Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μαρία Μάρκου ΔΊ Το περιβάλλον, [ αέρας, νερό, έδαφος ] είναι ο χώρος που ζούμε.Πολλές δραστηριότητες μας το ρυπαίνουν. Σημαντική ρύπανση του περιβάλλοντος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μαρία Μάρκου ΔΊ Το περιβάλλον, [ αέρας, νερό, έδαφος ] είναι ο χώρος που ζούμε.Πολλές δραστηριότητες μας το ρυπαίνουν. Σημαντική ρύπανση του περιβάλλοντος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Μαρία Μάρκου ΔΊ

3 Το περιβάλλον, [ αέρας, νερό, έδαφος ] είναι ο χώρος που ζούμε.Πολλές δραστηριότητες μας το ρυπαίνουν. Σημαντική ρύπανση του περιβάλλοντος προκαλούν και τα σκουπίδια.

4

5 Απορρίμματα είναι τα σκουπίδια που πετάμε όπως τροφές, πλαστικά, εφημερίδες, μπαταρίες, χρώματα, φάρμακα. Απορρίμματα είναι δηλαδή όλα τα άχρηστα για μας πράγματα.

6

7 Τα πιο πολλά προϊόντα που αγοράζουμε είναι σε συσκευασίες από γυαλί, χαρτί, πλαστικό και μέταλλο. Αυτά τα υλικά αποτελούν πολύ μεγάλο μέρος των σκουπιδιών.

8

9 Υπάρχει όμως κάτι άχρηστο στη φύση; ΟΧΙ Αυτό που κάποιοι θεωρούν άχρηστο μπορεί να είναι χρήσιμη πρώτη ύλη για κάποιον άλλο.

10 Η προστασία του περιβάλλοντος είναι σημαντική. Για να περιορίσουμε τα σκουπίδια υπάρχουν λύσεις. Κάποια υλικά όπως το χαρτί, το γυαλί, το πλαστικό, το αλουμίνιο μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε ξανά. Αυτή η διαδικασία λέγεται ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.

11 Πρέπει να προστατεύσουμε το περιβάλλον. Το χρωστάμε σε εμας και στα παιδιά μας. Η βελτίωση του περιβάλλοντος χρειάζεται την βοήθεια όλων μας.

12

13 Συγκεντρώνουμε τα ανακυκλώσιμα υλικά χωριστά από τα άλλα σκουπίδια για να τα πάμε στους κάδους ανακύκλωσης. Με αυτό το τρόπο περιορίζουμε τα σκουπίδια και κάνουμε οικονομία στις πρώτες ύλες και στην ενέργεια.

14 Σημασία της ανακύκλωσης στο περιβάλλον - Μείωση των σκουπιδιών - Εξοικονόμηση ενέργειας - Μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος των επικίνδυνων ουσιών. - Σώζουμε την υγεία των κατοίκων του πλανήτη για το καλύτερο μέλλον των παιδιών.

15

16 ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΤΕ Πλαστικά Γυαλι Μπαταρίες Χαρτί Αλουμίνιο Ηλεκτρικές συσκευές

17 ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Τη θάλασσα και τα ψάρια Τον αέρα που αναπνέουμε Την γη που πατάμε Τον πλανήτη μας

18

19 ΤΕΛΟΣ -ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ -ΑΠΟΡΙΕΣ -ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ


Κατέβασμα ppt "Μαρία Μάρκου ΔΊ Το περιβάλλον, [ αέρας, νερό, έδαφος ] είναι ο χώρος που ζούμε.Πολλές δραστηριότητες μας το ρυπαίνουν. Σημαντική ρύπανση του περιβάλλοντος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google