Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΟΡΥΚΤΟΙ ΑΝΘΡΑΚΕΣ- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Λέγονται και ΓΑΙΑΝΘΡΑΚΕΣ Βρίσκονται στο υπέδαφος σε στερεή μορφή και σχηματίστηκαν πριν εκατομμύρια χρόνια απο.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΟΡΥΚΤΟΙ ΑΝΘΡΑΚΕΣ- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Λέγονται και ΓΑΙΑΝΘΡΑΚΕΣ Βρίσκονται στο υπέδαφος σε στερεή μορφή και σχηματίστηκαν πριν εκατομμύρια χρόνια απο."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 ΟΡΥΚΤΟΙ ΑΝΘΡΑΚΕΣ- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

3 Λέγονται και ΓΑΙΑΝΘΡΑΚΕΣ Βρίσκονται στο υπέδαφος σε στερεή μορφή και σχηματίστηκαν πριν εκατομμύρια χρόνια απο φυτικούς οργανισμούς που καταπλακώ- θηκαν.

4 Οι Ορυκτοί άνθρακες έχουν πολλές μορφές, ανάλογα με την περιεκτικότητά τους σε άνθρακα διακρίνονται σε ΤΥΡΦΗ -50% ΛΙΓΝΙΤΗ 50%-70% ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ 70%-90% ΑΝΘΡΑΚΙΤΗ +90%

5 Υπάρχει και άλλη μία κατηγορία για τους ορυκτούς άνθρακες,οι άμορφοι άνθρακες. Ονομάζονται έτσι,γιατί η διάταξη των ατόμων του άνθρακα που τον αποτελούν είναι τυχαία και δεν είναι συγκεκριμένη.

6 Το φυσικό αέριο βρίσκεται στο υπέδαφος σε αέρια μορφή και σχηματίστηκε εκατομμύρια χρόνια πριν απο διάφορους μικροοργανισμούς που καταπλακώθηκαν.

7 Το φυσικό αέριο έχει παρόμοια σύσταση με το πετρέλαιο. Δημιουργήθηκε και αυτό από μικροοργανισμούς που καταπλακώθηκαν πριν από εκατομμύρια χρόνια.

8 Ονομάζονται οι πηγές ενέργειας που ανανεώνονται πολύ γρήγορα απο τη φύση και είναι ανεξάντλητες. MH AΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Ονομάζονται οι πηγές ενέργειας που εξαντλούνται πολύ γρήγορα και δεν ανανεώνονται.Οπως είναι το πετρέλαιο,το φυσικό αέριο κ.α.

9 Περιορίζουμε την ενέργεια που χρησιμο- ποιούμε για τη θέρμανση του σπιτιού μας με το να ντυνόμαστε καλύτερα. Το χειμώνα κλείνουμε καλά τα παράθυρα του σπιτιού μας, για να μην φεύγει η θερμότητα στο περιβάλλον. Στην κουζίνα χρησιμοποιούμε το μάτι της κουζίνας σύμφωνα με τον πάτο του σκεύους. Τοποθετούμε στα σπίτια μας ηλιακό θερμοσίφωνα, για τη θέρμανση μας. Μπορούμε με απλές καθημερινές ενέργειες να συμβάλουμε στην οικονομία ενέργειας.

10 Κλείνουμε τη βρύση, όταν δεν τη χρειαζόμαστε. Κάνουμε ντουζ και όχι μπάνιο στην μπανιέρα, για να μη σπαταλάμε νερό. Κλείνουμε τις ηλεκτρικές συσκευές, όταν δεν τις χρησιμοποιούμε. Δεν αφήνουμε την πόρτα του ψυγείου ανοικτή, όταν δεν είναι απαραίτητο. Για τις μετακινήσεις μας χρησιμοποιούμε το ποδήλατο, όσο αυτό είναι δυνατό.

11 ΚΑΛΟΟΟ!!


Κατέβασμα ppt "ΟΡΥΚΤΟΙ ΑΝΘΡΑΚΕΣ- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Λέγονται και ΓΑΙΑΝΘΡΑΚΕΣ Βρίσκονται στο υπέδαφος σε στερεή μορφή και σχηματίστηκαν πριν εκατομμύρια χρόνια απο."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google