Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κανονισμός REACH για το 2018

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κανονισμός REACH για το 2018"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κανονισμός REACH για το 2018
Γνωρίστε το χαρτοφυλάκιό σας και ξεκινήστε την προετοιμασία τώρα

2 Σκοπός της παρούσας παρουσίασης
Η παρούσα παρουσίαση, μαζί με σημειώσεις, εκπονήθηκε από τον ECHA, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Χημικών Προϊόντων, για να σας βοηθήσει να προετοιμάσετε μια παρουσίαση σχετικά με τον κανονισμό REACH για το 2018, δηλαδή για την τελευταία προθεσμία καταχώρισης σταδιακά εισαγόμενων ουσιών. Σκοπός της είναι να παράσχει τη δυνατότητα να επιλέξετε τις διαφάνειες που σας αφορούν και να τις τροποποιήσετε κατάλληλα για το κοινό στο οποίο απευθύνεστε, ανεξάρτητα αν πρόκειται για διοικητικά στελέχη, εργάτες, επαγγελματίες στον τομέα της περιβαλλοντικής ασφάλειας και υγείας, κλπ. Δεν χρειάζεται πρόσθετη άδεια για να τη χρησιμοποιήσετε. Η παρουσίαση περιλαμβάνει μια συνοπτική επισκόπηση της φάσης 1 (Γνωρίστε το χαρτοφυλάκιό σας) του Οδηγού του ECHA σχετικά με τον κανονισμό REACH για το Αποτελεί μέρος μιας σειράς παρουσιάσεων με θέμα τον κανονισμό REACH για το 2018, οι οποίες περιέχονται στον δικτυακό τόπο του ECHA. Τα σχόλια και οι προτάσεις σας είναι ευπρόσδεκτα και μπορείτε να τα υποβάλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου: Οι πληροφορίες που περιέχονται στην παρούσα παρουσίαση δεν συνιστούν νομικές συμβουλές και δεν απηχούν κατ’ ανάγκη την επίσημη θέση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Χημικών Προϊόντων από νομική άποψη. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Χημικών Προϊόντων δεν αναγνωρίζει καμία ευθύνη όσον αφορά το περιεχόμενο του παρόντος εγγράφου. Δημοσίευση: Μάιος 2017

3 Η καταχώριση αποτελεί δική σας ευθύνη
Εσείς είστε ο υπεύθυνος για την ασφαλή παρασκευή και χρήση Συλλέξτε και δημιουργήστε δεδομένα σχετικά με τις ιδιότητες και τις χρήσεις των ουσιών σας Αξιολογήστε τους κινδύνους Αναπτύξτε μέτρα διαχείρισης των κινδύνων Κοινοποιήστε τα στα μεταγενέστερα στάδια της αλυσίδας εφοδιασμού σας  Τεκμηριώστε τα στον φάκελο καταχώρισης που θα υποβάλετε Η καταχώριση αποτελεί για σας την ευκαιρία να τεκμηριώσετε την ευθύνη σας όσον αφορά την ασφαλή παρασκευή και χρήση των ουσιών σας, ακολουθώντας τα βήματα που παρουσιάζονται σε αυτήν τη διαφάνεια. Ο φάκελος καταχώρισης που αποστέλλετε στον ECHA αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο ότι ανταποκρίνεστε στις ευθύνες σας.

4 Καταχώριση στο πλαίσιο του κανονισμού REACH για το 2018
Δραστηριότητες φάσης 1: Γνωρίστε το χαρτοφυλάκιό σας Προσδιορίστε τις ουσίες σας Προσδιορίστε τις δικές σας υποχρεώσεις καταχώρισης Κατανοήστε τις πληροφορίες που χρειάζεστε Εξετάστε τις επιπτώσεις στην επιχείρησή σας Ο Οδηγός του ECHA σχετικά με τον κανονισμό REACH για το 2018 χωρίζει τη διαδικασία επιτυχημένης καταχώρισης σε 7 φάσεις Η παρούσα παρουσίαση καλύπτει τις δραστηριότητες για τη φάση 1. Πρόκειται για δραστηριότητες εκκίνησης τις οποίες θα χρειαστεί να εκτελέσετε προτού ξεκινήσει η συνεργασία σας με άλλους συν-καταχωρίζοντες. Υλικό υποστήριξης με περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

