Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Έχεις πάει ποτέ στο σπήλαιο Παιανίας; Θα το ζήσεις…

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Έχεις πάει ποτέ στο σπήλαιο Παιανίας; Θα το ζήσεις…"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Έχεις πάει ποτέ στο σπήλαιο Παιανίας; Θα το ζήσεις…
Σπηλαιο Παιανιασ Έχεις πάει ποτέ στο σπήλαιο Παιανίας; Θα το ζήσεις…

2 ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΠΑΙΑΝΙΑΣ
Το μνημείο αποκαλύφθηκε τυχαία από βοσκούς το 1926 όταν ένα νεαρό πρόβατο έπεσε σε μία τρύπα που υπήρχε στο έδαφος. Για καλή του τύχη, το ερίφιο έπεσε στα μαλακά και επέζησε! Έτσι λοιπόν, λίγη ώρα αργότερα ο βοσκός άκουσε το βέλασμα του και ανακάλυψε μία μικρή χαραμάδα στα πετρώματα του βουνού. Για να το πιάσει μάλιστα, ζήτησε τη βοήθεια ενός κατασκευαστή πηγαδιών, ο οποίος όταν μπήκε μέσα ένιωσε ένα ρεύμα αέρα να τον διαπερνά.  

3 ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι πρόκειται για ένα σπήλαιο ηλικίας ετών και λόγω της ανυπαρξίας άλλης εισόδου δεν είχε ποτέ πριν παρατηρηθεί από τον άνθρωπο! Δεν χρησιμοποιήθηκε δηλαδή ως κατοικία του πρωτόγονου ανθρώπου, όπως έχει συμβεί σε άλλα σπήλαια στα οποία βρέθηκαν οστά και ίχνη φωτιάς.

4 Αρχαίες στήλες» και «Καρυάτιδες» και «Άγαλμα της Ελευθερίας» αλλά και «Λιοντάρι» και «Πύργος της Πίζας». Θα θέλατε να δείτε όλα αυτά μνημεία μαζεμένα, μπροστά στα μάτια σας; Δεν θα χρειαστεί να πάτε μακριά. Να, μέχρι το Κουτούκι, το περίφημο σπήλαιο της Παιανίας. Γιατί εκεί οι καταπληκτικοί σταλακτίτες και σταλαγμίτες του δημιουργούν σχηματισμούς μοναδικούς, που εύκολα στη φαντασία ενός ζωηρού μυαλού μπορούν να πάρουν γνωστές μορφές διάσημων έργων τέχνης.

5 Εισιτήρια Γενική Έίσοδος: 5 € Φοιτητές, Πολύτεκνοι, Άνω των 65: 3€
Μέρες και Ώρες Λειτουργίας Μέρες Λειτουργίας Δευτέρα έως Παρασκευή 09: :50 Σάββατο - Κυριακή 09: :50 Αργίες 09: :50 Τηλέφωνα Fax  Εισιτήρια Γενική Έίσοδος: 5 € Φοιτητές, Πολύτεκνοι, Άνω των 65: 3€ Μαθητές με το σχολείο 2 € Υπάλληλοι Υπ.Πο, Άτομα με Ιδιαιτερότητες Δωρεάν

6 Τωρα για να δουμε Τι εμαθεσ
Κύκλωσε το σωστό Από τι ανακαλύφθηκε το σπήλαιο Παιανίας ; πρόβατο κατσίκα άλογο Πόσο χρονών είναι το σπήλαιο Παιανίας ; 594 48.695

7 ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΜΕΛΑ ΝΑΤΑΣΑ
ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΜΕΛΑ ΝΑΤΑΣΑ


Κατέβασμα ppt "Έχεις πάει ποτέ στο σπήλαιο Παιανίας; Θα το ζήσεις…"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google