Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Λέγοντας « σύστημα » εννοούμε έναν οργανισμό, ο οποίος στελεχώνεται από ανθρώπινο δυναμικό και έχει σαν στόχο την επίτευξη συγκεκριμένων λειτουργιών με.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Λέγοντας « σύστημα » εννοούμε έναν οργανισμό, ο οποίος στελεχώνεται από ανθρώπινο δυναμικό και έχει σαν στόχο την επίτευξη συγκεκριμένων λειτουργιών με."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Λέγοντας « σύστημα » εννοούμε έναν οργανισμό, ο οποίος στελεχώνεται από ανθρώπινο δυναμικό και έχει σαν στόχο την επίτευξη συγκεκριμένων λειτουργιών με βάση νομο - θετικούς αλλά και εσωτερικούς κανονισμούς.

2  Βασικά χαρακτηριστικά της έννοιας του συστήματος στη διεθνή βιβλιογραφία είναι :  η αλληλεξάρτηση και η συνεργασία των μελών που το απαρτίζουν ώστε να επιτύχουν το  επιδιωκόμενο αποτέλεσμα

3  Συγκεκριμένα το εκπαιδευτικό σύστημα σε επίπεδο εθνικό, νομαρχιακό και τοπικό,  παρουσιάζει τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Αποτελείται δηλαδή από αλληλοεξαρτώ -  μενα στοιχεία, τα οποία συνεργάζονται για την επίτευξη των αντικειμενικών στόχων  και σκοπών του συστήματος. Για παράδειγμα η σχολική μονάδα, σε τοπικό επίπεδο,  είναι ένα σύστημα.

4  Η ιεραρχική άσκηση εξουσίας επίσης, η οποία χρησιμοποιείται σε κάθε σύστημα για  τον συντονισμό και την διοίκηση του θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεγμένη στο  εκπαιδευτικό σύστημα αφού η " κοινωνικοποίηση " των μαθητών αποτελεί έναν από  τους βασικούς σκοπούς του εκπαιδευτικού συστήματος.

5  : - οι εισροές ( άνθρωποι, πληροφορίες, υλικά κλπ ) που  εισέρχονται στο σύστημα από το εξωτερικό περιβάλλον  - η επεξεργασία των εισροών από το εξωτερικό περιβάλλον σε  προϊόν ή υπηρεσία προς το συμφέρον του συστήματος  _ οι εκροές του συστήματος, δηλαδή η προώθηση του τελικού  προϊόντος προς το εξωτερικό περιβάλλον  - η ανατροφοδότηση, δηλαδή η κυκλική διαδικασία, η οποία  αποτελεί μηχανισμό επικοινωνίας του συστήματος με το πε -  ριβάλλον καθώς αυτό επηρεάζει αλλά και επηρεάζεται από το  εξωτερικό περιβάλλον 

6  Το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα δομείται σε τρεις εκπαιδευτικές βαθμίδες :   Πρωτοβάθμια, η οποία περιλαμβάνει το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο   Δευτεροβάθμια, η οποία περιλαμβάνει το Γυμνάσιο και τα Λύκεια ( Ενιαίο και  Τεχνικό - Επαγγελματικό )   Τριτοβάθμια, η οποία περιλαμβάνει τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ.

7 . ₁ Η δομή του Ελληνικού Εκπαιδευτικού Συστήματος  όπως προκύπτει μέσα από τις μεταρρυθμίσεις 1913-1985

8  Σύγχρονες τάσεις στην εκπαίδευση.  Πολυδύναμα Σχολεία - Ενιαία Πολυκλαδικά Λύκεια  Πολυτεχνική εκπαίδευση

9

10  Δια Βίου Εκπαίδευση  - Λαϊκή Επιμόρφωση – Επιμόρφωση Ενηλίκων 

11  ₁. Α΄ H. Wasser, « Τεχνική και Γενική Εκπαίδευση »,  Εισήγηση στο Διεθνές Παιδαγωγικό Συνέδριο,  της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος, Κολυμπάρι  Χανίων, 1987.  2. Σ. Παπαϊωάννου « Δυνατότητες υπέρβασης του σημερινού  Εκπαιδευτικού αδιεξόδου : Πολυτεχνική εκπαίδευση με κοι -  νωνιοκριτικό περιεχόμενο », Εισήγηση στο Διεθνές  Παιδαγωγικό Συνέδριο, της Παιδαγωγικής Εταιρείας  Ελλάδος, Κολυμπάρι Χανίων, 1987  3. Α. Προβατά « Η εκπαιδευτική πολιτική της ΕΔΑ,  απάντηση σε σύγχρονα ερωτήματα εκπαιδευτικής  πολιτικής », π. Σύγχρονη Εκπαίδευση, τ. 124, 2002 


Κατέβασμα ppt "Λέγοντας « σύστημα » εννοούμε έναν οργανισμό, ο οποίος στελεχώνεται από ανθρώπινο δυναμικό και έχει σαν στόχο την επίτευξη συγκεκριμένων λειτουργιών με."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google