Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΞΟΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ - ΕΤΑΙΡΙΩΝ Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΞΟΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ - ΕΤΑΙΡΙΩΝ Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΞΟΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ - ΕΤΑΙΡΙΩΝ Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού

2 ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

3 ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΤΗΣΙΟΥ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ Όταν τα έσοδα είναι περισσότερα από τα έξοδα τότε έχουμε θετικό ισολογισμό. Όταν τα έξοδα είναι περισσότερα από τα έσοδα τότε έχουμε αρνητικό ισολογισμό. Όταν έσοδα και έξοδα είναι ισόποσα τότε έχουμε ισοσκελισμένο ισολογισμό

4 ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΤΗΣΙΟΥ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΣΟΔΑ > ΕΞΟΔΑ περίσσευμα χρημάτων (κέρδος) ΕΞΟΔΑ > ΕΣΟΔΑ έλλειμμα χρημάτων (ζημιές) ΕΣΟΔΑ = ΕΞΟΔΑ ισοσκελισμένος ισολογισμός (ούτε κέρδη, ούτε ζημιές)

5 ΕΞΟΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ-ΕΤΑΙΡΙΩΝ 1. Αμοιβές αθλητών 2. Αμοιβές προπονητών 3. Μισθοδοσία προσωπικού 4. Διάφορα πριμς 5. Ιματισμός-αθλητικό υλικό 6. Ξενοδοχεία-Διατροφή 7. Μετακινήσεις 8. Βασική προετοιμασία 9. Άδειες-δαπάνες αγώνων 10. Νοσηλεία-περίθαλψη 11. Ενοικιάσεις 12. Μετεγγραφές 13. Αεροπορικά εισιτήρια 14. Τιμωρίες-πρόστιμα-ζημιές 15. Λογαριασμοί 16. Γραφικό-ιατροφαρμακευτικό υλικό

6 1. ΑΜΟΙΒΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ Οι αμοιβές των αθλητών αποτελούν ένα πολύ σημαντικό έξοδο για κάθε σωματείο. Υπάρχουν συμβόλαια μονοετούς και πολυετούς διάρκειας. Οι αμοιβές των αθλητών ποικίλουν ανάλογα με το άθλημα και το σωματείο.

7 1. ΑΜΟΙΒΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ Ο Messi λαμβάνει 33 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Δηλαδή... 1,04 ευρώ/ δευτερόλεπτο ή 62/ λεπτό ή 3.767,41 ευρώ ανά ώρα... Το "μεροκάματό"του φτάνει στις 90.417 ευρώ!

8 ΓΕΝΙΚΑ ΚΕΡΔΗ ΑΘΛΗΤΩΝ Floid Mayweather (105 εκ. €) Christiano Ronaldo (80 εκ. €) Lebrond James (65 εκ. €)

9 Στις αμοιβές των προπονητών περιλαμβάνεται του πρώτου προπονητή και των συνεργατών του. Οι αμοιβές των πρώτων προπονητών είναι υψηλές. Οι αμοιβές του προπονητικού team ποικίλουν ανάλογα με το όνομα του προπονητή και το όνομα του σωματείου. 2. ΑΜΟΙΒΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

10 ΑΜΟΙΒΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Pep Quardiola (21 εκ. €) Jose Mourinjo (18 εκ.€) Marcello Lippi (13 εκ. €)

11 3. ΑΜΟΙΒΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Είναι οι μισθοί του υπόλοιπου προσωπικού. Της αγωνιστικής ομάδας (Μάνατζερ, γυμναστής, ιατρός, φροντιστής, φυσιοθεραπευτής, μασέρ). Των γραφείων (Γενικός διευθυντής, το προσωπικό του οικονομικού, διοικητικού, νομικού τμήματος, υπεύθυνος μάρκετινγκ και δημοσίων σχέσεων).

12 4. ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΙΜΣ Είναι τα χρήματα που δίνονται σε αθλητές, προπονητές και υπόλοιπο προσωπικό όταν υλοποιηθούν κάποιοι στόχοι. Οι στόχοι μπορεί να είναι: κατάκτηση πρωταθλήματος κατάκτηση κυπέλλου Ευρωπαϊκή διάκριση συμμετοχή σε final four έξοδος στην Ευρώπη άνοδος κατηγορίας αποφυγή υποβιβασμού νίκη-σειρά νικών

13 5. ΙΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ Ο ιματισμός και το αθλητικό υλικό για τα μεγάλα σωματεία είναι έσοδο, ενώ για τα μικρά σωματεία αποτελεί έξοδο. Η Αdidas- Nike- Puma παρέχουν δωρεάν ιματισμό και αθλητικό υλικό στα μεγάλα σωματεία, και χρήματα για τα προϊόντα τους. Οι μικρές ομάδες αναγκάζονται και πληρώνουν τον ιματισμό.

