόταν με τη χρήση σλάιντς. Η δομή της παρουσίασης βασίζεται σε διαφάνειες. Πάνω σε αυτές τοποθετούνται διάφορα αντικείμενα: Κείμενο. Ήχος. Γραφικά. Φωτογραφίες. Βίντεο. Σύνδεση άλλων εφαρμογών.

4 Οι παρουσιάσεις πριν από την εμφάνιση των Η/Υ
Απαιτούσαν φωτογραφικό εξοπλισμό για τη δημιουργία των διαφανειών. Η διεργασία περιλάμβανε τη χρήση: Φωτοαντιγραφικού, ειδικής συσκευής αντιγραφής για το τύπωμα των διαφανειών. Επίσης, την απασχόληση φωτογράφου για τη δημιουργία των 35mm με τα περιεχόμενα.

5 Προγράμματα παρουσιάσεων
Τα προγράμματα παρουσίασης ξεκινούν με μια κενή διαφάνεια και μια σειρά εργαλείων σχεδίασης και διόρθωσης. Τα εργαλεία που παρέχουν έχουν κοινά χαρακτηριστικά με: Επεξεργαστές κειμένου, για διαμόρφωση κειμένου. Λογιστικά φύλλα, για δημιουργία γραφημάτων. Προγράμματα γραφικών, για βασικές εργασίες με εικόνες.

6 Χρήση των διαφανειών Οι παρουσιάσεις μπορούν να:
Τυπωθούν σε χαρτί ή σε διαφάνειες. Συνήθως προβάλλονται στην οθόνη υπολογιστή. Όταν το ακροατήριο είναι μεγάλο προβάλλονται σε μεγαλύτερες επιφάνειες.

7 Προγράμματα παρουσιάσεων
Η διαμόρφωση των διαφανειών γίνεται με: Πληκτρολόγηση. Επιλογές από μενού. Επιλογές από γραμμές εργαλείων. Σε αυτό δεν διαφέρει από το MS Word. Το πιο διαδεδομένο πρόγραμμα παρουσιάσεων είναι το PowerPoint της Microsoft. Κάντε κλι για να γράψετε

8 Βασικές λειτουργίες

9 Ενεργό παράθυρο Γραμμή τίτλου Γραμμή μενού Γραμμές εργαλείων
Διαχωριστικές γραμμές επιτρέπουν στο χρήστη να αυξομειώνει τα παράθυρα Χώρος δημιουργίας παρουσίασης Κουμπιά προβολών Παράθυρο διάρθρωσης και διαφανειών Γραμμή σχεδίασης Τμήμα σημειώσεων Γραμμή κατάστασης Ενεργό παράθυρο

10 Προβολή ταξινόμησης διαφανειών
Κανονική προβολή Προβολή ταξινόμησης διαφανειών Προβολή παρουσίασης Για τους διάφορους τύπους προβολών χρησιμοποιείτε τα εικονίδια στο κάτω αριστερό μέρος ή τις ίδιες εντολές από το μενού View. Ενεργό παράθυρο

11 Προβολή παρουσίασης Ξεκινά την εκτέλεση της παρουσίασης από την τρέχουσα διαφάνεια. Με το πλήκτρο F5 η παρουσίαση ξεκινά από την αρχή. Χρησιμοποιείτε τα πλήκτρα κίνησης του δείκτη κατά τη διάρκεια της παρουσίασης. Με το πλήκτρο ‘Esc’ διακόπτετε η εκτέλεση της παρουσίασης.

12 Τροποποιήσεις επιλογών
Επιλέξτε: ‘Εργαλεία > Επιλογές’

13 Αποθήκευση παρουσιάσεων
‘Ctrl + S’ (S=Save). Εικονίδιο στη ράβδο εργαλείων. ‘Αρχείο > Αποθήκευση’ ή Αρχείο > Αποθήκευση ως’, από τη ράβδο εντολών. Εξ ορισμού, το PowerPoint αποθηκεύει τα αρχεία σε τύπο παρουσίασης .ppt.

