Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Δημητρίου Ανθή Εργοθεραπεύτρια.  Οι κυριότερες σύγχρονες βιωματικές μέθοδοι και τεχνικές εμψύχωσης ομάδων πήραν μορφή και εξελίχθηκαν στο πλαίσιο του.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Δημητρίου Ανθή Εργοθεραπεύτρια.  Οι κυριότερες σύγχρονες βιωματικές μέθοδοι και τεχνικές εμψύχωσης ομάδων πήραν μορφή και εξελίχθηκαν στο πλαίσιο του."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Δημητρίου Ανθή Εργοθεραπεύτρια

2  Οι κυριότερες σύγχρονες βιωματικές μέθοδοι και τεχνικές εμψύχωσης ομάδων πήραν μορφή και εξελίχθηκαν στο πλαίσιο του κινήματος Ανάπτυξης του Ανθρώπινου δυναμικού. Το κίνημα του Ανθρώπινου δυναμικού

3   Την Ανθρώπινη ψυχολογία Με κύριους εκφραστές τον Abraham, Maslow and Carl Rogers. Συνδέεται στενά με..

4   Ομάδες Ευαισθητοποίησης Που στηρίχτηκαν στο έργο του Kurt Lewin και βασίζονταν στις αρχές της Μη Κατευθυντικότητας  ομάδες συνάντησης που έδιναν έμφαση στην προσωπική ανάπτυξη μέσω της αυτοέκφρασης και της συναισθηματικκής εμπειρίας.

5  Επίσης, σημαντική θέση έχει ο Esalen και η θεραπεία Gestalt. Αναπτύχθηκαν και πολλές άλλες μη παραδοσιακές θεραπείες, όπως το Ψυχόδραμα, η Διαδραστική ανάλυση, Πρωτογενής θεραπεία, η Βιοενέργεια κα.

6  Ανάμεσα στις μεθόδους και στις τεχνικές δυτικής ή ανατολικής προέλευσης που υιοθετήθηκαν από το κίνημα του Ανθρώπινου δυναμικού, βρήκαν θέση στο Esalen ήταν ο Βουδισμός Ζεν, οι τεχνικές χαλάρωσης, το μασαζ, διάφορα συστήματα κίνησης και χορού κα.

7 .. η υπόλοιπη ύλη αυτού του μαθήματος πάρθηκε από το βιβλίο, 205 Αναπτυξιακές θεωρίες και αναπηρία, Νοητική καθυστέρηση, αισθητηριακές διαταραχές και κινητική αναπηρία, Robert M. Hodapp, εκδ. Καστανιώτη, 2003 …..


Κατέβασμα ppt "Δημητρίου Ανθή Εργοθεραπεύτρια.  Οι κυριότερες σύγχρονες βιωματικές μέθοδοι και τεχνικές εμψύχωσης ομάδων πήραν μορφή και εξελίχθηκαν στο πλαίσιο του."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google