Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Δυναμικό του σχολείου μαθητές, Τμήματα Α=7,Β=6,Γ=5 33 Καθηγητές Κενά: 14 ώρες Γερμανικών 18 ώρες Καλλιτεχνικών 10 ώρες Φιλολογικών 15 ώρες.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Δυναμικό του σχολείου μαθητές, Τμήματα Α=7,Β=6,Γ=5 33 Καθηγητές Κενά: 14 ώρες Γερμανικών 18 ώρες Καλλιτεχνικών 10 ώρες Φιλολογικών 15 ώρες."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Δυναμικό του σχολείου 2016-17 438 μαθητές, Τμήματα Α=7,Β=6,Γ=5 33 Καθηγητές Κενά: 14 ώρες Γερμανικών 18 ώρες Καλλιτεχνικών 10 ώρες Φιλολογικών 15 ώρες Τεχνολογίας 8 ώρες Αγγλικών

2 Κατάσταση Διδακτηρίου Εργα που έγιναν Ανάγκες Μεταγραφή στο κτηματολόγιο Νομιμοποίηση του Σχολικού συγκροτήματος Θερμομόνωση στέγης Εξωτερικοί σοβάδες Νέο εργαστήριο πληροφορικής Νέα αίθουσα διδασκαλίας Αίθουσα Ευαγώρα Παλληκαρίδη Βιβλιοθήκη Δάπεδο ισογείου Αίθουσα Β1 στο ισόγειο (βάψιμο οροφής)

3 ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ από το Σχολικό έτος 2016-17

4 ΣΧΟΛΙΚΟ – ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΕΤΟΣ Σχολικό έτος: 1 η Σεπτεμβρίου – 31 Αυγούστου. Διδακτικό έτος: 1 η Σεπτεμβρίου – 30 Ιουνίου, Μέσα στο διδακτικό έτος γίνεται η διδασκαλία των μαθημάτων και όλες οι εξετάσεις. Το διδακτικό έτος χωρίζεται σε δύο τετράμηνα: 1 ο Τετράμηνο: 11 Σεπτεμβρίου – 20 Ιανουαρίου. 2 ο Τετράμηνο: 21 Ιανουαρίου – 31 Μαΐου.

5 Διδασκόμενα Μαθήματα Α ΟΜΑΔΑ  Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία (Γλωσσική– Νεοελληνική Λογοτεχνία).  Μαθηματικά.  Φυσική.  Ιστορία. Β΄ΟΜΑΔΑ  Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία (Αρχαία Ελλ. Γλώσσα – Αρχαία Ελλ. Κείμενα από ΜΤΦ).  Χημεία.  Βιολογία.  Γεωλογία – Γεωγραφία.  Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή.  Αγγλικά.  Β΄Ξένη Γλώσσα.  Οικιακή Οικονομία.  Γ΄ ΟΜΑΔΑ  Τεχνολογία – Πληροφορική.  Μουσική – Καλλιτεχνικά.  Φυσική Αγωγή.

6 Για την αξιολόγηση συνυπολογίζονται  Συνολική συμμετοχή του μαθητή στη μαθησιακή διδασκαλία.  Εργασίες του μαθητή στο σχολείο ή στο σπίτι, ατομικές ή ομαδικές.  Συνθετικές δημιουργικές εργασίες, ατομικές ή ομαδικές, ή διαθεματικές.  Ωριαίες γραπτές δοκιμασίες. Προειδοποιημένες για ανακεφαλαίωση που στη διδασκαλία της αφιερώθηκαν μέχρι 4 διδακτικές ώρες. Μη προειδοποιημένες σε ύλη που διδάχτηκε στο αμέσως προηγούμενο μάθημα.  Ολιγόλεπτες γραπτές δοκιμασίες – τεστ.

7 Πότε διενεργούνται οι γραπτές δοκιμασίες Στα μαθήματα της Α΄ ομάδας.  Μία ωριαία γραπτή δοκιμασία ΜΟΝΟ στο 1 ο τετράμηνο. Στα μαθήματα της Β΄ ομάδας.  Μία ωριαία γραπτή δοκιμασία στο 1 ο τετράμηνο και  Μία ωριαία γραπτή δοκιμασία στο 2 ο τετράμηνο ή μία συνθετική δημιουργική εργασία μικρής έκτασης. Στα μαθήματα της Γ΄ ομάδας.  Καμία ωριαία γραπτή δοκιμασία.