14 Τρόποι δημιουργίας παρουσίασης 1
3 τρόποι για να ξεκινήσετε μια παρουσίαση: 1. Αρχείο > Δημιουργία > Κενή παρουσίαση (ή το ίδιο από την εργαλειοθήκη). Εμφανίζονται στο παράθυρο εργασιών οι διάφορες μορφές διαφάνειας. Περιέχουν πλαίσια κειμένου, εικόνων, κτλ. Υπάρχουν πολλές προκαθορισμένες διατάξεις. Δεν είναι απαραίτητο να παραμένουν ίδιες σε όλη την πορεία της παρουσίασης.

15 Τρόποι δημιουργίας παρουσίασης 2
3 τρόποι για να ξεκινήσετε μια παρουσίαση: 2. Πρότυπο σχεδίασης στο μενού εργασιών. Το μενού εργασιών εμφανίζεται από το μενού ’Αρχείο > Δημιουργία’. Εδώ γίνεται η επιλογή έτοιμων σχεδίων διαφανειών.

16 Τρόποι δημιουργίας παρουσίασης 3
3 τρόποι για να ξεκινήσετε μια παρουσίαση: 3. Αυτόματος οδηγός παρουσίασης. Από το παράθυρο εργασιών επιλέγετε ‘Από οδηγό αυτόματου περιεχομένου’ και ακολουθείτε τις οδηγίες.

17 Ασκήσεις Πού βρίσκεται η επιλογή προβολής παρουσίασης; Από ποια επιλογή του πληκτρολογίου ξεκινά η παρουσίαση; Να κλείσετε και να εμφανίσετε ξανά το παράθυρο εργασιών. Ποια διάταξη διαφανειών χρησιμοποιεί το PowerPoint κατά την εκκίνησή του; Να δημιουργήσετε μια παρουσίαση με τη χρήση του οδηγού παρουσιάσεων. Να δημιουργήσετε μια παρουσίαση από τα πρότυπα σχεδίασης. Να αλλάξετε τους χρωματικούς συνδυασμούς της παρουσίασης.

18 Δημιουργία παρουσίασης

19 Προσθήκη νέας διαφάνειας
Το σχέδιο της διαφάνειας μπορεί να αλλάζει ανάλογα με τις ανάγκες μας. Αν θέλετε να φτιάξετε ένα δικό σας σχέδιο, επιλέγετε ‘κενή διαφάνεια’. Για νέα διαφάνεια: ‘Εισαγωγή > Νέα διαφάνεια’, από το μενού εντολών. Με το πλήκτρο Enter. Η αλλαγή φόντου γίνεται από το μενού ’Μορφή > Φόντο διαφάνειας’.

20 Διατάξεις διαφανειών Άλλες διατάξεις Διατάξεις κειμένου και αντικειμένου Διατάξεις αντικειμένου Διατάξεις κειμένου Οι παραπάνω διατάξεις βρίσκονται στο μενού ’Μορφή > Διάταξη διαφάνειας’ 20 Ενεργό παράθυρο

21 Πλοήγηση διαφανειών 3 τρόποι: Μέσω της δεξιάς ράβδου κύλισης.
Μέσω των πλήκτρων ‘Pg Up’, ‘Pg Dn’, ‘Home’, ‘End’. Χρησιμοποιώντας το παράθυρο ‘Διάρθρωσης και διαφανειών’ στα αριστερά της οθόνης. 21

22 Προσθήκη κειμένου: άσκηση
Δημιουργείτε μια νέα παρουσίαση, επιλέγετε τη διάταξη ‘Τίτλος και υπότιτλος’ και γράφετε το κείμενο, όπως φαίνεται στη παρακάτω διαφάνεια. Στη συνέχεια αλλάζετε το φόντο της διαφάνειας σε κάποιο της αρεσκείας σας.

23 Ελληνική Μυθολογία Διόνυσος

24 Συνέχεια παρουσίασης: άσκηση
Προσθέστε 5 νέες διαφάνειες με τη διάταξη ‘Τίτλος με κείμενο’. Στην διαφάνεια 2 πληκτρολογήστε: Στον τίτλο: Διόνυσος Στο κείμενο: Λατρεία. Μυθολογία. Προέλευση του ονόματος. Αλλάξτε τη διάταξη των διαφανειών 3-5 σε διάταξη ‘Μόνο τίτλος’ και προσθέστε σε κάθε διαφάνεια τους τίτλους ’λατρεία’, ’μυθολογία’ και ’προέλευση του ονόματος’ αντίστοιχα.

