Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

1 ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΙΑΚΕ «ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ: ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "1 ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΙΑΚΕ «ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ: ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 1 ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΙΑΚΕ «ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ: ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ» ΗΡΑΚΛΕΙΟ, 24-26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

2 Βλαχοκυριάκου Φωτεινή, Καθηγήτρια (ΠΕ 17.04) Παντελάκη Ελευθερία, Καθηγήτρια ( ΠΕ 02)

3 «Ο Καζαντζάκης, γράφει ο Κων. Δήμαράς, ανήκει μάλλον στην ευρύτερη ιστορία της παιδείας παρά στη στενά λογοτεχνική ιστορία της νέας Ελλάδας» εννοώντας ότι το έργο του παράλληλα με τη λογοτεχνική και φιλοσοφική του αξία ενέχει και την ανώτερη διδακτική διάσταση με την έννοια της διαπαιδαγώγησης του λαού μέσω της τέχνης και ότι ο συγγραφέας είναι ένας «διδάσκαλος του γένους». «Η λογοτεχνία αποτελεί εργαλείο κατανοήσουμε τον κόσμο και να συγκροτήσουμε την υποκειμενικότητά μας: να θέσουμε ως πρωταρχική αξία του μαθήματος την κριτική στάση απέναντι στις πολιτισμικές παραδόσεις, τις αξίες και τα μηνύματα από όπου κι αν προέρχονται», Προσελκύει το ενδιαφέρον των μαθητών και διευκολύνει την έκφραση της δημιουργικότητα τους.

4 1.Εντοπισμός αξιών όπως αυτές αναδεικνύονται στο λόγο του Ν. Καζαντζάκη και αναζήτηση της έκφρασής τους στην καθημερινότητα των μαθητών. 2.Ενίσχυση της κοινωνικότητας των μαθητών με τη συγκρότηση και αποδοχή ενός κοινού κώδικα αξιών. 3.Ανάπτυξη δεξιοτήτων μέσα από τη χρήση της Τεχνολογίας για τη δημιουργία ψηφιακού «αποτυπώματος» των μαθητών.

5 1.Συγκέντρωση υλικού (κείμενα Καζαντζάκη από βιβλία Νεοελληνικής λογοτεχνίας Γυμνασίου και Λυκείου, συνεντεύξεις, ομιλία στο ΒΒC) 2. Aποσαφήνιση του όρου «αξία» 3. Ηλεκτρονική περιήγηση στην ιστοσελίδα του Μουσείου Ν. Καζαντζάκη κατ’οίκον – εξοικείωση με τη ζωή και το έργο του συγγραφέα. 4. Ανάγνωση κεφαλαίων ή και ολόκληρων βιβλίων. Εντοπισμός αξιών – συζήτηση κατά ομάδες στο σπίτι. 5. Παρουσίαση στην τάξη. Επιλογή αποσπασμάτων. Σχολιασμός από τους μαθητές. 6. Παραγωγή λόγου ή αναζήτηση σχετικου υλικού εμπνεόμενη από τις αξίες που αναδείχθηκαν από το έργο του Καζαντζάκη

6 1.Ανάλυση της έννοια της απλής και της πανοραμικής φωτογραφίας. Περιγραφή της διαδικασίας δημιουργίας εικονικής περιήγησης ( χρήση πανοραμικών φωτογραφιών και ελεύθερα διαθέσιμου λογισμικού : www.makevt.com) Παρουσίαση παραδειγμάτων εικονικής περιήγησης. 2.Επίσκεψη στο Μουσείο « Ν. Καζαντζάκης», λήψη φωτογραφιών.

7 Kάθε ομάδα δημιουργεί τη δική της εικονική περιήγηση του Μουσείου «Ν.Καζαντζάκης» χρησιμοποιώντας τις πανοραμικές φωτογραφίες που έχουν τραβήξει οι μαθητές ή χρησιμοποιεί την εικονική περιήγηση των εκπαιδευτικών εμπλουτίζοντάς την. Πανοραμική λήψη εσωτερικού χώρου Πανοραμική λήψη εξωτερικού χώρου

8 «Καπετάν Μιχάλης» «Ασκητική» « Αναφορά στον Γκρέκο» «Ζορμπάς» Ολομέλεια ομάδων στη σχολική τάξη

9 Μουσείο Ν. Καζαντζάκη Καθημερινότητα μαθητή To σχολείο μας Η σχολική μας τάξη

10 MAKEVT (http://www.makevt.com/) Web – software Free Download virtual tour

11 Οι μαθητές συνηθίζουν να γράφουν συνθήματα, να κάνουν graffitii προσπαθώντας με κάθε τρόπο να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και να κερδίσουν το ενδιαφέρον των συνομηλίκων και των μεγαλύτερων τους. Με το «Ψηφιακό Αποτύπωμα», μπορούν να «γράψουν» το σύνθημά τους ψηφιακά μέσα στο μουσείο (εικονική περιήγηση). Καταθέτουν με αυτό τον τρόπο την άποψή τους, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα να βλέπουν και οι άλλοι για πάντα το «ψηφιακό αποτύπωμά» τους

12 http://kazantzakis.weebly.com/

13 «Τα όριά σου να περνάς και τη ζωή να ψάξεις, να δώσεις δύναμη πολλή, τον ουρανό να φτάσεις.» «Το «δεν μπορώ» μην ξανα πεις, τη θέληση ν’ανάψεις και όλα τα άσχημα καλά, θα γίνουν σαν αλλάξεις.» «Σκοτεινά από ‘κια που θα ‘ρθεις, σκοτεινά εκιά που θα καταλήξεις. Σκοτεινά και εκιά στο ενδιάμεσο· εσύ πρέπει να το αποδεχτείς και δεν πρέπει να σταματήσεις να παλεύεις για τη ζωή……»

14 Η αγάπη της γιαγιάς για τα λουλούδια Η αγάπη για τους φίλους Η αγάπη για την οικογένεια

15 Ο Επιτάφιος στον τόπο μας ΑΞΙΕΣ

16 Χαρούλης

17

18 Ασκητική,Ν. Καζαντζάκης ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ


Κατέβασμα ppt "1 ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΙΑΚΕ «ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ: ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google