Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Μάθημα: Φυσική Αγωγή Υπ. Καθηγητής: Λάμπρος Αθανασόπουλος Τμήμα: Α1 Σχολικό έτος: Από.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Μάθημα: Φυσική Αγωγή Υπ. Καθηγητής: Λάμπρος Αθανασόπουλος Τμήμα: Α1 Σχολικό έτος: Από."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Μάθημα: Φυσική Αγωγή Υπ. Καθηγητής: Λάμπρος Αθανασόπουλος Τμήμα: Α1 Σχολικό έτος: 2013-2014 Από τους μαθητές του τμήματος Α1

2 Αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες Αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες

3 O αθλητισμός αναμφίβολα ήταν το σπουδαιότερο σύμβολο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της ελληνικής αρχαιότητας, ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, οι οποίοι τελούνταν κάθε τέσσερα χρόνια στον ιερό χώρο της Ολυμπίας, προς τιμή του πατέρα των θεών Δία. Επίσης, κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων επικρατούσε εκεχειρία.

4 Οι αρχαίοι έλληνες είχαν συνδυάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, εκτός από αθλητικό γεγονός και με μια θρησκευτική τελετή, που ήταν το κυρίαρχο στοιχείο των αγώνων. Πιστεύεται πως οι Ολυμπιακοί αγώνες ξεκίνησαν για πρώτη φορά το 776 π. Χ., καθώς από τότε υπάρχουν τα πρώτα γραπτά στοιχεία.

5 Η συμμετοχή των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν ήταν ελεύθερη για όλους. Στους αγώνες αυτούς κατά την αρχαϊκή και κλασική εποχή, μόνο Έλληνες μπορούσαν να λάβουν μέρος.

6 Ο αθλητής που νικούσε στεφανωνόταν με κλαδί αγριελιάς και κέρδιζε την αγάπη όλων, ενώ θριαμβευτική ήταν και η υποδοχή που του επιφύλασσε η πόλη του. Η είσοδος γινόταν συνήθως πάνω σε άρμα, όχι από την πύλη, αλλά από ένα άνοιγμα του τείχους που το γκρέμιζαν συμβολικά, με την πεποίθηση ότι το κενό στο εξής θα το κάλυπτε ο ίδιος με την ανδρεία του.

7 Στις παρακάτω διαφάνειες θα γνωρίσουμε μερικά από τα αθλήματα των αρχαίων ολυμπιακών αγώνων.


Κατέβασμα ppt "Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Μάθημα: Φυσική Αγωγή Υπ. Καθηγητής: Λάμπρος Αθανασόπουλος Τμήμα: Α1 Σχολικό έτος: Από."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google