Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ασφάλεια στο διαδίκτυο"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Ασφάλεια στο διαδίκτυο

2 ΠΕΡIΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ saferline ΣΗΜΒΟΥΛΕΣ HELP LINE FACEBOOK
CYBERBULLYING HELP LINE ΚΟΙΝΔΗΝΟΙ ΣΤΟ FACEBOOK ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

3 FACEBOOK ο Facebook είναι ιστοχώρος κοινωνικής δικτύωσης που ξεκίνησε στις 4 Φεβρουαρίου του Οι χρήστες μπορούν να επικοινωνούν μέσω μηνυμάτων με τις επαφές τους και να τους ειδοποιούν όταν ανανεώνουν τις προσωπικές πληροφορίες τους. Όλοι έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο να συμμετάσχουν σε δίκτυα που σχετίζονται μέσω πανεπιστημίου, θέσεων απασχόλησης ή γεωγραφικών περιοχών. Η εγγραφή είναι δωρεάν, και όπως έχει δηλώσει ο δημιουργός του «είναι δωρεάν και θα είναι για πάντα»

4 ΚΟΙΝΔΗΝΟΙ ΣΤΟ FACEBOOK
«Ανεβάζουν» στο Διαδίκτυο με ευκολία τα προσωπικά τους δεδομένα, τη διεύθυνσή τους, ακόμη και τις πιο μύχιες σκέψεις τους, κινδυνεύοντας ανά πάσα στιγμή να βγουν τα... άπλυτά τους στη φόρα.

5 CYBERBULLYING Συγκεκριμένα, ο ηλεκτρονικός εκφοβισμός μπορεί να λάβει χώρα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δωματίων συνομιλίας, σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, μέσω άλλων ιστοσελίδων σχετικών με ηλεκτρονικά παιχνίδια ή υπηρεσιών άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων.

6 HELP LINE Η Γραμμή Βοηθείας ‘help-line ′ απευθύνεται σε παιδιά & εφήβους και τις οικογένειές τους, παρέχοντας υποστήριξη και συμβουλές για θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών (παρενόχληση, εξάρτηση, επιβλαβές περιεχόμενο, παιδοφιλία κ.λπ).

7 saferline Μπορούν να εκτεθούν σε ακατάλληλο πορνογραφικό ή προσβλητικό
περιεχόμενο. Μπορούν να έρθουν σε επαφή με αγνώστους που μπορούν να τα βλάψουν. Υπόκεινται σε πιέσεις από τις έμμεσες αλλά επιβλητικές διαφημίσεις στο Ίντερνετ. Μπορούν να εθιστούν στη χρήση του Ίντερνετ και έτσι κινδυνεύουν να παραμελήσουν τις κοινωνικές τους δραστηριότητες, τις σχολικές τους υποχρεώσεις, τα παιχνίδια τους με φίλους. Η διαπαιδαγώγηση των παιδιών σε θέματα ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου θεωρείται αναγκαία, σε μια εποχή που οι κίνδυνοι αυτοί συνεχώς αυξάνονται.

8 Κηνδηνοι στο internet Τα παιδιά, συνήθως, βρίσκονται ένα βήμα μπροστά σε θέματα αφού έχουν μεγαλώσει με αυτές τις τεχνολογίες. Το Διαδίκτυο είναι μέρος της καθημερινότητά τους. Έτσι, αποδεικνύεται πολύ δύσκολο για τους γονείς να ελέγξουν τη δραστηριότητα του παιδιού τους στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Ο ρόλος του σχολείου είναι πολύ σημαντικός για τη διαπαιδαγώγηση των μαθητών σε θέματα ασφαλείας και σωστής χρήσης του διαδικτύου. Τα παιδιά θα πρέπει να εκπαιδευτούν ώστε: Να μην δίνουν προσωπικά τους στοιχεία και να μην αποκαλύπτουν λεπτομέρειες τις προσωπικής τους ζωής σε άλλους χρήστες στο Internet σε καμία περίπτωση

9 ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ Να μην στέλνουν υλικό από τον δικό τους υπολογιστή (φωτογραφίες) Να συζητούν με μεγαλύτερους χρήστες του Internet, με τους καθηγητές ή με τους ίδιους για τις δραστηριότητές τους στο διαδίκτυο ιδιαίτερα αν αντιμετωπίσουν οτιδήποτε περίεργο ή ασυνήθιστο Να είναι επιφυλακτικά για όσα διαβάζουν στο Internet ή τους λένε οι άλλοι χρήστες (Πηγή: Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, ) Το Πανελλήνιο Σχολικό δίκτυο που αποτελεί το βασικό πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου για τα σχολεία απαγορεύει την πρόσβαση σε σελίδες με παράνομο ή ακατάλληλο περιεχόμενο.

10 ΣΗΜΒΟΥΛΕΣ HELP LINE Δε δίνουμε ποτέ τους κωδικούς μας σε κανέναν, ούτε στους καλύτερους φίλους μας. Ας μη στέλνουμε μηνύματα όταν είμαστε θυμωμένοι. Είναι δύσκολο να πάρουμε πίσω αυτά που έχουμε πει πάνω στο θυμό μας. Όταν κάτι δεν φαίνεται σωστό σε έναν ιστοχώρο ή μια συνομιλία, τότε κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι. Γι’ αυτό, εάν αισθανθούμε άσχημα, ας βγούμε αμέσως από αυτό τον ιστοχώρο ή ας διακόψουμε αμέσως τη συνομιλία. Ας συνειδητοποιήσουμε ότι η διαδικτυακή επικοινωνία δεν είναι πάντα ιδιωτική, καθώς οι άλλοι μπορούν να αντιγράψουν, να εκτυπώσουν και να μοιραστούν μέ άλλους τα λεγόμενά μας ή τις φωτογραφίες μας.

11 HELP LINE ΗΠΟΣΤΗΡΙΞΗ Τα στελέχη της Γραμμής Βοήθειας είναι γιατροί και ψυχολόγοι με μεγάλη εμπειρία σε προβληματικές συμπεριφορές στο διαδίκτυο και μπορούν να παρέχουν συμβουλές και υποστήριξη

12 ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΠΌ ΤΟ Ε1


Κατέβασμα ppt "Ασφάλεια στο διαδίκτυο"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google