25 Αντιγραφή-επικόλληση
Σε οποιοδήποτε σημείο της παρουσίασης μπορεί να γίνει εισαγωγή άλλων παρουσιάσεων ή μεμονωμένων διαφανειών άλλων παρουσιάσεων. Τοποθετείτε το δείκτη εκεί όπου θέλετε να γίνει η εισαγωγή. Επιλέγετε το μενού ’Εισαγωγή > Διαφάνειες από διάρθρωση’. Αν η παρουσίαση είναι ήδη ανοιχτή, επιλέγετε τη διαφάνεια που θέλετε και με αντιγραφή-επικόλληση την προσθέτετε στο αρχείο σας.

26 Εισαγωγή εικόνας: άσκηση
Από το μενού εντολών, επιλέγετε: Εισαγωγή > Εικόνα από αρχείο. Μεταβαίνετε στη διαφάνεια 3 και επιλέγετε μια εικόνα από το αρχείο σας. Στη διαφάνεια 4 προσθέτετε μια εικόνα από την παρακάτω διεύθυνση:

27 Εισαγωγή πλαισίου κειμένου: άσκηση
Μεταβαίνετε στη διαφάνεια 3 της παρουσίασης και προσθέτετε ένα πλαίσιο κειμένου από τη γραμμή σχεδίασης. Επιλέγετε την πρώτη παράγραφο για τη λατρεία του Διόνυσου από το δικτυακό τόπο (βλ. προηγούμενη διαφάνεια) και την προσθέτετε στο πλαίσιο κειμένου. Προσθέτετε κείμενο της αρεσκείας σας και στις υπόλοιπες διαφάνειες.

28 Οργανογράμματα Η σχηματική παράσταση μιας οργανωτικής δομής λέγεται οργανόγραμμα. Για την εισαγωγή οργανογράμματος, επιλέγετε μια από τις διατάξεις αντικειμένου από το μενού ‘Μορφή > Διάταξη διαφάνειας’. Στη συνέχεια επιλέγετε τη σχεδίαση οργανογράμματος και διαμορφώνετε το οργανόγραμμα. Σχεδίαση οργανογράμματος

29 Εισαγωγή οργανογράμματος: άσκηση
Προσθέτετε μια ακόμα διαφάνεια στο τέλος της παρουσίασης. Επιλέγετε τη σχεδίαση οργανογράμματος. Πληκτρολογείτε τα στοιχεία που θα βρείτε στην επόμενη διαφάνεια αυτής της παρουσίασης.

30 Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
30

31 Εισαγωγή ήχου από κουμπί: άσκηση
Μεταβαίνετε στη διαφάνεια 3. Επιλέγετε ‘Προβολή παρουσίασης > Κουμπί ενεργειών > Κουμπί ενέργειας, Ήχος. Σχεδιάζετε το εικονίδιο και επιλέγετε ήχο της αρεσκείας σας.

32 Ήχος ως φόντο στη σελίδα: άσκηση
Είναι ο συνηθέστερος ήχος και μπορεί να αρχίζει είτε με τη μετάβαση στη διαφάνεια είτε με το πάτημα ενός κουμπιού. Επιλέγετε τη διαφάνεια 4. Επιλέγετε έναν ήχο της αρεσκείας σας από το μενού ‘Εισαγωγή > Ταινία και Ήχος > Ήχος από αρχείο ’. Η αναπαραγωγή του ήχου μπορεί να είναι αυτόματη ή να ξεκινά με κλικ του ποντικιού. Η εισαγωγή βίντεο γίνεται με τον ίδιο τρόπο. Από το μενού ‘Εισαγωγή’, επιλέγετε την εισαγωγή βίντεο.

33 Ήχος σε εικόνα: άσκηση Μεταβαίνετε στη διαφάνεια 4 και κάνετε δεξί κλικ στην εικόνα που έχετε τοποθετήσει εκεί. Επιλέγετε ‘Προσαρμογή κίνησης’ και στη συνέχεια από την ‘Προσθήκη εφέ’ επιλέγετε ένα εφέ της αρεσκείας σας. Από τις ‘Επιλογές εφέ’ στο κάτω μέρος της οθόνης, επιλέγετε έναν ήχο της αρεσκείας σας. Εδώ βρίσκονται οι Επιλογές εφέ

