Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ κ.ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚH ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ:

2 ΘΕΜΑ:ΡΟΜΠΟΤ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΙΩΑΝΝΑ.

3 ΟΡΙΣΜΟΣ Το ρομπότ είναι μία συσκευή που υποκαθιστά τον άνθρωπο στις δουλειές του και τον βοηθάει να τις κάνει καλύτερα. Ακόμα βοηθάει τον άνθρωπο στις δυσκολότερες και επικίνδυνες εργασίες. Χρησιμοποιούνται τα ρομπότ για να εκτελέσουν ταχύτερα και φθηνότερα τις εργασίες από τον άνθρωπο. Έτσι, μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην αυτόματη παραγωγή μεγάλων ποσοτήτων κάποιου προϊόντος και με χαμηλότερο κόστος.

4 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ(1/3) Ένας από τους πιο όμορφους μύθους της Ελληνικής Μυθολογίας, σε ότι έχει σχέση με την Κρήτη, είναι ο Μύθος για τον Τάλω. Ο Τάλως ήταν ένα γιγάντιο χάλκινο δημιούργημα, ένας φύλακας του πανέμορφου, από όλες τις απόψεις, νησιού της Κρήτης, το οποίο σύμφωνα με τον Απολλώνιο κατασκευάστηκε από τον θεό Ήφαιστο και δόθηκε ως δώρο στον Μίνωα για να προστατεύει την Κρήτη από τους εχθρούς της. Ο Πλάτωνας παρουσιάζει τον Τάλω σαν αδελφό του Ροδάμανθη και του Μίνωα.

5 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ(2/3) Ο Πλάτωνας, αναφέρει πως ο Τάλως είχε σαν καθήκον του ανάμεσα στα άλλα να επισκέπτεται τα χωριά της Κρήτης και να εφαρμόζει τον νόμο, ο οποίος ήταν γραμμένος πάνω σε χάλκινες πλάκες. Όλες οι προδιαγραφές του μύθου για τον Τάλω είναι προδιαγραφές ενός υπερφυσικού ρομπότ ή ανδροειδούς: μεγάλη ταχύτητα, τεράστια δύναμη εκτόξευσης βαρών, υγρά μπαταρίας, αυτοθέρμανση. Επίσης σκοπός του ήταν να αναχωρεί από την βάση του στην Φαιστό και να κάνει τον γύρο του νησιού τρεις φορές την ημέρα και να ρίχνει βράχους στα ξένα πλοία που προσπαθούσαν να εισβάλλουν στην Κρήτη.

6 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ(3/3) Τέλος, ο μύθος αναφέρεται σε κάποιο ρομπότ, ίσως από τα πιο εξελιγμένα που κατασκεύασε ο Ήφαιστος. Διέθετε μία και μοναδική φλέβα, η οποία ξεκινούσε από το λαιμό και κατέληγε στον αστράγαλό του, όπου ένα χάλκινο καρφί ή βίδα έκλεινε την έξοδό της.

7 ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ(1/2) Ιατρική
Το επίτευγμα ανοίγει περαιτέρω το δρόμο για τη ρομποτική τηλε- χειρουργική, πράγμα που σημαίνει ότι όλο και περισσότεροι ασθενείς στο μέλλον θα μπορούν να χειρουργούνται από γιατρούς που θα βρίσκονται σε άλλους χώρους, σε άλλες πόλεις, ακόμα και σε άλλες χώρες. Απλώς ο γιατρός θα κατευθύνει από μακριά το ρομπότ που θα χειρουργεί τον ασθενή.

8 ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ(2/2) Εξερεύνηση πλανητών
Η επιστήμη της ρομποτικής βοηθά σημαντικά την εύρεση πληροφοριών για τους ξένους πλανήτες ένα παράδειγμα είναι το πυρηνοκίνητο Curiosity. Το μεγαλύτερο και ακριβότερο τροχοφόρο ρομπότ που ανέπτυξε ποτέ η NASA είναι σχεδόν έτοιμο για την εκτόξευσή του το Νοέμβριο.

9 Το μηχανικό μέρος: ΒΑΣΙΚΑ ΜΕΡΗ(1/3) Σε αυτό συνδέονται όλα τα μέρη του ρομπότ και φυσικά διαθέτει τους κατάλληλους κινητήρες. Για να μπορεί το ρομποτ να κινείται στο χώρο οι κινητήρες μπορούν να περιστρέφουν: Ρόδες Έλικες - προπέλες Αρθρώσεις

10 ΒΑΣΙΚΑ ΜΕΡΗ(2/3) Οι αισθητήρες και μονάδες εξόδου: Είναι εξαρτήματα που επιτρέπουν στο ρομπότ να επικοινωνεί και να αλληλεπιδρά με τον εξωτερικό κόσμο. Είδη αισθητήρων: ● Επαφής ● Υπερύθρων ● Υπερήχων ● Φωτός - Χρωμάτων ● Θερμοκρασίας ● Ήχου

11 ΒΑΣΙΚΑ ΜΕΡΗ(3/3) Μονάδα επεξεργασίας:
Η μονάδα επεξεργασίας ενός ρομπότ, αποτελεί τον ηλεκτρονικό του εγκέφαλο και μπορεί να είναι μικρής ή μεγάλης υπολογιστικής ισχύος. Είναι αυτή που λαμβάνει όλες τις αποφάσεις με βάση τα δεδομένα που παίρνει από τους αισθητήρες. Στέλνει τα αποτελέσματα στους κινητήρες και στις άλλες μονάδες εξόδου. H δημιουργία πλατφορμών ανάπτυξης αυτοματισμών και ρομπότ, έκανε τη ρομποτική περισσότερο προσιτή στον αρχάριο χρήστη. Το Arduino είναι η πιο διαδεδομένη ανοιχτή πλατφόρμα ανάπτυξης ηλεκτρονικών, ανοιχτού κώδικα. Στο arduino συνδέονται τα Arduino Shields που είναι εξωτερικά ηλεκτρονικά κυκλώματα που συνδέονται πάνω στο Arduino επεκτείνοντας τις δυνατοτητές του.

12 ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ(1/2)
Γίνονται σκέψεις για το πώς θα μπορούσαν τα ρομπότ να αποκτήσουν ικανότητες που θα τα έκαναν πιο ανθρώπινα. Σε σχετική έρευνα ,που έκανε Βρετανός μελετητής της Τεχνητής Νοημησύνης, αναφέρεται πως μέχρι το 2025 οι άνθρωποι θα ερωτεύονται και θα παντρεύονται με ρομπότ.

13 ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ(2/2)
Αυτή όμως η εξέλιξη έχει και πολλούς κινδύνους. Από τη μια, θα είναι καλό, γιατί τα ρομπότ αυτά θα μπορούν να βοηθάνε άτομα με ανάγκες, όπως οι ηλικιωμένοι και άτομα με αναπηρίες. Από την άλλη όμως, αυτό σημαίνει αντικατάσταση του ανθρώπινου εργατικού δυναμικού με σοβαρές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες.

14 Ευχαριστώ πολύ!!!


Κατέβασμα ppt "ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google