Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μέλη ομάδας: Κατσιγιάννη Δήμητρα

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μέλη ομάδας: Κατσιγιάννη Δήμητρα"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μέλη ομάδας: Κατσιγιάννη Δήμητρα
Comics Αμερική- Ασία Ομάδα camicatores! Μέλη ομάδας: Κατσιγιάννη Δήμητρα Βασίλειος Καρουάνας Κυριαζοπούλου Μαρία Κουτρουμάνη Ιωάννα

2 Πρόλογος Η ομάδα μας αποφάσισε να ασχοληθεί με τα comics στην Αμερική και την Ασία. Τα comics πρωτοεμφανίστηκαν στην Αμερική και ήκμασαν κυρίως στην δεκαπενταετία ’ . Στην αρχή είχαν περιορισμένη θεματολογία, σατίριζαν κυρίως την καθημερινότητα. Πολύ γρήγορα απέκτησαν ποικιλία, καταπιάστηκαν με θέματα μεγάλης γκάμας (βίας, οικολογία, σεξουαλικότητα), έφτασαν μέχρι και την επιστημονική φαντασία. Αξιοσημείωτα comics της Αμερικής είναι ο Μίκι Μάους, τα Μάρβελ και η Μαφάλντα. Τα comics στην Ασία αναπτύχθηκαν μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Ιδιαίτερη ακμή παρατηρήθηκε στην Κίνα και στην Ιαπωνία. Γνωστά και μη εξαιρετέα comics όπου χαρακτηρίστηκαν για την ιδιομορφία τους και την απήχηση τους στο κοινό είναι τα μάνγκα.

3 Mickey Mouse Μικι Μαους: Ο χαρακτήρας Μίκυ Μάους (Mickey Mouse), το πιο διάσημο ποντίκι στον κόσμο, πρωτοεμφανίσθηκε το Νοέμβριο του 1928, όταν προβλήθηκε στους κινηματογράφους της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ το ομώνυμο καρτούν.

4 Χαρακτήρες του κόμικς Εκτός των αρχικών ηρώων της Λιμνούπολης που μετέφερε στο χαρτί ο Ντίσνεϋ, ο Μπαρκς επέκτεινε το καστ με την προσθήκη χαρακτήρων όπως ο Θείος Σκρουτζ, ο εφευρέτης Κύρος Γρανάζης, η Μάτζικα Ντε Σπελ, ο Μαύρος Πητ, ο Γκαστόνε, ο Φέθρυ, οι Μουργόλυκοι, ο Ρόμπαξ, οι Μικροί Εξερευνητές κ.α.ων.

5 MARVEL Η Marvel Comics: ή απλά Marvel είναι αμερικανική εκδοτική εταιρεία κόμικς, η διασημότερη ίσως στον κόσμο και η μεγαλύτερη των ΗΠΑ μαζί με τη DC Comics.

6 Οι χαρακτήρες της είναι πασίγνωστοι, με κυριότερους τον Σπάιντερμαν, τους X-Men , τους 4 Φανταστικούς, τον Χαλκ, τον Iron Man, τον Κάπταιν Αμέρικα, Σουπερμαν και πολλούς άλλους.

7 Spider-man: Ο (ελληνική μεταφορα) Άνθρωπος Αράχνη, πραγματικό όνομα: Peter Benjamin Parker) είναι φανταστικός χαρακτήρας βιβλίων κόμικς της αμερικανικής εκδοτικής εταιρείας Marvel Comics

8 Ο Iron Man είναι φανταστικός υπερήρωας και πρωταγωνιστής του ομώνυμου κόμικ της Marvel. Δημιουργήθηκε από τους Σταν Λι, Λάρι Λίμπερ, Τζακ Κίρμπι και Ντον Χεκ. 

9 Super-man:Ο Σούπερμαν ( Υπεράνθρωπος) είναι φανταστικός χαρακτήρας, υπερήρωας βιβλίων κόμικς της marvel.

10  Captain America είναι φανταστικός ήρωας κόμικ της Μάρβελ και αρχηγός των Εκδικητών.

11 MΑΝΓΚΑ .

12 Προέλευση των μάνγκα “Τυχαίες εικόνες»
Προέλευση των μάνγκα “Τυχαίες εικόνες» Κάποια μάνγκα που παράγονται στην Ιαπωνία διασκευάζονται σε anime.

