Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Διεθνείς Χρηματιστηριακές Αγορές

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Διεθνείς Χρηματιστηριακές Αγορές"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Διεθνείς Χρηματιστηριακές Αγορές

2 Τα Χρηματιστήρια των ΗΠΑ
New York Stock Exchange (NYSE) American Stock Exchange (AMEX) Στα ανωτέρω 2 χρηματιστήρια διαπραγματεύεται ο μεγαλύτερος όγκος συναλλαγών των ΗΠΑ 3) ΝASDAQ: Αποτελεί ένα σύστημα-δίκτυο Η/Υ όπου συναλλάσσονται χρεόγραφα με το σύστημα των ειδικών διαπραγματευτών Στο ΝASDAQ διαπραγματεύονται τα American Depository Receipts (ADR)

3 Βασικότεροι δείκτες των χρηματιστηρίων των ΗΠΑ
Dow Jones Industrial Average→ Αποτελείται από τις 50 μεγαλύτερες σε κεφαλαιοποίηση βιομηχανικές εταιρείες που χαρακτηρίζονται ως blue chips και η επιλογή γίνεται από την εταιρεία Dow Jones Company. Standard and Poor 500→ Περιλαμβάνει 500 εταιρείες που διαπραγματεύονται και στα 3 χρηματιστήρια και οι μετοχές επιλέγονται από επιτροπή της εταιρείας Standard and Poor ώστε να αντιπροσωπεύουν την γενική κατάσταση της αγοράς μετοχικών τίτλων.

4 Διάρθρωση S&P 500

5 Χρηματιστηριακή αγορά Ιαπωνίας
Η Ιαπωνία είναι η δεύτερη από πλευρά κεφαλαιοποίησης αγορά στον κόσμο. Τα 3 σημαντικότερα χρηματιστήρια που καλύπτουν το 98% του συνόλου των χρηματιστηριακών συναλλαγών είναι: Α) Τόκιο Β) Οζάκα Γ) Ναγκόια

6 Βασικότεροι δείκτες των χρηματιστηρίων της Ιαπωνίας
Nikkei Tokyo Exchange Price Index (TOPIX) O δείκτης Nikkei καταρτίζεται από ιδιωτική εταιρεία ενώ ο ΤΟΡΙΧ από το χρηματιστήριο του Τόκιο

7 Διάρθρωση Nikkei

8 Χρηματιστηριακή αγορά Ην. Βασιλείου
Η χρηματιστηριακή αγορά του Λονδίνου είναι μικρότερης κεφαλαιοποίησης από τις δύο προηγούμενες αλλά είναι διεθνώς αποδεκτή από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου. Οι περισσότερες συναλλαγές διεξάγονται στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

9 Βασικότεροι δείκτες του χρηματιστηρίου του Ην. Βασιλείου
FTSE 30→ Είναι δείκτης ίσης στάθμισης και περιλαμβάνει τις 30 μεγαλύτερες βρετανικές εταιρείες και καταρτίζεται από την εφημερίδα Financial Times. FTSE 100→ Είναι δείκτης ίσης στάθμισης και περιλαμβάνει τις 100 μεγαλύτερες βρετανικές εταιρείες και καταρτίζεται από την εφημερίδα Financial Times. FT All Shares→Περιλαμβάνει 900 βρετανικές και ξένες εταιρείες και σταθμίζεται με την κεφαλαιοποίηση κάθε μετοχής. Η σύνθεσή του καθορίζεται από την εφημερίδα Financial Times και το Institute of Actuaries.

10 Διάρθρωση FTSE -100

11 Αλληλεπίδραση και μετάδοση πληροφοριών στις διεθνείς αγορές
Σημερινή οικονομία χαρακτηρίζεται από υψηλό βαθμό παγκοσμιοποίησης Γεγονότα σε μια κεφαλαιαγορά επηρεάζει την συμπεριφορά των επενδυτών σε άλλες κεφαλαιαγορές. Αυτό συμβαίνει διότι οι πολυεθνικές αναπτύσσουν δραστηριότητες σε πολλές χώρες και διαπραγματεύουν τίτλους σε πολλές αγορές.

12 Σχετικές έρευνες Grubel (1968), “Internationally diversified portfolios: welfare gains and capital flows”. American Economic Review Alford & Folks (1996) Ammer & Mei (1996) Arshanapali & Doukas (1993) Dickinson (2000) Peiro, Quesada & Uriel (1998) Dimitropoulos (2008)

13 Συμπεράσματα Οι περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι η ολοκλήρωση των αγορών έχει αυξηθεί πολύ την τελευταία δεκαετία. Οι αγορές της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου παρουσιάζονται ως οι πιο ισχυρές στον κόσμο αφού μπορούν να επηρεάζουν τις εξελίξεις σε άλλες αγορές. Οι αγορές της Ασίας (Τόκιο και Χονγκ-Κονγκ) είναι οι πιο ευαίσθητες σε αναπάντεχα γεγονότα (shocks). Οι αγορές του Καναδά και της Γερμανίας βρίσκονται σε μια μέση κατάσταση αλληλεπίδρασης.


Κατέβασμα ppt "Διεθνείς Χρηματιστηριακές Αγορές"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google