Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

1/6/2010 ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ohm ΔΗΜΟΥΛΑ ΜΑΡΙΑ. 1/6/2010 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ohm ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΤΑΣΗ ΕΝΤΑΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "1/6/2010 ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ohm ΔΗΜΟΥΛΑ ΜΑΡΙΑ. 1/6/2010 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ohm ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΤΑΣΗ ΕΝΤΑΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 1/6/2010 ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ohm ΔΗΜΟΥΛΑ ΜΑΡΙΑ

2 1/6/2010 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ohm ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΤΑΣΗ ΕΝΤΑΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ APPLET ΧΑΡΤΗΣ ΕΝΝΟΙΩΝ ΚΑΙ EXCEL

3 1/6/2010 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Ο νόμος του ohm διατυπώθηκε από τον γερμανό φυσικό Γκεόργκ Ωμ (Georg Ohm) το 1827. Αρχικά διορίστηκε δάσκαλος στο Μπάρμεργκ. Μετά από τέσσερα χρόνια έγινε καθηγητής μαθηματικών και φυσικής στο κολέγιο των Ιησουϊτών στην Κολωνία και το 1826 έγινε στη σχολή Παλέρμου του Βερολίνου. Για αρκετό διάστημα έμεινε μακριά από την διδασκαλία επειδή διαφώνησε με το υπουργείο παιδείας όπου και είχε την δυνατότητα να ασχοληθεί σοβαρά με την φυσική επιστήμη.

4 1/6/2010 ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ohm Συνδέει την Τάση(V), την ένταση του ρεύματος(I) και την Αντίσταση(R). Υπάρχουν δύο νόμοι του ohm, ο νόμος του ohm του ανοιχτού κυκλώματος που αναφέρεται σε αντίσταση και ο νόμος του ohm κλειστού κυκλώματος.

5 1/6/2010 ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ohm Ανοιχτού κυκλώματος Έστω ένας αντιστάτης αντίστασης R, στον οποίο εφαρμόζεται διαφορά δυναμικού V και οποίος διαρέεται από ρεύμα I. Η ένταση του ρεύματος I είναι ανάλογη της διαφοράς δυναμικού με συντελεστή αναλογίας 1/R. Στη μαθηματική γλώσσα αυτή η σχέση γράφεται: I=V/R, όπου R είναι σταθερό

6 1/6/2010 ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ohm Κλειστού κυκλώματος Σε αυτήν την περίπτωση θεωρούμε όλα τα εξαρτήματα του κυκλώματος μαζί με την πηγή. Έστω η συνολική αντίσταση όλων των εξαρτημάτων ( εξαιρούμενης της πηγής) R, η εσωτερική αντίσταση της πηγής r, η ηλεκτρεγερτική δύναμη της πηγής Ε και I η ένταση του ηλεκτρικού ρεύματος που διαρρέει το κύκλωμα. Τότε ισχύει: I=E/(R+r)

7 1/6/2010 ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ohm ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΤΑΣΗ Ηλεκτρική τάση V ονομάζουμε την απόλυτη τιμή της διαφοράς ηλεκτρικού δυναμικού μεταξύ δυο σημείων. Συνήθως χρησιμοποιείται για την περιγραφή της διαφοράς δυναμικού στα άκρα μιας συσκευής ή ηλεκτρονικού κυκλώματος. Μονάδα μέτρησης volt.

8 1/6/2010 ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ohm Ένταση ηλεκτρικού ρεύματος Η ένταση του ηλεκτρικού είναι ο ρυθμός διέλευσης του ηλεκτρικού φορτίου από την διατομή ενός αγωγού. Η ένταση του ηλεκτρικού ρεύματος δείχνε πόσο φορτίο περνά στην μονάδα του χρόνου. Μονάδα μέτρησης είναι το Ampere (A) I=dQ/dt

9 1/6/2010 ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ohm Ηλεκτρική αντίσταση Ηλεκτρική αντίσταση είναι το φαινόμενο κατά το οποίο ένα υλικό δυσχεραίνει τη διέλευση ηλεκτρικού ρεύματος μέσα του. Ορίζεται ως ο λόγος της διαφοράς δυναμικού ως προς την ένταση του ηλεκτρικού ρεύματος. Μονάδα μέτρησης είναι το ohm(Ω). R=V/I

10 ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ APPLET Το ηλεκτρικό όργανο που έχει την δυνατότητα μέτρησης ηλεκτρικής τάσης, έντασης ηλεκτρικού ρεύματος και την μέτρηση αντιστάσεων ονομάζεται πολύμετρο. Παρακάτω ακολουθεί βίντεο με θέμα την μέτρηση ηλεκτρικής τάσης και έντασης ηλεκτρικού ρεύματος μιας μπαταρίας. http://www.metacafe.com/watch/1132592// Επίσης παρακάτω θα βρείτε applet με θέμα την τάση,την ένταση ρεύματος και την αντίσταση. http://dide.ser.sch.gr/ekpaideutikoi/ekp_yliko/lessons/ Physics/Ohm/ohm.htmlhttp://dide.ser.sch.gr/ekpaideutikoi/ekp_yliko/lessons/ Physics/Ohm/ohm.html

11 1/6/2010 ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ohm Χάρτης εννοιών Έγγραφο Excel 1.Υπολογίστε τις τιμές της αντίστασης,της έντασης του ρεύματος και της τάσης χρησιμοποιώντας το νόμο του ohm. 2.Υπολογίστε την συνολική τάση V και την συνολική αντίσταση R.

12 1/6/2010 ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ohm ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "1/6/2010 ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ohm ΔΗΜΟΥΛΑ ΜΑΡΙΑ. 1/6/2010 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ohm ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΤΑΣΗ ΕΝΤΑΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google