13 Τα μάνγκα, όπως έγιναν γνωστά τον 20ο και 21ο αιώνα ξεκίνησαν λίγο μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν άρθηκε η απαγόρευση για ό,τι μη-προπαγανδιστικό και πολλοί εκδότες άρχισαν να εμφανίζονται.

14 Δύσκολα μπορεί να θεωρηθούν ισοδύναμα με τα αμερικανικά κόμικς, αφού τα μάνγκα είναι πολύ σημαντικότερο μέρος της ιαπωνικής κουλτούρας από ότι τα κόμικς για την αμερικανική. Χαίρουν σεβασμού τόσο σαν τέχνη όσο και σαν μια μορφή λαϊκής λογοτεχνίας.

15 Το manga εκτός Ιαπωνίας
Στην τελευταία, τα μάνγκα αποτελούν ακόμη μικρή βιομηχανία σε σύγκριση με την τεράστια διείσδυση που έχουν παρουσιάσει τα anime. Στην Ελλάδα μπορεί κανείς να τα προμηθευτεί είτε από ηλεκτρονικά καταστήματα είτε από τα λίγα βιβλιοπωλεία που τα εισάγουν.

16 Η δημοτικότητα των μάνγκα έχει οδηγήσει πολλές αμερικανικές εταιρίες να εκδίδουν δικά τους έργα, εμπνευσμένα από τα μάνγκα, στα οποία εφαρμόζονται οι ίδιες τεχνικές στο σχέδιο και στην ανάπτυξη της ιστορίας με τα ιαπωνικά μάνγκα. Παρά το γεγονός ότι η εταιρία αυτή αναφέρεται σε τέτοια έργα με τον όρο "American Manga", δε δημιουργούνται όλα από Αμερικανούς.

17 Μορφή Τα περιοδικά μάνγκα έχουν συνήθως πολλές σειρές που εξελίσσονται παράλληλα. Σε κάθε τεύχος αφιερώνονται περίπου 20–40 σελίδες για κάθε σειρά. Τα περιοδικά αυτά συνήθως τυπώνονται σε χαμηλής ποιότητας χαρτί εφημερίδας και το μέγεθός τους εκτείνεται από 200 μέχρι και 850 σελίδες. Όταν μια σειρά συνεχιστεί για αρκετό καιρό, τότε τα επεισόδια δημοσιεύονται πολλά μαζί σε έναν τόμο στο μέγεθος κανονικού βιβλίου που ονομάζεται tankōbon (τανκόουμπον).

18 Βιβλία και περιοδικά που απευθύνονται σε αγόρια (shōnen) και κορίτσια (shōjo) διακρίνονται από το εξώφυλλο και τοποθετούνται σε διαφορετικά ράφια στα περισσότερα βιβλιοπωλεία. Στην Ιαπωνία  υπάρχουν τα μανγκα κίσσατεν (manga kissaten), ένα είδος καφετέριας στις οποίες συγκεντρώνονται άτομα για να πιουν καφέ και να διαβάσουν μάνγκα.

19 Τεχνοτροπία Ενώ το σχέδιο μπορεί να φαίνεται πολύ ρεαλιστικό ή πολύ "παιδικό", συχνά παρατηρείται ότι οι χαρακτήρες μοιάζουν "δυτικοποιημένοι" ή ότι έχουν μεγάλα μάτια.

20 Αρκετοί δημιουργοί μάνγκα πιστεύουν πως οι χαρακτήρες και οι ιστορίες τους δε χρειάζεται να είναι απόλυτα ορισμένοι με σαφήνεια. Έτσι, σε μια ιστορία μπορεί οι χαρακτήρες να αλληλεπιδρούν με διάφορους τρόπους, ενώ στην επόμενη ιστορία της ίδιας σειράς να μη γνωρίζονται καν.

21 Κατηγορίες Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες μάνγκα, ανάλογα με το κοινό στο οποίο απευθύνονται : Josei (τζοσέι) (ή redikomi ρεντικόμι) --> γυναίκες Kodomo (κοντόμο) (子供) --> παιδιά Seinen (σέινεν) (青年)--> άντρες

22 Shōjo (σ'όουτζο) (少女)--> κορίτσια (μέχρι και εφηβικής ηλικίας)
Shōnen (σ'όουνεν) (少年) --> αγόρια (μέχρι και εφηβικής ηλικίας)

23 MAFALDA

24 Η Μαφάλντα είναι η πρωταγωνίστρια μιας μακράς σειράς σχεδίων του Αργεντίνου σκιτσογράφου Κίνο (Quino), αλλά και το όνομα αυτής της σειράς κομικς. Η Μαφάλντα υπήρξε πολύ δημοφιλής στη Λατινική Αμερική και στην Ευρώπη.