14 6. ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Είναι τα χρήματα που δίνονται για τα ξενοδοχεία και τα γεύματα των αποστολών της αγωνιστικής ομάδας. Το γηπεδούχο σωματείο οφείλει να αναλάβει τα έξοδα διαμονής και διατροφής της αντιπάλου ομάδας, καθώς και διαιτητών, κομισάριων. Πολλοί αθλητές περιλαμβάνουν στα συμβόλαιά τους και τη διατροφή τους.

15 7. ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ Είναι τα έξοδα (αεροπορικά εισιτήρια, λεωφορεία, τρένα) κατά την μετακίνηση της αγωνιστικής ομάδας. Στη διοργάνωση ενός τουρνουά, το γηπεδούχο σωματείο αναλαμβάνει τις περισσότερες φορές την μετακίνηση των αντιπάλων ομάδων.

16 8. ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Τα έξοδα για τη βασική προετοιμασία της αγωνιστικής ομάδας ποικίλουν ανάλογα με τη τοποθεσία και τη διάρκεια.

17 8. ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Η βασική προετοιμασία γίνεται: 1. Σε αθλητικά κέντρα του εξωτερικού (Ιταλία- Αυστρία-Σερβία) 2. Σε αθλητικά κέντρα της Ελλάδας (Καρπενήσι-Νάουσα-Μέτσοβο) 3. Στην πόλη που εδρεύει η ομάδα. 8. ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

18 9. ΑΔΕΙΕΣ - ΔΑΠΑΝΕΣ ΑΓΩΝΩΝ Για κάθε αγώνα χρειάζεται άδεια διεξαγωγής του από το γηπεδούχο σωματείο. Στα έξοδα των αγώνων περιλαμβάνονται: οι διαιτητές η γραμματεία ο κομισάριος οι υπάλληλοι του σταδίου τα ποσοστά γηπέδου ηχητικά-χορευτικό

19 10. ΝΟΣΗΛΕΙΑ - ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ Είναι τα έξοδα εγχειρήσεων, νοσηλείας, περίθαλψης και αποκατάστασης των τραυματισμένων αθλητών. Στα έξοδα ιατρικής περίθαλψης περιλαμβάνονται και τα έξοδα των μελών των οικογενειών των αλλοδαπών αθλητών.

20 11. ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ Οι ενοικιάσεις αναφέρονται σε αυτοκίνητα και σπίτια των αλλοδαπών αθλητών και προπονητών. Ενοικιάσεις των γραφείων της ομάδας ή και του γηπέδου Η Ρέϊντζερς έχει στη δύναμη της 21 ξένους ποδοσφαιριστές.

21 12. ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ Είναι τα χρήματα που ξοδεύονται για την ενίσχυση της αγωνιστικής ομάδας σε αθλητές. Τα χρήματα αυτά δίνονται στον αθλητή και στο σωματείο από όπου μεταγράφεται. Rivaldo - Cisse– Diogo)

22 13. ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ Δεν αναφέρονται στα εισιτήρια μετακίνησης της ομάδας. Είναι τα αεροπορικά εισιτήρια που δίνονται στους αλλοδαπούς αθλητές και προπονητές για τους ίδιους και τις οικογένειες τους. Συνήθως δίνονται 4- 5 εισιτήρια πρώτης θέσης.

23 14. ΤΙΜΩΡΙΕΣ - ΠΡΟΣΤΙΜΑ Τα πρόστιμα επιβάλλονται από τις Ελληνικές και τις Διεθνείς Αθλητικές αρχές για επεισόδια, παραβάσεις, υλικές ζημιές. Οι τιμωρίες μπορεί να είναι: χρηματικά πρόστιμα αποκλεισμός έδρας κεκλεισμένων των θυρών αποβολή από το πρωτάθλημα

24 15. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ Είναι οι λογαριασμοί τηλεφώνου, ηλεκτρικού και ύδρευσης των γραφείων και του γηπέδου της ομάδας. Το σωματείο υποχρεούται να πληρώνει και τους λογαριασμούς των αλλοδαπών αθλητών και προπονητών (ηλεκτρικό, νερό, κοινόχρηστα, συντήρηση)

25 16. ΙΑΤΡΟΦ. ΥΛΙΚΟ & ΓΡΑΦΙΚΗ ΥΛΗ Αναφέρονται στη γραφική ύλη και τα αναλώσιμα των γραφείων. Αναφέρονται στις βιταμίνες, τα συμπληρώματα διατροφής, τα φάρμακα, τις αλοιφές και τα tapes που χρησιμοποιούν οι αθλητές.


Κατέβασμα ppt "ΕΞΟΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ - ΕΤΑΙΡΙΩΝ Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google