34 Προσθήκη ήχου ως τώρα Είδαμε ότι μπορούμε να βάλουμε ήχο με διάφορους τρόπους: Ένα κουμπί ήχου από το μενού ’Προβολή παρουσίασης > Κουμπιά ενεργειών’. Ως φόντο σε μια σελίδα, μέσω του μενού ’Εισαγωγή > Ταινία και ήχος’ Για να ρυθμίσετε τις επιλογές, επιλέγετε το εικονίδιο ήχου και στη συνέχεια το μενού ’Προβολή παρουσίασης > Προσαρμογή κίνησης’. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε, ανάμεσα στα άλλα, τη διάρκεια του ήχου και την εμφάνιση ή απόκρυψη του εικονιδίου ήχου. Προσθήκη ήχου σε εικόνα μαζί με εφέ εμφάνισης της εικόνας.

35 Συνδέσεις: άσκηση Στο PowerPoint μπορούμε να συνδέσουμε φράσεις ή λέξεις με προγράμματα ή διευθύνσεις στο διαδίκτυο. Για να γίνει αυτό, επιλέγετε το κείμενο που θέλετε να συνδέσετε, κάνετε δεξί κλικ και επιλέγετε την εντολή ’υπερ-σύνδεση’. Επιλέγετε τον υπότιτλο 1 στη διαφάνεια 2, κάνετε δεξί κλικ, επιλέγετε ’Θέση μέσα στο έγγραφο’ και τον συνδέετε με τη διαφάνεια 3. Επιλέγετε τον τίτλο της διαφάνειας 3 και τον συνδέετε με ένα αρχείο στον υπολογιστή. Επιλέγετε τον τίτλο της διαφάνειας 4 και τον συνδέετε με τη Βικιπαίδεια.

36 Μορφοποίηση και διαχείριση αντικειμένων

37 Μορφοποίηση κειμένου Βασικές λειτουργίες: βρίσκονται στο μενού ‘Εισαγωγή’. Χρώματα. Σκίαση κειμένου. Διάστιχο. Λίστες. Βασικές λειτουργίες κειμένου. Εισαγωγή > πλαίσιο κειμένου. Επεξεργασία > Αντιγραφή, μετακίνηση και διαγραφή κειμένου.

38 Διαμόρφωση εικόνας: άσκηση
Επιλέγετε την εικόνα στη διαφάνεια 3: Κάνετε διπλό κλικ και προσθέτετε ένα κόκκινο περίγραμμα.

39 Γραμμή εργαλείων εικόνας
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Στυλ γραμμής Συμπίεση εικόνων Επαναχρωματισμός αντικειμένου Διαμόρφωση εικόνας Διαφανές χρώμα Επαναφορά εικόνας στην αρχική κατάσταση Εισαγωγή εικόνας Χρώμα Αύξηση κοντράστ Ελάττωση κοντράστ Αύξηση φωτεινότητας Ελάττωση φωτεινότητας Ξάκρισμα Περιστροφή αριστερά

40 Αντιγραφή, μετακίνηση και διαγραφή διαφανειών
Οι εντολές είναι ίδιες με αυτές άλλων προγραμμάτων. Επιλέγετε τη διαφάνεια από το παράθυρο διάρθρωσης: Για αντιγραφή: ‘Ctrl + C’. Για επικόλληση: ‘Ctrl + V’. Για αποκοπή: ‘Ctrl + X’. Για να διαγράψετε μια διαφάνεια: ‘Delete’ Για να επιλέξετε περισσότερες από μία διαφάνειες, κρατάτε πατημένο το πλήκτρο ‘Ctrl’.

41 Υποδείγματα διαφανειών
Ειδικός τύπος διαφάνειας που εφαρμόζει τη μορφοποίησή του σε όλες τις διαφάνειες. Επιτρέπει εύκολες αλλαγές, ειδικά σε μεγάλες παρουσιάσεις. Βρίσκεται στο μενού εντολών ‘Προβολή > Υπόδειγμα’.

42 Πρότυπα Το φόντο κάθε διαφάνειας μπορεί να αλλάξει και με τη χρήση των προτύπων. Το PowerPoint διαθέτει αρκετά έτοιμα πρότυπα, τα οποία βρίσκονται στο μενού ’Μορφή > Σχεδίαση διαφανειών – Διάταξη διαφάνειας’. Τα πρότυπα εφαρμόζονται σε όλες τις διαφάνειες.