5 Γνωρίστε το χαρτοφυλάκιό σας.
Δημιουργήστε το χαρτοφυλάκιό σας με βάση τις ουσίες ουσίες υπό καθαρή μορφή μείγματα: ποιες ουσίες περιέχουν; αντικείμενα: ποιες ουσίες ελευθερώνουν;  Καταχωρίστε την ουσία C Το σημείο εκκίνησης για την προετοιμασία της καταχώρισης είναι να γνωρίζετε το χαρτοφυλάκιό σας με βάση τους όρους του κανονισμού REACH, δηλαδή ποιες ουσίες διαχειρίζεστε. Σε ορισμένες περιπτώσεις, πρόκειται για απλή διαδικασία. Για παράδειγμα, αν παρασκευάζετε ουσίες ή εισάγετε ουσίες υπό καθαρή μορφή, μάλλον ήδη διαθέτετε το ευρετήριο των ουσιών σας. Αν διαχειρίζεστε προϊόντα (μείγματα), όπως απορρυπαντικά ή χρώματα, θα πρέπει να γνωρίζετε ή να μάθετε από ποιες ουσίες αποτελούνται, καθώς αυτές είναι που πρέπει να καταχωρίσετε και όχι τα προϊόντα. Επομένως, πρέπει να καταχωριστούν οι ουσίες υπό καθαρή μορφή, οι ουσίες σε μείγματα και οι ουσίες σε αντικείμενα με προβλεπόμενη ελευθέρωση από το αντικείμενο, για παράδειγμα, αρωματική ουσία που ελευθερώνεται από φανέλα.  Καταχωρίστε τις ουσίες A και B

6 Προσδιορίστε τις ουσίες σας
Προσδιορίστε τη σύνθεση και τον τύπο της ουσίας: μονοσυστατική πολυσυστατική ουσία UVCB (ουσία άγνωστης ή ασταθούς σύνθεσης) Προσδιορίστε το όνομα και τους αναγνωριστικούς κωδικούς (αριθμός ΕΚ και αριθμός CAS) Για καθεμία από τις ουσίες του χαρτοφυλακίου σας, θα χρειαστεί να χαρακτηρίσετε και να προσδιορίσετε την ουσία σύμφωνα με τους κανόνες που ορίζονται στον κανονισμό REACH. Αυτό σημαίνει ότι κανονικά χρειάζεται να εκτελέσετε μια σειρά από χημικές αναλύσεις και, βάσει αυτών, να προσδιορίσετε, σε συνεργασία με χημικό επιστήμονα, τη σύνθεση και τον τύπο της ουσίας, ειδικότερα δε αν η ουσία είναι: μονοσυστατική ουσία, η οποία αποτελείται κυρίως από ένα συστατικό πολυσυστατική ουσία, η οποία αποτελείται από περισσότερα από ένα συστατικά ή ενώσεις, ή ουσία UVCB, δηλαδή άγνωστης ή ασταθούς σύνθεσης, προϊόν πολύπλοκων αντιδράσεων ή βιολογικό υλικό. Με βάση τη σύνθεση και τον τύπο της ουσίας, χρειάζεται να προσδιορίσετε την ονομασία της ουσίας και, στη συνέχεια, τους αριθμούς ΕΚ και CAS (αν είναι διαθέσιμοι για την ουσία σας). Διαφορετικά, θα χρειαστεί να επιβεβαιώσετε ότι οι αριθμοί ΕΚ και CAS που χρησιμοποιείτε αντιστοιχούν στην ονομασία και την ταυτότητα της ουσίας, όπως αυτή προκύπτει από τις χημικές αναλύσεις. Είναι σημαντικό να προσδιορίσετε σωστά την ουσία σας, διότι αργότερα θα χρειαστεί να συζητήσετε με τους συν-καταχωρίζοντες κατά πόσον έχετε την ίδια ουσία. Αν όντως έχετε την ίδια ουσία, θα χρειαστεί να υποβάλετε κοινή καταχώριση και να εξασφαλίσετε ότι τα στοιχεία που περιέχονται στην κοινή καταχώριση είναι κατάλληλα για όλους τους συν-καταχωρίζοντες. Χρήσιμοι σύνδεσμοι: Καθοδήγηση σχετικά με τον προσδιορισμό και την ονοματοδοσία ουσιών δυνάμει των κανονισμών REACH και CLP ( Προσδιορισμός ουσιών (

