Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

 Αποτελεί έναν χώρο φύλαξης και περιποίησης του παιδιού τις ώρες που εργάζονται οι γονείς, αλλά συγχρόνως είναι και ένας χώρος προσχολικής εκπαίδευσης.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: " Αποτελεί έναν χώρο φύλαξης και περιποίησης του παιδιού τις ώρες που εργάζονται οι γονείς, αλλά συγχρόνως είναι και ένας χώρος προσχολικής εκπαίδευσης."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2  Αποτελεί έναν χώρο φύλαξης και περιποίησης του παιδιού τις ώρες που εργάζονται οι γονείς, αλλά συγχρόνως είναι και ένας χώρος προσχολικής εκπαίδευσης.  Το ωράριο λειτουργίας είναι συνήθως από τις 7μιση το πρωί μέχρι και τις 3 το μεσημέρι.  Υπάρχουν δύο τμήματα για παιδιά ηλικίας 2,5-4 ετών(προνηπιακό) και 4-6 ετών (νηπιακό).

3  Συμμετοχή στο σχεδιασμό των γευμάτων και σνακ που παρέχονται στα παιδιά (πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό γεύμα) – Μηνιαίο πρόγραμμα διατροφής.  Παρακολούθηση της ώρας κατανάλωσης των γευμάτων από τα παιδιά.  Διοργάνωση σε συνεργασία με τις νηπιαγωγούς εκπαιδευτικών παιχνιδιών για την προώθηση υγιεινών διαιτητικών συνηθειών και σωματικής δραστηριότητας.  Προετοιμασία υλικού για ενημέρωση των γονέων σχετικά με τη διατροφή.

4  Παρουσίαση οπτικού υλικού.  Συζήτηση με τα παιδιά γύρω από τα θέματα της διατροφής και ΦΔ. Φαγητά που τρώμε την Κ.Δευτέρα και τη Σαρακοστή. Διατροφική πυραμίδα. Φωτογραφίες για τον κύκλο ζωής του γάλακτος. Συζήτηση για τη σημασία της ΦΔ για την καλή υγεία. Αγαπημένο πρωινό και φαγητό των προνηπίων. Φρούτα που έχουν κόκκινο χρωμα Κανόνες που πρέπει να τηρούνται την ώρα του φαγητού. Τρόφιμα που μπορούμε να καταναλωνουμε και τρόφιμα που καλό είναι να αποφεύγουμε

5  Ζωγραφική  Ανάγνωση παραμυθιών με διδακτικό περιεχόμενο. Φρουτιέρα από τα προνήπια Κύκλος ζωής γάλακτος. Κολάζ με διάφορα δημητριακά Χαρτόνι με τρόφιμα από όλες τις ομάδες τροφίμων «Όλα μην τα τρως γιατί θα γίνεις παχουλός.» - (Επανάληψη) «Χρώμα Πράσινο» «Ο Νούλης ο Σταγονούλης και το ταξίδι του νερού».

6 Δραστηριότητες. Ασκήσεις ΦΔ - «ασανσέρ», «κινητή γέφυρα», «καμηλοπάρδαλη» Κάρτες ακολουθίες για την παραγωγή κέικ. Χορός και τραγούδι (πχ. Μήλο μου κόκκινο). Φύτεμα σπόρων σε γλάστρες. Κουλουράκια με πορτοκάλι και καρότο με τα παιδιά Συνάντηση με υπεύθυνση από WWF για να μιλήσουμε για υγιεινή διατροφή στα παιδιά. Αξιολόγηση διατροφικής κατάστασης των παιδιών μέσα από ερωτηματολόγια!!!

7 ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ Ευχάριστο περιβάλλον και κλίμα Φιλικοί και συνεργάσιμοι παιδαγωγοί Βελτίωση της διαδικασίας προσέγγισης των παιδιών Δεν υπήρχαν κλινικά περιστατικά

8


Κατέβασμα ppt " Αποτελεί έναν χώρο φύλαξης και περιποίησης του παιδιού τις ώρες που εργάζονται οι γονείς, αλλά συγχρόνως είναι και ένας χώρος προσχολικής εκπαίδευσης."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google