Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

EURES Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "EURES Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 EURES Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ http://eures

2 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ EURES; Το EURES είναι ένα Δίκτυο συνεργασίας που δημιουργήθηκε το 1993 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σχεδιασμένο να διευκολύνει στην ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών στις χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ).

3 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ EURES; ● Δίκτυο Δημοσίων Οργανισμών Απασχόλησης. ● Δίκτυο Συμβούλων EURES στις χώρες της Ε.Ο.Χ. ● Δίκτυο ατόμων που αναζητούν εργασία και εργοδοτών που αναζητούν προσωπικό.

4 ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ EURES Κύριοι στόχοι του EURES είναι να ενημερώνει, να καθοδηγεί και να παρέχει συμβουλές σε εργαζόμενους που ενδέχεται να μετακινηθούν σε άλλη χώρα σχετικά με τις ευκαιρίες απασχόλησης.

5 ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ EURES Επιπλέον σκοπός του είναι να βοηθά τους εργοδότες που επιθυμούν να προσλάβουν εργαζόμενους από άλλες χώρες του Ε.Ο.Χ.

6 EURES ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Το EURES διαθέτει ένα ανθρώπινο δυναμικό από 25 Συμβούλους EURES και 21 βοηθούς Συμβούλους EURES, οι οποίοι βρίσκονται σε (26 πόλεις) 43 Γραφεία Απασχόλησης (Κ.Π.Α.2) του Ο.Α.Ε.Δ. σε όλη την Ελλάδα.

7 EURES ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Ο Σκοπός των Συμβούλων είναι διατηρούν καθημερινή επαφή με άτομα που αναζητούν εργασία στα κράτη – μέλη του Ε.Ο.Χ. και με εργοδότες που επιθυμούν να προσλάβουν προσωπικό από τις παραπάνω χώρες.

8 Βασικό εργαλείο για όλους: η πύλη http://eures.europa.eu
Βασικό εργαλείο για όλους: η πύλη

9 ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Το περιεχόμενο σε 26 Ευρωπαϊκές γλώσσες, Χωριστά τμήματα για αναζητούντες εργασία και για εργοδότες, Ξεχωριστή χρωματική κωδικοποίηση για ευκολία, Προσωποποίηση ενεργειών με το "My EURES" , On line Βιογραφικά συμβατά με μορφή Europass CV.

10 To EURES στο portal του Ο.Α.Ε.Δ. http://www.oaed.gr/

11 Θέσεις Εργασίας EURES

12 Εκδηλώσεις του EURES

13 Οι Σύμβουλοι EURES

14 EURES GREECE FACEBOOK www.facebook.com/euresgreece

15 ιδιωτικές πρωτοβουλίες
Μία διαδραστική διαδικτυακή πλατφόρμα που κινητοποιεί ιδιωτικές πρωτοβουλίες για να αντιμετωπισθεί η νεανική ανεργία

16 Γιατί το Drop’pin? Στόχος: Να βοηθήσει να βελτιωθεί η απασχολησιμότητα των νέων ανθρώπων (ελλείπουσες δεξιότητες, αυτοπεποίθηση, γλωσσικές ικανότητες…) Πρόβλημα: Πολλές διάσπαρτες ιδέες, δεν υπάρχει χώρος για να συναντηθούν και να αναπτύξουν ολοκληρωμένες ευκαιρίες πέρα από τα σύνορα

17

18 Τι είναι τo Drop’pin? Ένας χώρος σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για να …
Βρίσκουμε ολοκληρωμένη μαθητεία και άλλες ευκαιρίες Γεφυρώσουμε το χάσμα ανάμεσα στην εκπαίδευση και στη σταδιοδρομία Διευκολύνουμε τη δημιουργία συνεργασιών προς ανάπτυξη νέων ευκαιριών κινητικότητας

