Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

η θετική επιστήμη που ασχολείται με τη μελέτη  των έμβιων όντων και γενικά  των φαινομένων της ζωής είναι μελετά δομή, λειτουργία και συμπεριφορά.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "η θετική επιστήμη που ασχολείται με τη μελέτη  των έμβιων όντων και γενικά  των φαινομένων της ζωής είναι μελετά δομή, λειτουργία και συμπεριφορά."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2

3 η θετική επιστήμη που ασχολείται με τη μελέτη  των έμβιων όντων και γενικά  των φαινομένων της ζωής είναι μελετά δομή, λειτουργία και συμπεριφορά ατόμων και πληθυσμών. αφορούν

4 η θετική επιστήμη που ασχολείται με τη μελέτη  των έμβιων όντων και γενικά  των φαινομένων της ζωής είναι μελετά

5 στην επίλυση κοινωνικών προβλημάτων βοηθά Υγεία Περιβάλλον πολιομυελίτιδα, παιδικές ασθένειες, διαβήτης, μορφές καρκίνου, υψηλή αρτηριακή πίεση, τεχνητή γονιμοποίηση, κ.α. παρεμβάσεις, αύξηση ανθρώπινου πληθυσμού κ.α. Γεωργία νέες ποικιλίες καλαμποκιού, σταριού, ρυζιού, κ.α. Κτηνοτροφία νέες ποικιλίες χοίρων, κοτόπουλων, αγελάδων, κ.α. Οικονομία αύξηση παραγωγής, καταπολέμηση εντόμων, μικροοργανισμών που εμποδίζουν την ανάπτυξη φυτών και ζώων, κ.α. ασθένειες υποβάθμιση υποσιτισμός όπως σε

6

7 Στην αντιμετώπιση κληρονομικών ανωμαλιών και ασθενειών Στη προγεννητική διάγνωση Στη βελτίωση καλλιεργούμενων φυτικών και ζωικών ειδών Στην παραγωγή πρωτεϊνών, ορμονών, ενζύμων Στην αντιμετώπιση της ρύπανσης και των μολύνσεων Στην αξιοποίηση των αποβλήτων Στην παραγωγή εμβολίων, ορών, φαρμάκων κ.λ.π.

8

9 Θα έχουμε ένα αποτελεσματικό εμβόλιο για το AIDS; Θα έχουμε ένα αποτελεσματικό εμβόλιο για το AIDS; Θα εξασφαλίσουμε αρκετή τροφή για τον συνεχώς αυξανόμενο πληθυσμό; Θα εξασφαλίσουμε αρκετή τροφή για τον συνεχώς αυξανόμενο πληθυσμό; Τι πρέπει να κάνει η γενετική μηχανική ώστε να ωφελήσει πραγματικά τον άνθρωπο; Τι πρέπει να κάνει η γενετική μηχανική ώστε να ωφελήσει πραγματικά τον άνθρωπο; Πως θα πάψουν να πεθαίνουν οι άνθρωποι στις χώρες του τρίτου κόσμου από αιτίες που κάνουν τον πολιτισμό μας να > Πως θα πάψουν να πεθαίνουν οι άνθρωποι στις χώρες του τρίτου κόσμου από αιτίες που κάνουν τον πολιτισμό μας να > Θα αντιμετωπιστούν οι σοβαρές ασθένειες όπως η αρθρίτιδα και ο καρκίνος; Θα αντιμετωπιστούν οι σοβαρές ασθένειες όπως η αρθρίτιδα και ο καρκίνος; Θα αντιμετωπιστούν ασθένειες που οφείλονται σε αλλαγές στο γενετικό υλικό (κληρονομικές) Θα αντιμετωπιστούν ασθένειες που οφείλονται σε αλλαγές στο γενετικό υλικό (κληρονομικές) Θα ισορροπηθούν οι μεγάλες περιβαλλοντικές καταστροφές; Θα ισορροπηθούν οι μεγάλες περιβαλλοντικές καταστροφές;

10 1. Να απαντήσετε στις παρακάτω ερωτήσεις με μια μικρή παράγραφο (40 – 50 λέξεις) Ποια είναι η συμβολή της Βιολογίας στην ιατρική; Ποια είναι η συμβολή της Βιολογίας στην απορρύπανση των οικοσυστημάτων; Ποια είναι η συμβολή της Βιολογίας στη χημεία των τροφίμων; 2. Καθημερινά γίνεται εντονότερη η ανάγκη όλων των πολιτών, να είναι σε θέση να κατανοούν τον τρόπο με τον οποίο η επιστήμη της Βιολογίας επηρεάζει τη ζωή τους, και τη ζωή όλων των οργανισμών του πλανήτη μας. Σχολιάστε την πρόταση χρησιμοποιώντας παραδείγματα που έχετε ακούσει στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση ή έχετε διαβάσει σε εφημερίδες και περιοδικά. (10 –15 σειρές)


Κατέβασμα ppt "η θετική επιστήμη που ασχολείται με τη μελέτη  των έμβιων όντων και γενικά  των φαινομένων της ζωής είναι μελετά δομή, λειτουργία και συμπεριφορά."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google