8 Περιορισμοί για τις γραπτές ωριαίες δοκιμασίες. Κάθε τμήμα μπορεί να εξετάζεται με ωριαία γραπτή δοκιμασία, μετά από δήλωση στη διεύθυνση για τον προγραμματισμό και την ενημέρωση των καθηγητών.  Σε ένα μάθημα την ημέρα.  Σε τρία το πολύ μαθήματα την εβδομάδα. Περιορισμοί για τις ολιγόλεπτες γραπτές δοκιμασίες – τεστ των 10 λεπτών. Μέχρι τρεις ανά μάθημα για κάθε τρίμηνο, σε ύλη που διδάχτηκε στο αμέσως προηγούμενο μάθημα, και να είναι δυνατόν να απαντηθούν μέσα στα 10 λεπτά.

9 Ενημέρωση γονέων 1.Στη διάρκεια του 1 ου μήνα των μαθημάτων πραγματοποιείται μία συνάντηση στην οποία.  Ο Διευθυντής ενημερώνει για:  τη λειτουργία της σχολικής μονάδας.  Οι καθηγητές ενημερώνουν για:  το περιεχόμενο,  τους στόχους,  τον τρόπο εργασίας,  τη διαδικασία αξιολόγησης. 2.Ο Σύλλογος Διδασκόντων μπορεί να καλέσει κηδεμόνες όλων ή ορισμένων τμημάτων, όποτε το κρίνει αναγκαίο. 3.Ο εκπαιδευτικός μπορεί να καλέσει κηδεμόνα για ενημέρωση. 4.Ο εκπαιδευτικός υποχρεούται να ορίσει μία ώρα τουλάχιστον την εβδομάδα, που θα δέχεται τους κηδεμόνες για ενημέρωση. 5.Στο τέλος κάθε τετραμήνου και μετά την κατάθεση και καταχώρηση της βαθμολογίας, γίνεται ενημέρωση για την επίδοση, την επιμέλεια, τη φοίτηση και τη συμπεριφορά και επιδίδεται ο έλεγχος.

10 Γραπτές ανακεφαλαιωτικές προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις από 1 έως 30 Ιουνίου. Α εξεταστική περίοδος. Στις αρχές Ιουνίου πραγματοποιούνται γραπτές ανακεφαλαιωτικές εξετάσεις στα μαθήματα της Α΄ομάδας. Πρόγραμμα υποστηρικτικής διδασκαλίας για τους μαθητές που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις προαγωγής ή απόλυσης. Β εξεταστική περίοδος.  Εξετάζονται οι παραπεμπόμενοι μαθητές.  Το πρόγραμμα των εξετάσεων ορίζεται από τον Σύλλογο και ανακοινώνεται τρεις (3) τουλάχιστον ημέρες πριν τη λήξη των μαθημάτων.

11 Εξεταστέα ύλη Αποτελεί τα 2/3 της ύλης που διδάχτηκε. Δεν μπορεί όμως να είναι λιγότερη του 1/2 αυτής που έπρεπε να διδαχτεί. Η εξεταστέα ύλη ανακοινώνεται πέντε (5) ημέρες πριν τη λήξη των μαθημάτων. Τα θέματα ορίζονται την ημέρα της εξέτασης κάθε μαθήματος από τους διδάσκοντες και είναι κοινά για όλα τα τμήματα της ίδιας τάξης. Διαφορετικά θέματα δίνονται στους μαθητές, αν υπάρχει αποχρών λόγος, που αναγράφεται στο έγγραφο των θεμάτων και συντάσσεται πρακτικό στο βιβλίο πράξεων του Διευθυντή.