7 Προσδιορίστε την ουσία σας (2)
Στο παρόν έγγραφο, το φάσμα μονοσυστατικών ουσιών, πολυσυστατικών ουσιών και ουσιών UVCB παρουσιάζεται σχηματικά. Οι μονοσυστατικές ουσίες περιέχουν ένα κύριο συστατικό σε συγκέντρωση >= 80% Οι πολυσυστατικές ουσίες περιέχουν δύο ή περισσότερα κύρια συστατικά, το καθένα σε συγκεντρώσεις 10-80% Τα συστατικά των ουσιών UVCB παρουσιάζουν διακυμάνσεις ή δεν είναι εύκολο να προσδιοριστούν με ακρίβεια. Για τον προσδιορισμό των ουσιών UVCB χρησιμοποιούνται συνήθως οι πρώτες ύλες και η διαδικασία παρασκευής. Μονοσυστατική ουσία Πολυσυστατική ουσία Ουσία UVCB (ουσία άγνωστης ή ασταθούς σύνθεσης)

8 Προσδιορίστε τις δικές σας υποχρεώσεις καταχώρισης
ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ Αφού προσδιορίσετε τις ουσίες στο χαρτοφυλάκιό σας, μπορείτε να προσδιορίσετε τις σχετικές υποχρεώσεις καταχώρισης για καθεμία από αυτές. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να διατυπώσετε τρία ερωτήματα και, αν απαντήσετε θετικά και στα τρία, χρειάζεται να καταχωρίσετε την ουσία. Αν απαντήσετε αρνητικά σε ένα από αυτά τα ερωτήματα, δεν χρειάζεται να καταχωρίσετε την ουσία. Τα ερωτήματα είναι τα εξής: Είστε παρασκευαστής, εισαγωγέας ή αποκλειστικός αντιπρόσωπος της ουσίας; Η ουσία χρειάζεται να καταχωριστεί; Η ετήσια ποσότητα της ουσίας είναι ίση ή μεγαλύτερη από έναν τόνο; Κατά την εξέταση αυτών των τριών ερωτήσεων, θα πρέπει να ξεκινήσετε με την ερώτηση στην οποία είναι πιθανότερο να απαντήσετε αρνητικά. Πρέπει να καταχωρίσετε αυτή την ουσία!

9 Ρόλος στην αλυσίδα εφοδιασμού
Ρόλος στην αλυσίδα εφοδιασμού Πρέπει να καταχωρίσετε εσείς την ουσία; Προσδιορίστε αν είστε: Παρασκευαστής Εισαγωγέας στον ΕΟΧ Αποκλειστικός αντιπρόσωπος Παραγωγός ή εισαγωγέας αντικειμένου από το οποίο ελευθερώνεται η ουσία Το πρώτο ερώτημα αφορά τον ρόλο σας στην αλυσίδα εφοδιασμού: «Πρέπει να καταχωρίσετε εσείς την ουσία;» Πρώτον, η τοποθεσία στην οποία βρίσκεστε είναι σημαντικό στοιχείο. Αν βρίσκεστε σε οποιοδήποτε κράτος μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, μπορεί να χρειαστεί να προβείτε σε καταχώριση. Αυτές οι χώρες απεικονίζονται στον χάρτη με σκούρο μπλε χρώμα. Εννοούμε τα κράτη μέλη της ΕΕ μαζί με τη Νορβηγία, την Ισλανδία και το Λιχτενστάιν. Αν βρίσκεστε σε οποιαδήποτε χώρα που απεικονίζεται με γαλάζιο χρώμα και βρίσκεται εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, δεν μπορείτε να προβείτε σε καταχώριση. Δεύτερον, χρειάζεται να προσδιορίσετε επακριβώς τη δική σας ενασχόληση με την ουσία. Υπάρχουν τέσσερις ρόλοι στην αλυσίδα εφοδιασμού, από τους οποίους απαιτείται καταχώριση.

