Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πυρίτιο: ο ρόλος του στην υγεία μας και οι συνέπειες της έλλειψής του στον οργανισμό μας Χαρά Μωυσιάδη Γ΄2.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πυρίτιο: ο ρόλος του στην υγεία μας και οι συνέπειες της έλλειψής του στον οργανισμό μας Χαρά Μωυσιάδη Γ΄2."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πυρίτιο: ο ρόλος του στην υγεία μας και οι συνέπειες της έλλειψής του στον οργανισμό μας Χαρά Μωυσιάδη Γ΄2

2 Συμβολή στην υγεία και ευεξία μας Το πυρίτιο είναι απολύτως βασικό για την υγεία μας. Είναι υπεύθυνο για τη βιολογική ανάπτυξη και για τη διατήρηση της υγείας των οστών, του συνδετικού ιστού του δέρματος και του ανοσοποιητικού συστήματος. Ο οργανισμός δεν μπορεί να αφομοιώσει και να χρησιμοποιήσει το ασβέστιο χωρίς την παρουσία πυριτίου, ανάγοντάς το έτσι σε απαραίτητο θρεπτικό στοιχείο. Επίσης είναι απαραίτητο για την καλύτερη και γρηγορότερη επούλωση καταγμάτων, θλάσεων και τραυματισμένων τενόντων και συνδέσμων.

3 Συμβολή στην υγεία και ευεξία μας Προλαμβάνει τον εκφυλισμό των μεσοσπονδύλιων δίσκων, βελτιώνει την ελαστικότητα των αιμοφόρων αγγείων και τονώνει τα νεύρα και τον εγκέφαλο, εξουδετερώνοντας την εγκεφαλική ατονία, την απώλεια συγκέντρωσης και μνήμης. Επιπλέον, ενισχύει τη δραστηριότητα των λεμφαδένων και των πνευμόνων και μας προστατεύει από τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Ακόμη, το πυρίτιο ενισχύει την αδαμαντίνη των δοντιών και βοηθά στην πρόληψη της τερηδόνας. Αποτελεί τέλος έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες κατά της γήρανσης, αφού αυτό είναι το συστατικό που διατηρεί το κολλαγόνο (βασικό δομικό στοιχείο των κυττάρων μας) σε υψηλά επίπεδα.

4 Συνέπειες της έλλειψης του πυριτίου στον οργανισμό Η έλλειψη πυριτίου προκαλεί καθυστέρηση στην ανάπτυξη των οστών, ατροφία πολλών οργάνων, πρόωρη γήρανση του δέρματος, νυχιών και μαλλιών και απώλεια της ελαστικότητας των ιστών. Η μείωσή του επιφέρει εξασθένηση των ούλων και των δοντιών μας αλλά και διαταραχές της αρτηριακής πίεσης.

5 Συμπτώματα του ασθενούς με έλλειψη πυριτίου Ο ασθενής που εμφανίζει έλλειψη πυριτίου νιώθει τόσο άσχημα, που νομίζει πως θα πεθάνει. Δεν μπορεί να αντέξει τον θόρυβο και όταν αισθάνεται κούραση αδυνατεί να συγκεντρωθεί. Πότε κοιμάται βαθιά και πότε έχει αϋπνίες. Όταν προσπαθεί να μιλήσει σε κάποιον κουράζετε γρήγορα και αισθάνεται συνέχεια εξαντλημένος και καταπονημένος. Χαρακτηριστικό σημάδι της έλλειψης πυριτίου είναι ότι ο ασθενής κλονίζεται και παραπατά πότε δεξιά και πότε αριστερά.

6 Πηγές πληροφόρησης O www.doctv.gr O http://proionta-tis- fisis.blogspot.gr/2013/06/blog-post_6586.html


Κατέβασμα ppt "Πυρίτιο: ο ρόλος του στην υγεία μας και οι συνέπειες της έλλειψής του στον οργανισμό μας Χαρά Μωυσιάδη Γ΄2."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google