43 Άλλες λειτουργίες Κουκίδες και αρίθμηση: Κεφαλίδες και υποσέλιδα:
Γίνεται από το μενού εντολών ‘Μορφή’ με τον τρόπο που γίνεται και στο πρόγραμμα MS Word. Κεφαλίδες και υποσέλιδα: Γίνεται από το μενού εντολών ‘Προβολή’ με τον τρόπο που γίνεται και στο πρόγραμμα MS Word.

44 Ασκήσεις Να τοποθετήσετε σε μια διαφάνεια χρώμα φόντου γαλάζιο.
Να αλλάξετε το φόντο σε υφή λευκού μαρμάρου. Να αλλάξετε τη γραμματοσειρά του τίτλου σε χρώμα μπλε και Tahoma. Να γράψετε στο πλαίσιο κειμένου κάτω από τον τίτλο το όνομά σας 3 φορές (το ένα κάτω από το άλλο) και να τοποθετήσετε διάστιχο 2 γραμμών. Να τοποθετήσετε στο πλαίσιο κειμένου με το όνομά σας φόντο γκρι και περίγραμμα κόκκινο. Να εισαγάγετε στη διαφάνεια μια εικόνα και να τροποποιήσετε το πλάτος της. Να αλλάξετε τη φωτεινότητα της εικόνας. Να προσθέσετε στην παρουσίαση κεφαλίδα και υποσέλιδο με τον αριθμό των σελίδων και την ημερομηνία. Να αλλάξετε το πρότυπο των διαφανειών σε ένα από τα έτοιμα πρότυπα του προγράμματος.

45 Σχεδίαση και γραφικά

46 Πλαίσιο κειμένου Όλα τα κείμενα που γράφουμε υπόκεινται στις γνωστές από το MS Word μορφοποιήσεις παραγράφων και χαρακτήρων. Οι ρυθμίσεις του πλαισίου γίνονται από το μενού ‘Μορφή > Θέση αντικειμένου’ ή από τα εργαλεία σχεδίασης. Οι επιλογές αυτές είναι οι ακόλουθες και ισχύουν και για τα σχήματα και για τα πλαίσια κειμένου: Χρώμα γεμίσματος. Χρώματα και επιλογές γραμμής.

47 Ράβδος εργαλείων σχεδίασης
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Σχεδίαση Επιλογή αντικειμένου Αυτόματα σχήματα Γραμμή Βέλος Ορθογώνιο Έλλειψη Πλαίσιο κειμένου Εισαγωγή αντικειμένου WordArt Εισαγωγή διαγράμματος ή οργανογράμματος Εισαγωγή ClipArt Εισαγωγή εικόνας Χρώμα γεμίσματος Χρώμα γραμμής Χρώμα γραμματοσειράς Στυλ γραμμής Στυλ διάστιξης Στυλ βέλους Στυλ σκιάς Στυλ 3-D

48 Να κατασκευάσετε τα παρακάτω σχήματα με
τη χρήση των εργαλείων της ράβδου σχεδίασης Word Art

49 Ομαδοποίηση αντικειμένων
Μπορούμε να φτιάξουμε ένα σχέδιο από πολλά κομμάτια τα οποία μπορούμε να συνδέσουμε σε ένα αντικείμενο. Για να γίνει αυτό φτιάχνετε ένα κύκλο και μια γραμμή. Επιλέγετε τα δύο αντικείμενα με το πλήκτρο Shift. Η ομαδοποίηση γίνεται με δεξί κλικ στα ήδη επιλεγμένα αντικείμενα (δεξί κλικ > Ομαδοποίηση).

50 Διάταξη αντικειμένων Μπορούμε να δημιουργήσουμε αντικείμενα το ένα πάνω στο άλλο ώστε να δημιουργούν μια εικόνα. Μια γνωστή λειτουργία σε προγράμματα γραφικών που στο Photoshop λέγονται Layers. Με δεξί κλικ επιλέγετε ‘Διάταξη > Μεταφορά σε πρώτο πλάνο’ ή ‘Μεταφορά στο φόντο’ ανάλογα με το αν θέλετε να τοποθετήσετε μια εικόνα πάνω σε μια άλλη (Μεταφορά σε πρώτο πλάνο) ή αν θέλετε το αντίστροφο (Μεταφορά στο φόντο).

