Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κλιματιστικές Μονάδες Air Conditioning Ψύξη - Θέρμανση - Υγιεινή

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κλιματιστικές Μονάδες Air Conditioning Ψύξη - Θέρμανση - Υγιεινή"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κλιματιστικές Μονάδες Air Conditioning Ψύξη - Θέρμανση - Υγιεινή
Κλιματιστικές Μονάδες Air Conditioning Ψύξη - Θέρμανση - Υγιεινή Εξειδικευμένα Προϊόντα Καθαρισμού, Συντήρησης και Απολύμανσης από το 1919 CPS INDUSTRIES LTD (UK) ΒΑΣ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ 30 & ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ , ΧΑΛΑΝΔΡΙ, ΑΤΤΙΚΗ ΤΗΛ. : FAX :

2 Βασική αρχή λειτουργίας
Βασική αρχή λειτουργίας Η βασική αρχή λειτουργίας μιας κλιματιστικής μονάδας (air condition) είναι η εξής : Απορρόφηση ενέργειας σε ένα σημείο και ελευθέρωση αυτής σε άλλο σημείο Αυτή η μέθοδος απαιτεί μία εσωτερική μονάδα, μία εξωτερική μονάδα και τις χάλκινες σωληνώσεις που ενώνουν τις δύο μονάδες. Το ψυκτικό ρέει από την μία μονάδα στην άλλη και είναι το μέσον που απορροφά την ενέργεια από την μία μονάδα και την ελευθερώνει στην άλλη μονάδα. Εσωτερική Μονάδα : Ένας ανεμιστήρας φυσά τον ζεστό αέρα, από τον εσωτερικό χώρο, πάνω στον εναλλάκτη θερμότητας μάσα από τον οποίο ρέει το κρύο ψυκτικό. Το κρύο ψυκτικό απορροφά την θερμότητα από τον αέρα και κρύος αέρας ρέει προς το δωμάτιο. Χάλκινες Σωληνώσεις : Το ψυκτικό κυκλοφορεί μεταξύ των δύο μονάδων και μεταφέρει την θερμότητα από την εσωτερική μονάδα στην εξωτερική μονάδα. Εξωτερική Μονάδα : Με συμπίεση (κομπρεσέρ) το ψυκτικό θερμαίνεται και αυξάνει το σημείο βρασμού. Στην εξωτερική μονάδα η λαμβανομένη θερμότητα ελευθερώνεται προς τον εξωτερικό αέρα με την βοήθεια ενός ανεμιστήρα και ενός εναλλάκτη θερμότητας. Ψυκτικό : Το ψυκτικό ρέει πάλι προς την εσωτερική μονάδα. Εσωτερική Μονάδα : Ξανά πάλι στην εσωτερική μονάδα το ψυκτικό αποσυμπιέζεται και έτσι απορροφά την θερμότητα από τον εσωτερικό αέρα Παρακάτω θα προσπαθήσουμε να δώσουμε ένα γενικό τρόπο συντήρησης, καθαρισμού και υγιεινής προστασίας της εξωτρικής και εσωτερικής μονάδας. Επίσης και ένα τρόπο καθαρισμού των σωληνώσεων μεταφοράς του ψυκτικού αερίου FREON.

3 ΔΙΑΙΡΟΥΜΕΝΟΙ ΤΥΠΟΙ AIR CONDITION ( SPLIT )
Υπόδειγμα εγκατάστασης εσωτερικής μονάδας Τύποι εξωτερικών μονάδων Εσωτερική μονάδα δαπέδου ΅Εσωτερική μονάδα τοίχου Εσωτερική μονάδα οροφής

4

5 ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ Στην εξωτερική μονάδα διακρίνουμε, εκτός από τα ηλεκτρικά τμήματα, τον συμπιεστή (κομπρεσέρ), τα περιβάλλοντα αυτόν στοιχεία (κυψέλη) και τον ανεμιστήρα. Α. Στα στοιχεία, λόγω κατασκευής, συσσωρεύονται διάφοροι ρύποι της ατμόσφαιρας, σκόνη, λάσπη, λάδια κλπ. Για τον καθαρισμό της κυψέλης συνιστάται : SHINY SIDE σε αραίωση μέχρι 1 : 20 μέρη νερού. Ψεκασμός. Ξέπλυμα νερό υπό πίεση. SOOTAWAY σε αραίωση μέχρι 1 : 25 μέρη νερού. Ψεκασμός. Ξέπλυμα νερό υπό πίεση. Στοιχεία συμπιεστή - κυψέλες Σε ακραίες περιπτώσεις πολύ παχύρευστης βρωμιάς μπορεί να γίνει και χρήση βούρτσας. Ελαφρύ τρίψιμο για να μη δημιουργηθούν τραύματα στις κυψέλες. Β. Στα πτερύγια του ανεμιστήρα του ανεμιστήρα συσσωρεύονται ατμοσφαιρικοί ρύποι, σκόνη κλπ. ND – 150 : Για τον καθαρισμό του ανεμιστήρα σε αραίωση μέχρι 1 : 10 μέρη νερού. Ψεκασμός. Ξέπλυμα με νερό υπό πίεση. Γ. Για την συντήρηση μηχανικών μερών όπως άξονας ανεμιστήρα κλπ: KEMPT - SOLVO KLEEN για καθαρισμό από διάφορες βρωμιές και λάδια, γράσα. Ψεκασμός. Φύσημα με αέρα. LRA LGO 410 για λίπανση. ΖΕΝΟ - MOOSE για λίπανση των ρουλεμάν Δ. Για την συντήρηση ηλεκτρικών μερών από υγρασία, σκόνη κλπ. GB για απομάκρυνση υγρασίας από ηλεκτρικές επαφές DS 260 για καθαρισμό ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών επαφών.