10 Πεδίο εφαρμογής και εξαιρέσεις
Πεδίο εφαρμογής και εξαιρέσεις Η ουσία χρειάζεται να καταχωριστεί; Ελέγξτε για εξαιρέσεις από την καταχώριση για: ουσίες (πολυμερή, νερό, …) χρήσεις ουσιών (ανάπτυξη προϊόντων, τρόφιμα, …) ειδικές συνθήκες (επανεισαγωγή, απόβλητα, …) Μερικές ουσίες δεν χρειάζεται να καταχωριστούν, κυρίως επειδή είναι γνωστό ότι είναι ουσίες χαμηλού κινδύνου. Σημείωση: Όσον αφορά τα πολυμερή, ελέγξτε προσεκτικά τα κριτήρια ορισμού μιας ουσίας ως πολυμερούς και, αν η ουσία είναι πολυμερές, τότε χρειάζεται να καταχωρίσετε τα αντίστοιχα μονομερή. Υπάρχουν επίσης χρήσεις ουσιών που εξαιρούνται, καθώς διέπονται από άλλη νομοθεσία ή από άλλες διατάξεις του κανονισμού REACH. Αν χρησιμοποιείτε την ουσία μόνο για την εξαιρούμενη χρήση, δεν θα χρειαστεί να προβείτε σε καταχώριση, αλλά αν εσείς ή οι πελάτες σας κάνετε άλλες χρήσεις της ουσίας, τότε θα χρειαστεί να προβείτε σε καταχώριση. Μια τρίτη κατηγορία εξαιρούμενων ουσιών αφορά ειδικές συνθήκες, όπως επανεισαγόμενες ουσίες που έχουν ήδη καταχωριστεί, ουσίες που απορρίπτονται ως απόβλητα, ή ουσίες που ανακτώνται από απόβλητα οι οποίες έχουν ήδη καταχωριστεί.

11 Ποσότητα Φτάνετε το όριο του 1 τόνου ετησίως;
Υπολογίστε την ποσότητά σας για κάθε ημερολογιακό έτος: αν παρασκευάσατε ή εισαγάγατε κατά την τελευταία τριετία, χρησιμοποιήστε τον μέσο όρο της τελευταίας τριετίας διαφορετικά, χρησιμοποιήστε την ποσότητα που παρασκευάσατε ή εισαγάγατε στη διάρκεια ενός ημερολογιακού έτους Η υψηλότερη ποσότητα ανά έτος που υπολογίζεται σύμφωνα με τα παραπάνω από την 1η Ιουνίου 2007 καθορίζει την προθεσμία καταχώρισης που σας αφορά Η ποσότητα ανά έτος όπως υπολογίζεται κατά το έτος καταχώρισης καθορίζει τις απαιτήσεις πληροφοριών που πρέπει να παράσχετε διαφορετικά, χρησιμοποιήστε την εκτιμώμενη ποσότητα παρασκευής ή εισαγωγής για το ημερολογιακό έτος καταχώρισης Ξεχωριστός υπολογισμός για ενδιάμεσα προϊόντα υπό αυστηρά ελεγχόμενες συνθήκες Στη συνέχεια, ο τρίτος παράγοντας που πρέπει να εξετάσετε, μετά τον ρόλο σας και την ουσία καθαυτή, είναι η ποσότητά σας, το δε ερώτημα στο οποίο πρέπει να απαντήσετε είναι «Φτάνετε το όριο του 1 τόνου ετησίως;» Η ποσότητά σας θα καθορίσει επίσης την ποσότητα των πληροφοριών που θα χρειαστεί να παράσχετε στην καταχώρισή σας. Επομένως, θα πρέπει να καθορίσετε επίσης αν η ετήσια ποσότητά σας κυμαίνεται μεταξύ 1 και 10 τόνων, 10 και 100 τόνων, 100 και 1000 τόνων ή αν υπερβαίνει τους 1000 τόνους. Αν ικανοποιείται η προϋπόθεση των τριών συνεχόμενων ετών, για τον υπολογισμό τόσο της ποσότητας που καθορίζει την προθεσμία υποβολής όσο και της ποσότητας που καθορίζει τις απαιτήσεις πληροφοριών, λαμβάνεται υπόψη ο μέσος όρος της τριετίας. Αν χρησιμοποιείτε την ουσία και ως ενδιάμεσο προϊόν στην παραγωγή άλλης ουσίας, υπό αυστηρά ελεγχόμενες συνθήκες, κατά κανόνα μπορείτε να κάνετε ξεχωριστούς υπολογισμούς της ποσότητας. Οι πληροφορίες που θα χρειαστεί να παράσχετε για την καταχώριση ενδιάμεσου προϊόντος είναι λιγότερες από την περίπτωση της πλήρους καταχώρισης. Χρήσιμοι σύνδεσμοι: Καθοδήγηση σχετικά με την καταχώριση, ενότητες και 2.3 (