19 (Επιχειρήσεις, ΜΚΟ, εκπαιδευτικοί πάροχοι …)
Ακροατήρια – στόχοι Νέοι άνθρωποι Βρείτε, μοιραστείτε και συζητήστε τις ευκαιρίες που μπορούν να βοηθήσουν να βελτιώσουν την απασχολησιμότητά τους Οργανισμοί (Επιχειρήσεις, ΜΚΟ, εκπαιδευτικοί πάροχοι …) Διαφημίστε προγράμματα μαθητείας, πρακτικής άσκησης, και άλλες ευκαιρίες Βρείτε συνεργάτες και συνεργαστείτε σε ευκαιρίες προσανατολισμένες στη νεολαία

20 Τι κάνει το Drop’pin διαφορετικό?
Άμεση πρόσβαση σε ολοκληρωμένες ευκαιρίες  Πάντα μία δράση, όχι ένας χώρος για να δημοσιεύονται γενικά κείμενα ή δηλώσεις πολιτικής Αυξημένη ορατότητα προσφορών  Φέρνοντας μαζί προσφορές που δημοσιεύονται στο Drop’pin και αλλού Είναι διαδραστικό και προσαρμόσιμο  Συνεργατικό – Χτίσιμο Κοινότητας  Ευέλικτο – από χρήστες για χρήστες

21 Γιατί θα έπρεπε οι εταιρείες και οι επιχειρήσεις να εμπλακούν;
Αναπτύξτε μελλοντικές δεξιότητες τώρα, αναπτύσσοντας παράλληλα το μέλλον της επιχείρησής σας. Συνεργαστείτε με άλλους οργανισμούς για να δημιουργήσετε από κοινού ακόμη περισσότερες ευκαιρίες. Προβάλλετε την κοινωνικά υπεύθυνη καρδιά της επιχείρησής σας.

22 Γιατί θα έπρεπε οι εκπαιδευτικοί πάροχοι να εμπλακούν;
Βοηθήστε τους μαθητές να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην αγορά εργασίας. Καθοδηγήστε τους μέσω του εύρους των διαθέσιμων ευκαιριών, από προγράμματα μαθητείας μέχρι την ηλεκτρονική μάθηση (e-learning). Συνεργαστείτε με εταιρείες και οργανισμούς για τη δημιουργία νέων προγραμμάτων.

23 Drop’pin για Συμβούλους EURES
Βοηθήστε τους νέους, που δεν μπορούν να βρουν μια δουλειά, να βρουν ευκαιρίες σε άλλες χώρες για να βελτιώσουν την απασχολησιμότητά τους Παρουσιάστε το Drop’pin σαν μία εναλλακτική λύση, όταν συναντάτε νέους ανθρώπους π.χ. σε σχολεία και σε ημερίδες εργασίας

24 Διασφάλιση Ποιότητας: στρατηγική 3 βημάτων
Διασφάλιση Ποιότητας: στρατηγική 3 βημάτων 1. Παρακολούθηση Επικύρωση Οργανισμών και προσφορών από το γραφείο υποστήριξης (helpdesk) Αυτόματη ανίχνευση του λεξιλογίου ανεπιθύμητης αλληλογραφίας 2. Ανατροφοδότηση με γνώμονα το χρήστη Αξιολογήσεις χρηστών και κριτικές Αναφορές κακοποίησης 3. Αξιολογήσεις Ποιότητας Ετικέτες Ποιότητας Πιστοποιήσεις Εκτιμήσεις Λογιστικός έλεγχος Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα eures.europa.eu/droppin

25 Your First EURES Job Είναι μια «στοχευμένη πρωτοβουλία κινητικότητας», που έχει ως στόχο να βοηθήσει: α) τους νέους ηλικίας από 18 έως 35 ετών να βρουν μια θέση εργασίας, πρακτικής άσκησης σε άλλο κράτος μέλος και β) τους εργοδότες να βρουν άτομα με δεξιότητες που χρειάζονται για τις επιχειρήσεις τους. «Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES» είναι ανοικτή σε νεαρούς υποψηφίους και σε εργοδότες στις 28 χώρες της ΕΕ, τη Νορβηγία και την Ισλανδία.

26 My EURES: Το εργαλείο για αναζητούντες εργασίας και εργοδότες.

27 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΡΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ EURES ADVISER
Τηλ. επικ (εσωτ. 360)


Κατέβασμα ppt "EURES Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google