12 Εάν δεν μπορεί ο διδάσκων να ορίσει θέματα λόγω σοβαρού κωλύματος που συνιστά ανωτέρα βία, τα θέματα ορίζονται από άλλον εκπαιδευτικό της ειδικότητας ή από εκπαιδευτικό άλλης ειδικότητας που έχει το μάθημα σε ανάθεση, τον οποίο ορίζει ο διευθυντής του σχολείου. Αν δεν υπάρχει στο σχολείο εκπαιδευτικός, ο οποίος να έχει το μάθημα σε ανάθεση, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης ορίζει άλλο εκπαιδευτικό. τα θέματα διανέμονται φωτοτυπημένα ή υπαγορεύονται ή γράφονται στον πίνακα. Οι απαντήσεις γράφονται σε κόλλα αναφοράς που έχει τη σφραγίδα του σχολείου, την υπογραφή του διευθυντή, και ειδική εκτύπωση για την αναγραφή των προκαταρκτικών στοιχείων και της βαθμολογίας. Σε κάθε αίθουσα εξέτασης υπάρχει ένας (1) τουλάχιστον καθηγητής επιτηρητής.

13 Βαθμός ετήσιας επίδοσης (τελικός βαθμός) Στα μαθήματα της Α΄ ομάδας  1/3 (βαθμού Α΄ τετραμήνου + βαθμού Β΄ τετραμήνου + βαθμού ακεφαλαιωτικής εξέτασης) Στα μαθήματα της Β΄ και Γ΄ ομάδας  1/2 (βαθμού Α΄ τετραμήνου + βαθμού Β΄ τετραμήνου ) Αν λείπει ο βαθμός κάποιου τετραμήνου, ως βαθμός επίδοσης για αυτό το τετράμηνο θεωρείται ο βαθμός του άλλου τετραμήνου που υπάρχει. Αν δεν υπάρχει βαθμός σε κανένα τετράμηνο και ο μαθητής έχει επαρκή φοίτηση, ο διευθυντής ορίζει διμελή επιτροπή έκπαιδευτικών που έχουν το μάθημα σε α ή β ανάθεση, η οποία διενεργεί προφορική εξέταση στην ύλη του Β΄τετραμήνου, μία ημέρα μετά τη λήξη του Β΄ τετραμήνου. Η βαθμολογία αυτή αποτελεί τη βαθμολογία κάθε τετραμήνου.

14 Ο μαθητής προάγεται ή απολύεται.  Όταν έχει σε όλα τα μαθήματα βαθμό τουλάχιστον 10.  Όταν έχει βαθμό ετήσιας επίδοσης σε καθένα από τα μαθήματα της Α΄ ομάδας τουλάχιστον 08 και συνολικό μέσο όρο βαθμών ετήσιας επίδοσης τουλάχιστον 12. Ο μαθητής παραπέμπεται σε επαναληπτική εξέταση, αν δεν πληρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις.  Τότε ο μαθητής, αφού παρακολουθήσει 5-10 ώρες υποστηρικτικής διδασκαλίας, επανεξετάζεται στα μαθήματα που έχει βαθμό ετήσιας επίδοσης μικρότερο του 10.

15 Εάν κάποιος μαθητής της Α΄ και Β΄ τάξης, μετά τις επαναληπτικές εξετάσεις, δεν κριθεί άξιος προαγωγής τότε ο μαθητής επαναλαμβάνει την τάξη. Εάν κάποιος μαθητής της Γ΄ τάξης, μετά τις επαναληπτικές εξετάσεις, δεν κριθεί άξιος απόλυσης, ο μαθητής προσέρχεται σε επαναληπτικές εξετάσεις πριν από την έναρξη των μαθημάτων τον Σεπτέμβριο, στα μαθήματα στα οποία ο βαθμός ετήσιας επίδοσης είναι μικρότερος του 10. Αν και πάλι δεν κριθεί άξιος απόλυσης, εξετάζεται το επόμενο σχολικό έτος χωρίς να φοιτήσει. Αν κάποιος μαθητής έχει απορριπτικό αποτέλεσμα σε κλάδο μαθήματος και ο συνολικός βαθμός στο μάθημα είναι επίσης απορριπτικός, ο μαθητής παραπέμπεται μόνο στον κλάδο που υστέρησε. Για μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ο ετήσιος βαθμός επίδοσης για την προαγωγή μειώνεται από 12 σε 11.