12 Ποιες πληροφορίες χρειάζεστε;
Προσδιορισμός της ουσίας σας Αναλυτικές πληροφορίες Πληροφορίες για την παρασκευή και τη χρήση της ουσίας, καθώς και για την έκθεση σε αυτήν Όλες οι χρήσεις στον κύκλο ζωής, από την παρασκευή έως την απόρριψη Φυσικοχημικές πληροφορίες, όπως Σημείο βρασμού, πίεση ατμών, κοκκομετρία … Ταξινόμηση και επισήμανση Πάντοτε απαραίτητες Οι επόμενες τρεις διαφάνειες παρουσιάζουν συνοπτικά τις πληροφορίες που χρειάζεται να συλλέξετε ή να παραγάγετε για την καταχώρισή σας. Γενικά, χρειάζεται να συλλέξετε όλες τις συναφείς και διαθέσιμες φυσικοχημικές, τοξικολογικές και οικοτοξικολογικές πληροφορίες. Ωστόσο, ο κανονισμός REACH ορίζει τις ελάχιστες πληροφορίες που πρέπει να παρέχονται. Οι εν λόγω ελάχιστες πληροφορίες παρουσιάζονται εδώ σε συνοπτική μορφή. Αν η ετήσια ποσότητά σας κυμαίνεται μεταξύ 1-10 τόνων και μπορείτε να αιτιολογήσετε ότι η ουσία σας είναι ουσία χαμηλού κινδύνου (δεν πληροί τα κριτήρια του Παραρτήματος III), τότε αυτές είναι οι ελάχιστες απαιτούμενες πληροφορίες. Χρήσιμοι σύνδεσμοι:

13 Πληροφορίες που χρειάζεστε
Τοξικολογικές πληροφορίες, όπως Ερεθισμός του δέρματος ή των ματιών – in vitro Μεταλλαξιγένεση σε βακτήρια – in vitro Οικοτοξικολογικές πληροφορίες όπως Βραχυπρόθεσμη τοξικότητα σε Daphnia Βιοαποδομησιμότητα 1 έως 10 τόνοι/έτος Αυτές οι απαιτήσεις, σε συνδυασμό με όσες αναφέρονται στην προηγούμενη διαφάνεια, είναι οι τυπικές απαιτήσεις πληροφοριών για καταχώριση ουσίας που δεν είναι χαμηλού κινδύνου - σε ποσότητες μεταξύ 1-10 τόνων ανά έτος. Σε αυτή τη διαφάνεια παρουσιάζονται μερικά παραδείγματα τέτοιου είδους μελετών. Για τον πλήρη κατάλογο, ανατρέξτε στο Παράρτημα VII του κανονισμού REACH. Περισσότερες πληροφορίες:

14 Πληροφορίες που χρειάζεστε
Τοξικολογικές πληροφορίες, όπως Βραχυπρόθεσμη τοξικότητα επαναλαμβανόμενης δόσης Έλεγχος τοξικότητας για την αναπαραγωγή Οικοτοξικολογικές πληροφορίες όπως Βραχυπρόθεσμη τοξικότητα στα ψάρια Αναστολή της αναπνοής από ενεργοποιημένη ιλύ Έλεγχος προσρόφησης/εκρόφησης Αξιολόγηση χημικής ασφάλειας! 10 έως 100 τόνοι/έτος Αυτές οι απαιτήσεις, σε συνδυασμό με όσες αναφέρονται στις δύο προηγούμενες διαφάνειες, είναι οι τυπικές απαιτήσεις πληροφοριών για καταχώριση ουσίας σε ποσότητες μεταξύ τόνων ανά έτος. Απαιτούνται κάποιες πρόσθετες μελέτες τόσο για τις τοξικολογικές όσο και για τις οικοτοξικολογικές ιδιότητες. Σε αυτήν τη διαφάνεια παρουσιάζονται μερικά παραδείγματα τέτοιου είδους μελετών. Για τον πλήρη κατάλογο, ανατρέξτε στο Παράρτημα VIIΙ του κανονισμού REACH. Το σημαντικό είναι ότι, σε αυτό το επίπεδο ποσότητας, χρειάζεται να διενεργηθεί πλήρης αξιολόγηση χημικής ασφάλειας. Η εν λόγω αξιολόγηση πρέπει να τεκμηριώνεται στην καταχώρισή σας με έκθεση χημικής ασφάλειας.

