Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΒΡΑΣΤΑ Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΒΡΑΣΤΑ Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 ΒΡΑΣΤΑ

3 Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο και τον εξοπλισμό που απαιτείται για ψήσιμο. Αναφέρει τα σημεία που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή. Επεξηγεί τα διάφορα στάδια τα οποία περιλαμβάνει η μέθοδος μαγειρέματος.

4 created by Euripides Savva ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΥΓΡΟ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΒΡΑΣΜΟΥ. ΤΟ ΥΓΡΟ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΕΡΟ, court- bouillon, ΓΑΛΑ Ή ΖΩΜΟΣ. ΒΡΑΣΤΑ ΒΡΑΣΤΑ ΟΡΙΣΜΟΣ:

5 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΨΗΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΑΥΤΗ: ΦΡΕΣΚΕΣ Η ΣΥΝΤΗΡΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΨΗΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΕΣ Η ΣΕ ΑΥΤΟΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΕΣ.

6 ΤΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΑΥΤΗ: ΣΕ ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ ΣΚΛΗΡΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ (ΚΑΡΟΤΑ, ΠΑΝΤΖΑΡΙ). ΟΣΠΡΙΑ. ΚΟΚΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΖΩΜΟΥΣ. ΨΑΡΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΙΩΣΟΥΝ. ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΚΡΕΑΤΑ.

7 ΣΕ ΚΟΧΛΑΣΤΟ ΝΕΡΟ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ. ΚΡΕΑΤΑ ΚΑΙ ΨΑΡΙΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΦΕΤΕΣ. ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΡΥΖΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΑΣΠΩΝΟΥΝ. ΑΥΓΑ.

8 ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ/ΘΡΕΠΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΥΓΙΕΙΝΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ.

9 ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΥΓΡΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΤΡΟΦΗ. Η ΑΡΧΙΚΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΓΡΟΥ. Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ. Ο ΒΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ.

10 ΣΤΑΔΙΑ ΒΡΑΣΙΜΑΤΟΣ ΦΟΥΣΚΩΜΑ ( SOAKING): ΟΣΠΡΙΑ ΚΑΙ ΨΑΡΙ. ΖΕΜΑΤΙΣΜΑ:(ΜΠΛΑΝΤΖΑΡΙΣΜΑ=BLANCHING): ΝΕΦΡΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΟΥΣ. ΣΥΚΩΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΦΙΞΕΙ Η ΓΛΥΚΑΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΕΥΚΟΛΑ Η ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΤΟΥΣ. ΚΡΕΑΤA ΚΑΙ ΚΟΚΑΛΑ. ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ. ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ. ΦΥΛΛΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ. ΟΙ ΠΑΤΑΤΕΣ Η ΤΟ ΡΥΖΙ.

11 ΞΕΠΛΥΜΑ – ΚΡΥΩΜΑ (COOLING OR SHOCKING): ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ ΚΡΥΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΘΡΕΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΤΟΥΣ. ΞΑΦΡΙΣΜΑ: ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΑΦΡΟΥ. ΣΟΥΡΩΜΑ= STRAINING: ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΥΓΡΑ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΚΩΝΙΚΟ ΚΟΥΛΙΑΣΤΗΡΙ (CHINOIS).

12 ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

13 Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει τη μέθοδο μαγειρέματος ΒΡΑΣΤΑ. Αναφέρει τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο στον ΒΡΑΣΤΑ. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, και τον εξοπλισμό που απαιτείται για ψήσιμο.


Κατέβασμα ppt "ΒΡΑΣΤΑ Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google