16 Αξιολόγηση μαθητών που προέρχονται από ξένα σχολεία. Α. μαθητές που φοίτησαν επί δύο τουλάχιστον συνεχή έτη σε σχολεία του εξωτερικού  για το πρώτο έτος φοίτησης στο Ελληνικό σχολείο:  Δεν βαθμολογούνται  στην Αρχαία ελληνική γλώσσα και Γραμματεία.  στην Νέα Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία.  Προφορική εξέταση στα τετράμηνα και τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις.  Στα Μαθηματικά, τη Φυσική και την Ιστορία  Εξετάζονται προφορικά στα υπόλοιπα μαθήματα κατά τη διάρκεια των τετραμήνων  Οι μαθητές προάγονται ή απολύονται με βαθμό ετήσιας επίδοσης σε κάθε μάθημα τουλάχιστον οκτώ (8).

17 Αξιολόγηση μαθητών που προέρχονται από ξένα σχολεία.  για το δεύτερο έτος φοίτησης στο Ελληνικό σχολείο:  Εξετάζονται προφορικά  στην Αρχαία ελληνική γλώσσα και Γραμματεία κατά τη διάρκεια των τετραμήνων, με βάση το οκτώ (8).  στην Νέα Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία κατά τη διάρκεια των τετραμήνων και κατά τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, με βάση το οκτώ (8).  Γραπτή εξέταση στα τετράμηνα και τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις  Στα Μαθηματικά, τη Φυσική και την Ιστορία, με βάση το δέκα (10).  Εξετάζονται προφορικά στα υπόλοιπα μαθήματα κατά τη διάρκεια των τετραμήνων, με βάση το δέκα (10).  οι μαθητές προάγονται ή απολύονται με βαθμό ετήσιας επίδοσης:  στην Αρχ. Ελληνική Γλώσσα και Γραμ. και στη Νέα Ελλην. Γλώσσα και Γραμμ., με βάση τουλάχιστον οκτώ (8).  Στα υπόλοιπα μαθήματα, με βάση το δέκα (10).

18 Αξιολόγηση μαθητών που προέρχονται από ξένα σχολεία. Α. μαθητές που φοίτησαν ένα τουλάχιστον πλήρες διδακτικό έτος σε σχολείο του εξωτερικού.  για το πρώτο έτος φοίτησης στο Ελληνικό σχολείο:  Εξετάζονται προφορικά με βάση το οκτώ (8)  στην Αρχαία ελληνική γλώσσα και Γραμματεία μόνο στα δύο τετράμηνα.  στην Νέα Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία στη διάρκεια των τετραμήνων και τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις.  Γραπτή εξέταση στα τετράμηνα και τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις με βάση το δέκα (10).  Στα Μαθηματικά, τη Φυσική και την Ιστορία  Εξετάζονται προφορικά στα υπόλοιπα μαθήματα κατά τη διάρκεια των τετραμήνων με βάση το δέκα (10)  Οι μαθητές προάγονται ή απολύονται με βαθμό ετήσιας επίδοσης στην Αρχ. Ελλ. Γλώσσα και Γραμματεία και τη Νέα Ελλ. Γλώσσα και Γραμματεία με βαθμό ετήσιας επίδοσης τουλάχιστον οκτώ (8), και σε καθένα από τα υπόλοιπα μαθήματα, με βαθμό ετήσιας επίδοσης τουλάχιστον δέκα (10).

19 Αξιολόγηση μαθητών που προέρχονται από ξένα σχολεία.  για το δεύτερο έτος φοίτησης στο Ελληνικό σχολείο και πέρα:  Οι μαθητές εξετάζονται, βαθμολογούνται και προάγονται ή απολύονται όπως προβλέπεται από τις διατάξης του παρόντος διατάγματος για τους μαθητές της ημεδαπής.


Κατέβασμα ppt "Δυναμικό του σχολείου μαθητές, Τμήματα Α=7,Β=6,Γ=5 33 Καθηγητές Κενά: 14 ώρες Γερμανικών 18 ώρες Καλλιτεχνικών 10 ώρες Φιλολογικών 15 ώρες."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google