Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΡΓΑΣΙΑ: ΕΛΑΦΡΟΠΕΤΡΑ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ. Από τη μαθήτρια Χαλικιά Ειρήνη

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΡΓΑΣΙΑ: ΕΛΑΦΡΟΠΕΤΡΑ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ. Από τη μαθήτρια Χαλικιά Ειρήνη"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΡΓΑΣΙΑ: ΕΛΑΦΡΟΠΕΤΡΑ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ. Από τη μαθήτρια Χαλικιά Ειρήνη
ΕΡΓΑΣΙΑ: ΕΛΑΦΡΟΠΕΤΡΑ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ. Από τη μαθήτρια Χαλικιά Ειρήνη

2 Η ελαφρόπετρα LAVA Τη συναντάμε ως φυσική πρώτη ύλη είναι απόλυτα φιλική προς το περιβάλλον και δεν υφίσταται καμία χημική επεξεργασία.

3 Η ελαφρόπετρα LAVA είναι ένα χημικά αδρανές, πορώδες, ηφαιστειογενές ορυκτό. Το πορώδες του υλικού οφείλεται στα κενά που δημιουργούνται από τη διαφυγή ατμού κατά την ψύξη της λάβας.

4 Έχει τις παρακάτω ιδιότητες:
> Ομοιογενή ποιότητα > Χαμηλό ειδικό βάρος > Σταθερό ομοιόμορφο λευκό χρώμα > Θερμομονωτικές και ηχό -απορροφητικές ιδιότητες > Μεγάλη μηχανική αντοχή

5 Μέγεθος ελαφρόπετρας σε σχέση με άλλα υλικά:

6 Η ελαφρόπετρα LAVA είναι ένας απόλυτα φυσικός πόρος που μετατρέπεται καθημερινά σε όλο τον κόσμο σε ποιοτική βιομηχανική λύση προστιθέμενης αξίας. Εξυπηρετεί ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών εκσυγχρονίζοντας δραστηριότητες της καθημερινής μας ζωής όπως η στέγαση, η μετακίνηση, η διατροφή, η ένδυση κ.ά.

7 Εφαρμογές: Στις κατασκευές  Η ελαφρόπετρα είναι κατάλληλη για την παραγωγή ελαφροβαρών δομικών στοιχείων (κισσηρόλιθων), ελαφροσκυροδέματος (δομικού &πληρώσεως), ελαφροβαρών προκατασκευασμένων στοιχείων και ελαφροβαρών μονωτικών επιχρισμάτων.

8 Στις καλλιέργειες Ως φυσική πρώτη ύλη είναι κατάλληλη για υπόστρωμα υδροπονικών καλλιεργειών, βελτιωτικό εδαφών, συστατικό υποστρώματος φυτεμένων δωμάτων, καθώς και για την επικάλυψη εδαφών. Σε γεωτεχνικά έργα Καθώς είναι ελαφροβαρές υλικό προσφέρεται για την εξυγίανση χαλαρών εδαφών και υπογείων υδάτων σε έργα οδοποιίας, κατασκευή λιμένων, γηπέδων κ.ά.

9 Ελαφρόπετρα - Σαντορίνη
Η επιφάνεια της Σαντορίνης είναι 76 τ.χλμ και στο μεγαλύτερο μέρος της είναι ελαφρόπετρα που βοηθά στις καλλιέργειες αλλά και παλαιότερα σε εξαγωγή του πετρώματος σε μεγάλες ποσότητες από ορυχεία.

10 Εικόνες από τη Σαντορίνη

11 Τέλος εργασίας!!


Κατέβασμα ppt "ΕΡΓΑΣΙΑ: ΕΛΑΦΡΟΠΕΤΡΑ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ. Από τη μαθήτρια Χαλικιά Ειρήνη"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google