Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΤ΄ 1 Σεπτέμβριος 25/9/2015. Συγγραφείς Αγγελική Πασιά και Φίλιππος Μανδηλαράς.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΤ΄ 1 Σεπτέμβριος 25/9/2015. Συγγραφείς Αγγελική Πασιά και Φίλιππος Μανδηλαράς."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΤ΄ 1 Σεπτέμβριος 25/9/2015

2 Συγγραφείς Αγγελική Πασιά και Φίλιππος Μανδηλαράς

3  Η νύχτα τις μεγαλύτερης μέρας του χρόνου βρήκε τον Μιχάλη και με την παρέα του στον περίβολο του φάρου. Ο καπετάν Κωνσταντής ζούσε στα καράβια και στους ωκεανούς, ώσπου μια μέρα που σκάλιζε στο υπόγειο βρήκε ένα παλιό σεντούκι όπου είχε πολλές σημειώσεις από την εποχή του προπάππου του.

4

5 Ο Καπετάν Κωνσταντής μια μέρα που έψαχνε στο υπόγειο βρήκε ένα σεντούκι όπου είχε σημειώσεις για τον προπάππου του τον Νικόλα Πέσκη και δείχνει ότι ο προπάππους του έχει πάει στην μεσόγειο και ο Κωνσταντής δεν το ήξερε.

6  Ο ήρωας μου είναι ο Σταμάτης Κομπογιάννης που είναι φίλος του Καπετάν Κωνσταντής και ο Σταμάτης θέλει να βοηθήσει τον Κωνσταντή να μάθει αν ο προπάππους του είχε ταξιδέψει στην M εσόγειο. Ο Κωνσταντής δεν θυμάται μικρός να είχε περάσει ο προπάπους του πιο μακριά από τι μεσόγειο. Και τότε ο Σταμάτης λέει να τα παρατήσουμε αλλά ο Κωνσταντής λέει ΟΧΙ.

7  O Καπετάν Κωνσταντής μια μέρα πήγε σε ένα παζάρι στο Ταγγέρη και βρήκε μια οβίδα του πλοίαρχου Νέμο και το ημερολόγιο του σε πέντε γλώσσες. Ο Καπετάν Κωνσταντής πήρε το πρώτο πλοίο για την Ελλάδα. Όταν έφτασε στην Ελλάδα έκρυψε την οβίδα με το ημερολόγιο κάτω στον ωκεανό.

8  Το δικό μου τέλος είναι ότι ο Καπετάν πεθαίνει όταν πέφτει στο νερό για να πάρει την οβίδα και δεν του φτάνει το οξυγόνο στο νερό.

9  Το βιβλίο μου άρεσε πολύ και θέλω να το ξανακάνω.

10 O Φίλιππος Μανδηλαράς γεν - νήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία και ασχολήθηκε με την κοινωνική ανθρωπολογία την εθνογραφία και τα εργαστήρια δημιουργικής γραφής. Δημιούργησε μια μέθοδο δημιουργικής γραφής για τα παιδιά. Έγραψε και εξέδωσε πολλά παιδικά βιβλία.


Κατέβασμα ppt "ΣΤ΄ 1 Σεπτέμβριος 25/9/2015. Συγγραφείς Αγγελική Πασιά και Φίλιππος Μανδηλαράς."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google