15 Απαιτήσεις πληροφοριών για καταχώριση ενδιάμεσου προϊόντος
Αν παρασκευάζετε απομονωμένα ενδιάμεσα προϊόντα υπό αυστηρά ελεγχόμενες συνθήκες, ισχύουν μειωμένες απαιτήσεις Ορισμός ενδιάμεσου προϊόντος ουσία που μετατρέπεται σε άλλη ουσία και παρασκευάζεται χρησιμοποιείται υπό αυστηρά ελεγχόμενες συνθήκες σε εγκαταστάσεις παραγωγής χημικών προϊόντων Η κατάσταση μιας ουσίας ως ενδιάμεσου προϊόντος δεν αφορά τη χημική της φύση, αλλά τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται μετά την παρασκευή. Περισσότερες πληροφορίες: Καθοδήγηση σχετικά με τα ενδιάμεσα προϊόντα (

16 Πριν από την παραγωγή νέων δεδομένων
Συγκεντρώστε τις διαθέσιμες πληροφορίες Ανταλλάξτε δεδομένα με άλλες επιχειρήσεις Οι πληροφορίες θα πρέπει να υποβάλλονται από κοινού Εξετάστε τις ανάγκες σε πληροφορίες. Εντοπίστε ελλείψεις πληροφοριών Απαιτείται η συλλογή όλων των διαθέσιμων πληροφοριών, ακόμα και αν αυτές υπερβαίνουν τις ελάχιστες απαιτήσεις που ορίζονται στον κανονισμό REACH για την καταχώριση. Οι καταχωρίζοντες πρέπει να ανταλλάσσουν τις πληροφορίες με άλλες επιχειρήσεις που καταχωρίζουν την ίδια ουσία. Όλες οι πληροφορίες σχετικά με τις ιδιότητες της ουσίας πρέπει να υποβάλλονται από κοινού από όλες τις επιχειρήσεις που διαχειρίζονται την ίδια ουσία (βασική αρχή του κανονισμού REACH «μία ουσία, μία καταχώριση» ). Μετά την κατάλληλη επισκόπηση όλων των διαθέσιμων πληροφοριών, οι καταχωρίζοντες πρέπει να συγκρίνουν ως ομάδα τα υφιστάμενα δεδομένα με τις πληροφορίες που απαιτούνται για την καταχώριση.

