Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πρακτική στην κοινότητα.  Γνωριμία διαφόρων ομάδων τροφίμων και ενημέρωση σχετικά με υγιεινές διατροφικές συνήθειες και συχνότητα κατανάλωσης τροφίμων.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πρακτική στην κοινότητα.  Γνωριμία διαφόρων ομάδων τροφίμων και ενημέρωση σχετικά με υγιεινές διατροφικές συνήθειες και συχνότητα κατανάλωσης τροφίμων."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πρακτική στην κοινότητα

2  Γνωριμία διαφόρων ομάδων τροφίμων και ενημέρωση σχετικά με υγιεινές διατροφικές συνήθειες και συχνότητα κατανάλωσης τροφίμων μέσω διάφορων δραστηριοτήτων:  Παιχνίδια  Ζωγραφική  Παραμύθια  Δεξιοτεχνίες  Σύνταξη εβδομαδιαίου διαιτολογίου για βρέφη και προνήπια

3 Αναφορά στα παρακάτω:  Κρέας και προϊόντα κρέατος  Λίπη και Έλαια  Σνακς  Συχνότητα κατανάλωσης των διάφορων ομάδων τροφίμων  ΦΥΣΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

4  ΚΡΕΑΣ  Εκμάθηση προϊόντων που ανήκουν στην ομάδα του κρέατος.  Διαχωρισμός ζώων που δίνουν γάλα και αυγά με επίδειξη εικόνων.  Αναγνώριση προέλευσης κάθε είδους κρέατος (μοσχάρι-αγελάδα κλπ)

5  ΛΙΠΗ ΚΑΙ ΕΛΑΙΑ  Εκμάθηση προϊόντων που ανήκουν στην κατηγορία των λιπών  Συμπλήρωση φυλλαδίου με προϊόντα που ανήκουν στην κατηγορία του λίπους  Παιχνίδι αντίστοιχο για την ομάδα των ξηρών καρπών με θέμα «ο καρυδάς»

6  Επίδειξη εικόνων και διαχωρισμός των γλυκών από τα αλμυρά σνακ και υπόδειξη της συχνότητας που πρέπει να τα καταναλώνουμε.  Παιχνίδι μέσα από το οποίο τα παιδιά μπορούσαν να αντιληφθούν τη σημασία της προσεχτικής κατανάλωσης αυτών των τροφίμων.  Συμπλήρωση φυλλαδίου με ζευγάρια από τρόφιμα όπου το παιδί έπρεπε να αναγνωρίσει το πιο υγιεινό και να το ζωγραφίσει.

7  Επίδεξη τροφίμων για αναγνώρισή τους και κατάταξή τους στη σωστή κατηγορία.  Συζήτηση για τη συχνότητα με την οποία πρέπει να τα καταναλώνουμε (ημερήσια- εβδομαδιαία-μηνιαία βάση).  Συζήτηση για το συγκεκριμένο σημαντικό συστατικό που μας προσφέρει η κάθε ομάδα τροφίμων

8

9  Συζήτηση για το πόσο σημαντικό μία υγιεινή διατροφή να συνδυάζεται από λίγη γυμναστική (κυνηγητό, ποδόσφαιρο, χορός κ.ά. )  Επίδειξη εικόνων από διάφορα αθλήματα και αναγνώρισή τους.  Συμπλήρωση φυλλαδίου με αντιστοίχηση των διαφόρων αθλημάτων με το σωστό εξοπλισμό.  Σκυταλοδρομία με πραγματικά φρούτα με νικήτρια την ομάδα που τερμάτιζε πρώτη.


Κατέβασμα ppt "Πρακτική στην κοινότητα.  Γνωριμία διαφόρων ομάδων τροφίμων και ενημέρωση σχετικά με υγιεινές διατροφικές συνήθειες και συχνότητα κατανάλωσης τροφίμων."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google