Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ρώμη Η Ρώμη είναι σίγουρα ένας από τους προορισμούς που δύσκολα κάποιος αντιστέκεται να επισκεφτεί,ειδικά αν ονειρεύεται διακοπές με μια αξεπέραστη ιταλική.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ρώμη Η Ρώμη είναι σίγουρα ένας από τους προορισμούς που δύσκολα κάποιος αντιστέκεται να επισκεφτεί,ειδικά αν ονειρεύεται διακοπές με μια αξεπέραστη ιταλική."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Ρώμη Η Ρώμη είναι σίγουρα ένας από τους προορισμούς που δύσκολα κάποιος αντιστέκεται να επισκεφτεί,ειδικά αν ονειρεύεται διακοπές με μια αξεπέραστη ιταλική φινέτσα. Η ομορφιά της ιταλικής πρωτεύουσας οφείλεται στο συνδιασμό των σύγχρονων παροχών μιας μεγαλούπολης που έρχονται σε όμορφη αντίθεση με τα δεκάδες ιστορικά μνημεία. Για αυτό το λόγο είναι σχεδόν αδύνατο σε μία μόνο επίσκεψη να καταφέρει κανείς να δει και να ανακαλύψει όλα αυτά που έχει να του προσφέρει αυτό το μέρος και για αυτό το λόγο η Ρώμη είναι αδιαμφισβήτητα ο προορισμός που θα θέλει κάποιος να επισκέφτεται ξανά και ξανά. Σε κάθε περίπτωση είναι καλό να ξέρετε τα 10 πιο σημαντικά μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε για να κάνετε τις διακοπές σας πιο όμορφες και ξεχωριστές. Γνωρίστε τα TOP10 αξιοθέατα της Ρώμης και ετοιμαστείτε για το επόμενο ταξίδι σας στην πρωτεύουσα της Ιταλίας!

3 1. Trasvete Βρίσκεται στη δυτική ακτή του Τίβερη και μερικά χιλιόμετρα νότια από το Βατικανό. Είναι ένα από τα παλαιότερα προάστεια σε όλη τη Ρώμη. Τα στενά γραφικά λιθόστρωτα δρομάκια που είναι γεμάτα με δεκάδες μπαρ καφέ, οι ιστορικές προσόψεις των κτιρίων,οι όμορφες πλατείες που προσφέρονται για να θαυμάσει κανείς την υπέροχη θέα είναι ικανά να σε αιχμαλωτίσουν με την ομορφιά τους και να σε ταξιδέψουν πίσω στους αιώνες.Η πλατεία της Σάντα Μαρία(Piazza Santa Maria)είναι το μέρος που θα πρέπει να βρίσκεται υψηλά στην αντζέτα σας καθώς εκεί βρίσκεται η ψηλή εκκλησία που οι κορυφές της αγγίζουν τον ουρανό.

4 Κολοσσαίο Μετά από μερικές ώρες περιπλάνησης στα δυτικα του Τίβερη επισκεφτείτε την ανατολική πλευρά όπου εκεί θα θαυμάσετε το Κολοσσαίο, ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία που χτίστηκαν κατά τη δειάρκεια της ρωμαικής αυτοκρατορίας.Αν και η μεγάλη δομή του έχει περιέλθει σε ερείπεια στις μέρες μας, ακόμα αποτελεί ένα επιβλητικό και πανέμορφο μνημείο που στολίζει τη πόλη της Ρώμης.Στην αρχαιότητα χρησιμοποιούνταν ως αρένα για τους μονομάχους με σκοπό τη ψυχαγωγία του κόσμου και των αυτοκρατόρων.Στη ξενάγηση θα δείτε το κάτω μέρος, τα καθίσματα,την οβάλ αρένα και πολλά άλλα.

5 Βατικανό Το Βατικανό θεωρείται και αυτό με τη σειρά του ένα από τα σημαντικότερα μνημεία που θα πρέπει να επισκεφτείτε.Παρόλο που είναι η μικρότερη χώρα στο κόσμο εκεί βρίσκονται μνημεία μεγάλου ιστορικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος. Η πλατεία του Αγίου Πέτρου με τη μεγαλύτερη εκκλησία στο κόσμο,τον οβελίσκο και τα δεκάδες μουσεία και βιβλιοθήκες θα σας περιμένουν να τα απολαύσετε.

