Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Που είναι η κατακόμβη; Λαξευμένη σε ασβεστόλιθο κάτω από το έδαφος κοντά στην περιοχή της Κάτω Πάφου βρίσκεται η εκκλησία της Αγίας Σολομωνής. Ήταν κατακόμβη,

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Που είναι η κατακόμβη; Λαξευμένη σε ασβεστόλιθο κάτω από το έδαφος κοντά στην περιοχή της Κάτω Πάφου βρίσκεται η εκκλησία της Αγίας Σολομωνής. Ήταν κατακόμβη,"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Που είναι η κατακόμβη; Λαξευμένη σε ασβεστόλιθο κάτω από το έδαφος κοντά στην περιοχή της Κάτω Πάφου βρίσκεται η εκκλησία της Αγίας Σολομωνής. Ήταν κατακόμβη, αν και υποστηρίζεται από πολλούς αρχαιολόγους ότι επρόκειτο για τάφους που χρονολογούνται από την ελληνιστική περίοδο.

3 Η εκκλησία της Αγίας Σολομωνής βρίσκεται στην Κάτω Πάφο, στη λεωφόρο Αποστόλου Παύλου, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου περίπου από το λιμάνι. Έχει λαξευτεί σε ασβεστόλιθο κάτω από το έδαφος. Αρχικά ήταν κατακόμβη, αν και μερικοί αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι επρόκειτο για τάφους που χρονολογούνται από την ελληνιστική περίοδο. Στο βράχο πάνω από την εκκλησία υπάρχει μια μεγάλη, αιωνόβια τρεμιθιά. Πολλοί πιστεύουν ότι αν κρεμάσει κανείς στα κλαδιά της μια δική του προσφορά, συνήθως μαντήλι, οι ασθένειές του θα θεραπευτούν. Πολλοί άνθρωποι, τόσο ντόπιοι όσο και επισκέπτες, το ακολουθούν ακόμα και σήμερα.

4 Η Αγία Σολομωνή ήταν από τις πρώτες που απέρριψε την ειδωλολατρία και ασπάστηκε τον Χριστιανισμό. Η Σολομωνή κρύφτηκε στη σπηλιά για να γλυτώσει από τους διωγμούς των Ρωμαίων. Οι Ρωμαίοι έφραξαν την είσοδο, καταδικάζοντας την σε ένα σκληρό και αργό θάνατο. Παρόλα αυτά όταν ανοίχτηκε ξανά η είσοδος 200 χρόνια μετά, η Αγία βγήκε ζωντανή. Το θαύμα

5 Μερικές ακόμα εικόνες της Αγίας Σολομωνής

6 ΤΕΛΟΣ! Από τις μαθήτριες : ΑΝΝΑ ΑΝΔΡΕΟΥ Στ΄1 ΣΤΕΛΛΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΣΤ΄1


Κατέβασμα ppt "Που είναι η κατακόμβη; Λαξευμένη σε ασβεστόλιθο κάτω από το έδαφος κοντά στην περιοχή της Κάτω Πάφου βρίσκεται η εκκλησία της Αγίας Σολομωνής. Ήταν κατακόμβη,"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google