25 QUINO Ο Κίνο (Quino) είναι ένας Αργεντίνος σκιτσογράφος που είναι γνωστός για την δημιουργία της Μαφάλντα.

26 Η Μαφάλντα, άρχισε να εμφανίζεται σε στήλες «γελοιογραφίας» διαφόρων εφημερίδων τραβώντας την προσοχή των θεατών και προκαλώντας καλή εντύπωση.  

27 Χαρακτήρες Μαμά: (Δημιουργία 6 Οκτωβρίου 1964) Μπαμπάς (Δημιουργία 29 Σεπτεμβρίου 1964). Οι γονείς της Μαφάλντα είναι ένα απόλυτα φυσιολογικό ζευγάρι, χωρίς κανένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό προς αναγνώριση.   Φελίππε: (Δημιουργία 19 Ιανουαρίου 1965) Είναι ένας ονειροπόλος, συχνά χαμένος στις φαντασιώσεις του, βαθύτατα τρομαγμένος από το σχολείο, παρά το γεγονός ότι είναι το μεγαλύτερο και πιο έμπειρο μέλος της παρέας. Μανολίτο: (Δημιουργία 29 Μαρτίου 1965) Γιός ισπανού καταστηματάρχη.

28 Σουζανίτα: (Δημιουργία 6 Ιουνίου 1965) Επιπόλαια με σγουρά μαλλιά, η οποία χαρακτηρίζεται από στερεοτυπικά γυναικεία χαρακτηριστικά  Μιγκελίτο: (Δημιουργία 1966) Περίπου ένα χρόνο μικρότερος από τη Μαφάλντα και τους υπόλοιπους, τον χαρακτηρίζει τα μαλλιά του, που μοιάζουν με μαρούλι.  Λιμπερτάτ: (Δημιουργία 5 Φεβρουαρίου 1970) Το όνομά της σημαίνει ελευθερία, είναι μικρόσωμη, μία αναφορά στο μικρό ανάστημα της Ελευθερίας. Γκιγιέ: (Δημιουργία, 1968) Ο μικρός αδερφός της Μαφάλντα.

29 Η Μαφάλντα στην Ελλάδα Το Ελληνικό κοινό, εντυπωσιάστηκε από τα χαρακτηριστικά της Μαφάλντα και από τον πρωτοποριακό και αφύσικο –για την ηλικία της- τρόπο σκέψης της.

30 ΣΟΦΕΣ ΑΤΑΚΕΣ ΤΗΣ ΜΑΦΑΛΝΤΑ
Ας ονειρευτούμε παιδιά! Γιατί, αν κάποιος δεν βιαστεί να αλλάξει τον κόσμο, τότε έρχεται ο κόσμος και αλλάζει εκείνον.  Από πού πρέπει να σπρώξουμε αυτή τη χώρα για να πάει μπροστά;  Και, αν, αντί να τα σχεδιάζαμε όλα τόσο, πετούσαμε λίγο πιο ψηλά;  Όπως πάντα: Το επείγον δεν αφήνει χρόνο για το σημαντικό.  Ακόμη και οι αδυναμίες μου είναι πιο δυνατές και από εμένα.  Το να δουλεύεις για να μπορείς να ζήσεις, είναι εντάξει. Αλλά γιατί αυτή τη ζωή που κερδίζεις δουλεύοντας πρέπει να τη χαραμίζεις με το να δουλεύεις για να την κερδίσεις;  Ξέρω πως τα δικαιώματα μου σταματούν εκεί που ξεκινούν τα δικαιώματα των άλλων. Εγώ φταίω που τα δικαιώματα των άλλων ξεκινούν τόσο μακριά;  Δεν ξέρω αν διάλεξα κακή στιγμή ή κακό αιώνα για να προσπαθήσω να επικοινωνήσω.  Αγαπώ την ανθρωπότητα, αυτό που με ενοχλεί είναι ο κόσμος.  Όπως πάντα. Με το που πατάει κάποιος τα πόδια του στη γη, σταματάει η διασκέδαση.  Καληνύχτα κόσμε, αλλά προσοχή: είναι πολλοί οι ανεύθυνοι που μένουν ξύπνιοι.

31 Ευχαριστούμε για τον χρόνο σας και για την προσοχή σας!!!


Κατέβασμα ppt "Μέλη ομάδας: Κατσιγιάννη Δήμητρα"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google