6 Το Μαυσωλείο του Ανδριανού Το Μαυσωλείο του Αδριανού βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από το Βατικανό στην αριστερή πλευρά του ποταμού Τίβερη.Πρόκειται για ένα μεγάλο και επιβλητικό κάστρο το οποίο χτίστηκε στα μέσα του 2ου αιώνα, έχει κυκλική δομή και περιβάλλεται από μεγάλα τείχη και τέσσερεις πύργους που είναι χτισμένοι σε κάθε γωνιά.Η βόλτα σας στο Μαυσωλείο του Αδριανού καθώς και στη γέφυρα που τη στολίζουν υπέροχα αγάλματα θα σας δώσουν την ευκαιρεία για ένα ρομαντικό περίπατο με υπέροχη θέα.

7 Πάνθεον Το Πάνθεον είναι ένας ναός αφιερωμένος στους θεούς του Ολύμπου, χτισμένος πάνω από 1800 χρόνια και αποτελεί μία ακόμα απόδειξη της μεγάλης ρωμαικής αυτοκρατορίας.Είναι ένα μνημείο που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν οι χοντροί τοίχοι, οι μεγάλες μαρμάρινες κολώνες αλλά περισσότερο από όλα ο ψηλός τρούλος ύψους 43 μέτρων.Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης σε πολύ κοντινή απόσταση από τη διάσημη πλατεία Ναβόνε (Piazza Navone).

8 Ρωμαϊκή αγορά Η Ρωμαική Αγορά αποτελούσε το κέντρο της πολιτικής,οικονομικής,κοινωνικής και θρησκευτικής ζωής στην Αρχαία Ρώμη.Αυτό αποδεικνύεται από τα ερείπεια πολλών ναών, τις αψίδες θριάμβου και κτιρίων. Παρόλο που πολλά από αυτά δεν έχουν διασωθεί ολοκληρωτικά μια βόλτα σίγουρα θα σας ταξιδέψει στο αρχαίο πνεύμα της αυτοκρατορικής Ρώμης.

9 Φοντάνα ντι Τρέβι Είναι το πιο διασημο και αδιαμφησβήτητα το πιο όμορφο συντριβάνι της Ρώμης. Δεσπόζει στη μικρή πλατεία Trevi και ο θρύλος λέει θα ξαναέρθετε στη Ρώμη εάν ρίξετε ένα κέρμα στο νερό.Τις βραδινές ώρες η ατμόσφαιρα είναι πραγματικά μαγική χάρη στα πολλά φώτα που φωτίζουν το συντριβάνι αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας θα μπορείτε να διακρίνετε τα αγάλματα,τα σχήματα του συντριβανιού καθώς και τα κτίρια που το περιβάλλουν.

10 Πιάτσα ντι Πόπολο Η Πιάτσα ντε Πόπολο είναι μία μαγική πλατεία που επίσης αξίζει να επισκεφθείτε.Έχει σχήμα οβάλ και βρίσκεται κοντά στο πάρκο Μποργκέζε. Από τα πιο χαρακτηριστικά της σημεία είναι ο αυθεντικός οβελίσκος που έχει έρθει από την Ηλιούπολη της Αιγύπτου καθώς και οι δύο μεγάλες εκκλησίες που βρίσκονται στο νότιο άκρο της πλατείας.

11 Πιάτσα ντι Σπάνια Η Πιάτσα ντι Σπάνια είναι από τα πιο συνηθισμένα σημεία συνάντησης στη Ρώμη.Εμπνέει έντονο ερωτισμό που σου κλέβει την ανάσα και βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.Η διάσημη Ισπανική Σκάλα,το συντριβάνι,ο οβελίσκος και η όμορφη εκκλησία συνθέτουν ένα τοπίο που σίγουρα θα σας μαγέψει.

12 Πιάτσα Ναβόνα Ακόμα μία πλατεία που σίγουρα δε πρέπει να παραλείψετε να επισκεφτείτε είναι η Πιάτσα Ναβόνα που βρίσκεται και αυτή στο κέντρο της πόλης. Τα όμορφα ιστορικά κτίρια, ο κεντρικός οβελίσκος και τα δύο πανομοιότυπα συντριβάνια θα σας παρουσιάσουν ένα κόσμο με τέλεια συμμετρία και αρμονία.

13 Τέλος


Κατέβασμα ppt "Ρώμη Η Ρώμη είναι σίγουρα ένας από τους προορισμούς που δύσκολα κάποιος αντιστέκεται να επισκεφτεί,ειδικά αν ονειρεύεται διακοπές με μια αξεπέραστη ιταλική."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google