51 Να δημιουργήσετε το παρακάτω σχήμα:
Τσαλακωμένο χαρτί για αστέρι. Λιγότερη διαφάνεια για κεραυνό. Σταυρός: Αυτόματα σχήματα > Βασικά σχήματα

52 Πλέγμα Από το μενού ‘Σχεδίαση > Πλέγμα και οδηγοί’ επιλέγετε την εντολή ‘Συγκράτηση στο πλέγμα’. Μεταφέρει τα αντικείμενα όταν χρησιμοποιείτε τα βελάκια ή το ποντίκι στα μέτρα που θέτει το πλέγμα. Αν απενεργοποιήσετε αυτή την εντολή η τοποθέτηση των αντικειμένων στη διαφάνεια είναι ευκολότερη. Η εντολή ‘Εμφάνιση πλέγματος στην οθόνη’ και ‘εμφάνιση οδηγών σχεδίασης στην οθόνη’ εμφανίζουν το πλέγμα στην οθόνη για ακριβέστερο σχεδιασμό. Το ίδιο γίνεται με τις επιλογές ‘Ώθηση’ και ‘Στοίχιση ή κατανομή’ από το μενού Σχεδίαση.

53 Να δημιουργήσετε το παρακάτω σχήμα
Για να φτιάξετε ένα ελεύθερο σχέδιο επιλέγετε τις γραμμές σχεδίασης από το μενού ’Αυτόματα σχήματα > Γραμμές’. Η επιλογή ‘Επεξεργασία σημείων’ (δεξί κλικ πάνω στο σχήμα) επιτρέπει να το αλλάξετε αργότερα.

54 Εφέ σχεδίασης

55 Εφέ αντικειμένων Κάθε διαφάνεια μπορεί να έχει το δικό της εφέ.
Εφέ διαφάνειας από το μενού ’Προβολή παρουσίασης > Συνδυασμοί κίνησης’: ΠΡΟΣΟΧΗ: αυτό το εφέ εφαρμόζεται μόνο στα αντικείμενα που έχουν δημιουργηθεί με τις διατάξεις διαφάνειας και όχι σε εικόνες ή αντικείμενα πού έχουμε προσθέσει με άλλα εργαλεία. 3 ομάδες: Διακριτικά, συνηθισμένα, συναρπαστικά. Εφαρμόζεται σε μια ή σε όλες τις διαφάνειες.

56 Εφέ διαφάνειας Η εναλλαγή διαφανειών γίνεται από το μενού ’Προβολή παρουσίασης > Τρόπος εναλλαγής διαφάνειας’: Επιλέγετε την ταχύτητα, τον ήχο, αν θα γίνεται αυτόματα ή με κλικ και αν θα εφαρμοστεί σε όλες τις διαφάνειες.

57 Προσαρμοσμένα εφέ 3 τύποι εφέ:
Προσαρμοσμένοι συνδυασμοί κίνησης (’Προβολή παρουσίασης > Προσαρμογή κίνησης’). Εδώ μπορούμε να κάνουμε λεπτές ρυθμίσεις για όλα τα εφέ που χρησιμοποιούμε. Προσθήκη εφέ. Τροποποίηση εφέ: Έναρξη, ταχύτητα, κατεύθυνση (start, property, speed).

58 Ασκήσεις Να βάλετε στην παρουσίαση για το Διόνυσο τα παρακάτω εφέ:
Να βάλετε στην παρουσίαση για το Διόνυσο τα παρακάτω εφέ: Διαφάνεια 1: Ήχος της αρεσκείας σας ο οποίος θα παίζει σε όλη τη διάρκεια της παρουσίασης. Διαφάνεια 2: Το εφέ ’Εμφάνιση με κίνηση’ στο πλαίσιο κειμένου και το εφέ ’Περσίδες’ στη διαφάνεια με τον ήχο ’Κάμερα’. Η ταχύτητα του εφέ να είναι γρήγορη και να πηγαίνει στην επόμενη διαφάνεια με καθυστέρηση 2δευτ. Διαφάνεια 3: Το εφέ ’Σκακιέρα’ στην εικόνα. Ταχύτητα: Μεγάλη Κατεύθυνση εφέ: Κατά μήκος, Έναρξη: με το προηγούμενο.


Κατέβασμα ppt "Τι είδαμε την περασμένη φορά…"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google