17 Τι πρέπει να σκεφτείτε για την επιχείρησή σας
Τι πρέπει να σκεφτείτε για την επιχείρησή σας Συγκέντρωση και αξιολόγηση πληροφοριών... στους κόλπους της επιχείρησής σας Ποιες πληροφορίες διαθέτετε ήδη σχετικά με την ουσία; Γνωρίζετε τους τρόπους χρήσης της ουσίας; Διαθέτετε την εμπειρογνωμοσύνη για να ολοκληρώσετε την καταχώριση; με τους άλλους συν-καταχωρίζοντες Υπάρχουν άλλες επιχειρήσεις ή ενεργείτε ανεξάρτητα; Συμφωνία σχετικά με τους τρόπους συνεργασίας Αξιολόγηση και κοινοχρησία υπαρχουσών πληροφοριών Παραγωγή πληροφοριών που λείπουν Η καταχώριση ουσίας θα απαιτήσει επένδυση για τη συλλογή και αξιολόγηση πληροφοριών. Αυτή η δραστηριότητα θα χρειαστεί να πραγματοποιηθεί σε δύο διαφορετικά επίπεδα: αφενός εντός της επιχείρησης κάθε καταχωρίζοντος και, αφετέρου, σε συνεργασία με τις άλλες επιχειρήσεις που παρασκευάζουν ή εισάγουν την ίδια ουσία. Αυτό σημαίνει επένδυση πόρων για τα εξής: συλλογή και αξιολόγηση όλων των διαθέσιμων πληροφοριών στους κόλπους της επιχείρησής σας, συμπεριλαμβανομένης της βιβλιογραφικής έρευνας, συλλογή πληροφοριών σχετικά με τις διάφορες χρήσεις της ουσίας από πελάτες και σε μεταγενέστερα στάδια της αλυσίδας εφοδιασμού. Εξετάστε κατά πόσον η επιχείρησή σας διαθέτει τους απαιτούμενους εμπειρογνώμονες, ή αν απαιτείται ανάθεση αυτής της εργασίας σε εξωτερικούς συνεργάτες. Για να συνεργαστείτε και να συμφωνήσετε σχετικά με τους τρόπους παραγωγής τυχόν πληροφοριών που λείπουν και τον επιμερισμό του κόστους, απαιτούνται συμβατικές ρυθμίσεις με τις άλλες επιχειρήσεις που καταχωρίζουν την ίδια ουσία.

18 Τι πρέπει να σκεφτείτε για την επιχείρησή σας
Εσωτερική οργάνωση Προγραμματίστε εγκαίρως την καταχώριση όλων των ουσιών σας Εμπλέξτε άλλα τμήματα στη διαδικασία: οικονομικό, πωλήσεων, σύνταξη φύλλων δεδομένων ασφάλειας Εξοικειωθείτε με τα εργαλεία ΤΠ: IUCLID, υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους του ECHA και REACH-IT Κυκλοφορία βελτιωμένων εκδόσεων το 2016 Προβλέψτε πόρους για την κατά καιρούς επικαιροποίηση της καταχώρισής σας Σύμφωνα με την εμπειρία που έχει αποκομιστεί από τις επιχειρήσεις που έχουν ήδη καταχωρίσει τις ουσίες τους, για την τήρηση της προθεσμίας απαιτείται καλός προγραμματισμός. Εξετάστε έγκαιρα το ενδεχόμενο συμμετοχής και άλλων τμημάτων της επιχείρησης, τα οποία σίγουρα θα διαδραματίζουν κάποιον ρόλο στις διαδικασίες. Ανάλογα με τον αριθμό των ουσιών που χρειάζεται να καταχωρίσετε έως το 2018, ίσως είναι χρήσιμο να επιλέξετε μία από αυτές και να εκτελέσετε την όλη διαδικασία από την αρχή έως το τέλος ώστε να κατανοήσετε πώς ακριβώς λειτουργεί. Επίσης, είναι χρήσιμο να εξοικειωθείτε με τα εργαλεία ΤΠ που χρησιμοποιούνται για την καταχώριση. Τέλος, οι πληροφορίες που αφορούν την ουσία θα εξελιχθούν με την πάροδο του χρόνου, οπότε χρειάζεται να διατηρούνται επικαιροποιημένες στο πλαίσιο της καταχώρισης. Για τον σκοπό αυτό θα πρέπει να προβλεφθούν κάποιοι πόροι.

19 Ανακεφαλαίωση Είστε υπεύθυνοι για την ασφαλή χρήση των ουσιών σας – η καταχώριση είναι ευκαιρία να τεκμηριώσετε αυτή την ευθύνη Εξετάστε το χαρτοφυλάκιό σας και αρχίστε από τώρα τη συλλογή όλων των πληροφοριών Καθορίστε ποιες ουσίες χειρίζεστε Προγραμματίστε από τώρα τη διενέργεια χημικών αναλύσεων Προσδιορίστε τους τρόπους χρήσης των ουσιών σας από τους πελάτες σας Η καταχώριση απαιτεί χρόνο και πόρους Διαθέτετε τη σχετική εμπειρογνωμοσύνη στο εσωτερικό της επιχείρησής σας; Υποστήριξη παρέχεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση


Κατέβασμα ppt "Κανονισμός REACH για το 2018"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google