Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΟΡΟΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΧΗΜΙΚΟΥ Χημικοί και χημικοί μηχανικοί έχουν κάνει πολλές παρεμβάσεις στη διατροφή και τη γεωργία που θα μας επιτρέψουν.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΟΡΟΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΧΗΜΙΚΟΥ Χημικοί και χημικοί μηχανικοί έχουν κάνει πολλές παρεμβάσεις στη διατροφή και τη γεωργία που θα μας επιτρέψουν."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΟΡΟΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΧΗΜΙΚΟΥ Χημικοί και χημικοί μηχανικοί έχουν κάνει πολλές παρεμβάσεις στη διατροφή και τη γεωργία που θα μας επιτρέψουν να αυξήσει, τη συγκομιδή, και να καταναλώνουμε άφθονα και θρεπτική τροφή. Στο γύρισμα του δέκατου ένατου και εικοστού αιώνα, ένα μέσο τραπέζι της κουζίνας θα είναι φορτωμένα με προϊόντα από το κελάρι ρίζα, τον κήπο, ή την τοπική φάρμα? Βουτύρου από μία καρδάρα? Αυγά από κότες που σταβλίζονται στο κατώφλι? Λαχανικά από τον κήπο και αποθηκεύονται με βάση το κρέας σε μια παγωνιέρα και ψημένα πάνω από ένα φούρνο άνθρακα ή του ξύλου. Ο προηγούμενος αιώνας έχει επιφέρει τεράστιες αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο θα έχουμε φαγητό στο τραπέζι μας, καθιστώντας μας αγροκτήματα πιο παραγωγικές και την τροφή μας και παροχές νερού είναι άμεσα διαθέσιμα. Σύγχρονη αγρότες έχουν χρησιμοποιησεί νέες χημικές προόδους για τη βελτίωση της γεωργικής παραγωγής με τα λιπάσματα και τα φυτοφάρμακα για να αναπτύξουν άφθονες προμήθειες τροφίμων. Οι καταναλωτές έχουν επωφεληθεί από τις νέες τεχνολογίες που έχουν ενισχύσει τη γεύση, την εμφάνιση, τη διαθεσιμότητα και τη θρεπτική αξία των τροφίμων τους. Αυτές οι πρόοδοι στη χημεία βοηθούν να θρέψουν τον κόσμο σε πλήρη ανάπτυξη του πληθυσμού. IV.1. Λιπάσματα και θρεπτικά συστατικά του εδάφους Άζωτο στερέωσης Haber-Bosch διαδικασία Προοδος σε χημικά λιπάσματα Πράσινη Επανάσταση και μικτογενων φυτων IV.3. Επεξεργασίας Τροφίμων, Διαχείριση και Ασφάλεια Ζαχαρίνη και των γλυκαντικών Βιταμίνες και μέταλλικα Διατήρηση και προοδοι κατασκευής Η ασφάλεια των τροφίμων και ποιοτικός έλεγχος IV.2. Crop Protection και διαχείρισης επιβλαβών oργανισμών Bordeaux μέθοδος και μυκητοκτόνα DDT και τα φυτοφάρμακα Κτηνοτροφία προστασία Farm μηχανοποίηση IV.4. Τρόφιμα Φύλαξη Η συσκευασία τροφίμων Ψυκτικών και χλωροφθοράνθρακες Φούρνοι μικροκυμάτων Καθαρό νερό IV. Τροφίμων και Γεωργίας

2 IV. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑΘΜΟΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑΣ Χρονολογία 1881 Ο Γαλλος επιστήμων Louis Pasteur ανακαλύπτει εμβόλιο της ασθενειας του άνθρακα για τα πρόβατα και τα γουρούνια. 1883 Δανική χημικός Γιόχαν Γκούσταβ Kjeldahl ανέπτυξε μια μέθοδο ανάλυσης της περιεκτικότητας σε άζωτο του κάθε οργανική ένωση. 1884 ο Γάλλος βοτανολόγος Pierre MA Millardet εφευρίσκει το μείγμα Bordeaux για την καταπολέμηση του ωιδίου αμπελώνα. 1901 John F. Quenny, ο ιδρυτής της Monsanto Company κατασκευάζει Ζαχαρίνη. 1913 Δύο γερμανικά φαρμακεία, Fritz Haber και Carl Bosch ανέπτυξαν τη διαδικασία για την παραγωγή της αμμωνίας σε βιομηχανικό επίπεδο. 1913 Elmer V. McCollum και Marguerite Ντέιβιντ ανακαλύψαν βιταμίνη Α σε βούτυρο και κρόκους αυγών. 1918 Η εταιρεία Kelvinator λανσάρει το πρώτο επιτυχημένο συμπιεστή που λειτουργεί με ψυγείο για οικιακή χρήση. 1933 Γάλα εμπλουτισμένο με βιταμίνη D πωλούνται στο εμπόριο. 1939 Ο Ελβετος χημικός Paul Mueller ανακαλύπτει τον εντομοκτόνες ιδιότητες του φυτοφαρμάκου DDT. 1943 Χημικοι του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ αναπτύξαν χημικούς αερολύματος διασπορας για τα εντομοκτόνα και αγροτικά. 1953 Η εταιρεια Dow παρουσιαζει Saran wrap για οικιακή χρήση. 1964 Η «πράσινη επανάσταση»: Εφαρμογή των νέων υβριδικών φυτών και υγρά λιπάσματα του εδάφους βοηθάει στην επίλυση προβλημάτων διατροφής στον αναπτυσσόμενο κόσμο. 1972 Η χρήσις του DDT απαγορευετε στις Ηνωμένες Πολιτείες. (Όπως η πρώτη χώρα στον κόσμο, η Ουγγαρία το απαγορευσε το 1968). 1974 Monsanto παρουσιαζει συνολική και μη οργώνουν ζιζανιοκτόνου Roundup της. 1990 Τα Novel οχυρωματικά έργα στα τρόφιμα και τα «nutriceutical« προϊόντα καταστούν εμπορικως δημοφιλή. Louis Pasteur εμβολιάζουν τα ζώα Μονάδα για τον προσδιορισμό της περιεκτικότητας σε άζωτο των οργανικών υλικών με τη μέθοδο Kjeldahl Pierre M. A. Millardet Αρχικά συσκευασμένα Ζαχαρίνη Κρόκος αυγού περιέχει βιταμίνη Α Το γάλα με προσθήκη βιταμίνης D Αρχικά συσκευασμένα DDT Το γάλα με προσθήκη βιταμίνης D


Κατέβασμα ppt "ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΟΡΟΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΧΗΜΙΚΟΥ Χημικοί και χημικοί μηχανικοί έχουν κάνει πολλές παρεμβάσεις στη διατροφή και τη γεωργία που θα μας επιτρέψουν."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google