6 ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ Στην εσωτερική μονάδα διακρίνουμε, εκτός από τα ηλεκτρικά τμήματα, τον εναλλάκτη θερμότητας μαζί με τα περιβάλλοντα αυτόν στοιχεία (κυψέλη), την τουρμπίνα (ανεμιστήρας), τα φίλτρα την λεκάνη αποστράγγισης του νερού και το κάλυμμα με τισ γρίλιες για την εισαγωγή του αέρα. Τυπική εσωτερική μονάδα Α. Για τον καθαρισμό των στοιχείων (κυψέλη) του εναλλάκτη θερμότητας συνιστώνται : NATURALIZER σε αραίωση μέχρι 1 : 40 μέρη νερού. Ψεκασμός. Ξέπλυμα με νερό. Φύσημα με αέρα για στέγνωμα. Αφήνει διάχυτο άρωμα πορτοκαλιού. ND σε αραίωση μέχρι 1 : 15 μέρη νερού. Ψεκασμός. Ξέπλυμα με νερό. Φύσημα με αέρα για στέγνωμα. Β. Για τον καθαρισμό και απολύ-μανση των πτερυγίων της τουρμπίνας (ανεμιστήρας). NATURALIZER σε αραίωση μέχρι : 40 μέρη νερού. Ψεκασμός. Ξέπλυμα με νερό. Φύσημα με αέρα για στέγνωμα. EVERBRITE για απολύμανση των στοιχείων σε αραίωση μέχρι 1 : 100 μέρη νερού. Δεν χρειάζεται ξέπλυμα ούτε στέγνωμα. Τυπική τουρμπίνα (ανεμιστήρας) Γ. Καθαρισμός και απολύμανση Λεκάνης αποστράγγισης νερού από βρωμιές σκόνης και από άλατα που δημιουργεί το νερό. DEOX για τον καθαρισμό των αλάτων της λεκάνης σε αραίωση μέχρι 1 : 10 μέρη νερού. Ξέπλυμα με νερό.

7 Φύσημα με αέρα για την απομάκρυνση της σκόνης.
EVERBRITE για την απολύμανση της λεκάνης, από μύκητες, σε αραίωση μέχει 1 : 100 μέρη νερού. Δεν χρειάζεται ξέπλυμα. Δ. Καθαρισμός και απολύμανση φίλτρων εισόδου αέρα δωματίου από σκόνες και από τυχόν συσσώρευση μικροβίων καιο μυκήτων. Φύσημα με αέρα για την απομάκρυνση της σκόνης. EVERBRITE για την απολύμανση των φίλτρων σε αραίωση μέχρι 1 : 100 μέρη νερού. Δεν χρειάζεται ξέπλυμα. Ε. Καθαρισμός καλύμματος εσωτερικής μονάδας. Το κάλυμμα αυτό τοποθετείται πάνω από τον εναλλάκτη θερμότητας και συνήθως εκεί τοποθετούνται τα φίλτρα (συρταρωτά) NATURALIZER για καθαρισμό του πλαστικού καλύμματος από σκόνες και επικαθήσεις από τον εσωτερικό χώρο. Αραίωση με νερό μέχρι 1 : 40 μέρη νερού, χρήση σφουγγαριού. Ξέπλυμα με νερό. EVERBRITE για την απολύμανση του καλύμματος σε αραίωση μέχρι 1 : 100 μέρη νερού. Δεν χρειάζεται ξέπλυμα. Τυπικό κάλυμμα εσωτερικής μονάδας. ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΑΛΚΙΝΩΝ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ Μερικές φορές, κατά την συντήρηση, απαιτείται και ο καθαρισμός των χάλκινων σωληνώσεων που ενώνουν την εξωτερική μονάδα με την εσωτερική μονάδα. Το πρόβλημά τους είναι, πιθανόν υγρασία και ίχνη λαδιού. Στην περίπτωση αυτή συνιστάται το προϊόν KEMPT σε χρήση κυκλώματος. Δεν αφήνει κατάλοιπα και απομακρύνει λάδια και υγρασία. ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΌ ΔΕΛΤΙΑ ΟΔΗΓΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ISO 9001/2008 TO EVERBRITE έχει αριθμό εγκρίσεως από τον Ε.Ο.Φ.

8 10


Κατέβασμα ppt "Κλιματιστικές Μονάδες Air Conditioning Ψύξη - Θέρμανση - Υγιεινή"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google