Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΑΞΗ: Β’ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΑΞΗ: Β’ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΑΞΗ: Β’ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2
ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΑΞΗ: Β’ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΔΟΥΔΑΛΗ ΘΑΛΕΙΑ 2.1 Η έννοια της οργάνωσης 2.2 Διαχείριση ανθρώπινων πόρων 2.3 Στόχοι 2.4 Λήψη αποφάσεων

2 Η διαδικασία της οργάνωσης περιλαμβάνει:
ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η διαδικασία της οργάνωσης περιλαμβάνει: Εφαρμογή Αξιολόγηση Προγραμματισμό

3 Υλικοί: χρήματα, εργαλεία, τρόφιμα κ.ά.
Οι πόροι Οι πόροι είναι : Υλικοί: χρήματα, εργαλεία, τρόφιμα κ.ά. Ανθρώπινοι : τα φυσικά , ψυχικά και πνευματικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα και ιδιότητες των ατόμων (ικανότητες, δεξιότητες, ταλέντα, γνώσεις)

4 Η πυραμίδα των ανθρώπινων αναγκών κατά Μάσλοου (Maslow)
Οι άνθρωποι ικανοποιούν πρώτα τις ανάγκες που βρίσκονται βρίσκονται στη βάση της πυραμίδας, δηλαδή τις ανάγκες ανάγκες ανάγκες που εξασφαλίζουν την επιβίωση, και σταδιακά ικανοποιούν εκείνες που βρίσκονται κοντά στην κορυφή της κορυφή της πυραμίδας.

5 Είναι ισχυρές πεποιθήσεις
Αξίες Είναι ισχυρές πεποιθήσεις αντιλήψεις , ιδέες και αρετές που καθορίζουν που καθορίζουν τις πράξεις μας, αναπτύσσουν την προσωπικότητά προσωπικότητά μας και καλλιεργούν το χαρακτήρα μας. Όπως : η αγάπη, ο σεβασμός σεβασμός , η ειλικρίνεια, η ελευθερία, η αξιοπρέπεια, η ειρήνη, η εντιμότητα, η αλληλεγγύη, η πίστη , η αλήθεια κ.ά.

6 Διαχείριση ανθρώπινων πόρων
Η ορθολογική διαχείριση των ανθρώπινων πόρων είναι απαραίτητη στη διαδικασία της οργάνωσης των εργασιών μας , γιατί μας επιτρέπει: Να χρησιμοποιούμε κατάλληλα τους διαθέσιμους υλικούς πόρους. Να κάνουμε οικονομία δυνάμεων στις προσπάθειες που καταβάλλουμε. Να αξιοποιήσουμε πλήρως τις ανθρώπινες ικανότητες , ταλέντα και γνώσεις.

7 Στόχος Στόχος είναι το κίνητρο που πηγάζει από μία ανάγκη ανάγκη ή ή επιθυμία μας και είμαστε αποφασισμένοι να προσπαθήσουμε προσπαθήσουμε να τον πραγματοποιήσουμε.

8 Οι στόχοι θα πρέπει να είναι :
Στόχοι Οι στόχοι θα πρέπει να είναι : Πραγματοποιήσιμοι Συγκεκριμένοι

9 Στόχοι Οι στόχοι, ανάλογα με το χρονικό διάστημα που θα πραγματοποιηθούν διακρίνονται σε : Βραχυπρόθεσμους Μακροπρόθεσμους

10 Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ
ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ 1. ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ 2. ΕΝΤΟΠΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ 3. ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ 4. ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ 5.ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ


Κατέβασμα ppt "ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΑΞΗ: Β’ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google