Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΟΝΟΜΑΤΑ: ΚΑΤΣΗ ΤΑΤΙΑΝΑ ΖΑΓΚΟΤΣΗ ΑΘΗΝΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΟΝΟΜΑΤΑ: ΚΑΤΣΗ ΤΑΤΙΑΝΑ ΖΑΓΚΟΤΣΗ ΑΘΗΝΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΟΝΟΜΑΤΑ: ΚΑΤΣΗ ΤΑΤΙΑΝΑ ΖΑΓΚΟΤΣΗ ΑΘΗΝΑ

2 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Το ενδοδαπέδιο σύστημα ανήκει στα συστήματα κεντρικής θέρμανσης επιφανειών. Το ενδοδαπέδιο σύστημα αποτελείται από το λεβητοστάσιο, το κατακόρυφο και το οριζόντιο δίκτυο σωληνώσεων. Το οριζόντιο δίκτυο είναι κυρίως εκείνο που διαφοροποιεί το σύστημα από τα άλλα, αυτό αποτελείται από τα λεγόμενα θερμοκυκλώματα.

3 ΤΑ ΘΕΡΜΟΚΥΚΛΩΜΑΤΑ Τα θερμοκυκλώματα είναι σωλήνες με νερό που ξεκινούν από τον σωλήνα της προσαγωγής της κεντρικής στήλης και συναντούν το σωλήνα της επιστροφής της κεντρικής στήλης του συστήματος. Το νερό που κυκλοφορεί στα θερμοκυκλώματα είναι χαμηλής θερμοκρασίας, περίπου 45-50 βαθμών Κελσίου. Οι σωλήνες που χρησιμοποιούνται είναι πλαστικοί ή εύκαμπτοι χαλκοσωλήνες χωρίς επένδυση.

4 ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: Η θερμότητα μεταδίδεται από τους σωλήνες μέσα στο δάπεδο και από κει εκπέμπεται στο χώρο. Η μετάδοση της θερμότητας γίνεται 60-65% με ακτινοβολία και 35- 40% με “επαφή μεταφορά”. Το σύστημα εγκαθίσταται σε νεοανεγειρόμενες οικοδομές και μπορεί να δεχτεί αυτονομία. Η διάστρωση των σωλήνων κοντά στους εξωτερικούς τοίχους είναι πυκνή ενώ είναι αραιότερη στο εσωτερικό των δωματίων.

5 Κατά την λειτουργία του θερμαντικού σώματος λόγω ακτινοβολίας θερμαίνεται ο αέρας στους 50°C. Το πρόβλημα με αυτό είναι ότι ο καυτός αέρας αυξάνεται και η θερμότητα συσσωρεύεται στο ανώτερο μέρος του χώρου. Έτσι η θερμοκρασία σε ύψος 1.6 m από το δάπεδο που βρίσκεται το κεφάλι η θερμοκρασία είναι 24°C, ενώ στο δάπεδο η θερμοκρασία είναι περίπου17°C.

6 Η αρχή λειτουργίας του ενδοδαπέδιου συστήματος βασίζεται στην ικανότητα που έχει το δάπεδο ως ένα τεράστιο θερμαντικό σώμα με μεγάλη θερμοχωρητικότητα να ακτινοβολεί ομοιόμορφα προς όλες τις κατευθύνσεις του χώρου.

7

8 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Το σύστημα περιλαμβάνει το σωλήνα πολυπροπυλενίου ή πολυαιθυλενίου ειδικών προδιαγραφών, τα εξαρτήματα στήριξης του σωλήνα (μεταλλικές, πλαστικές λάμες στερεώσεως, μορφόπλακες), τη μόνωση του δαπέδου και το τσιμεντοκονίαμα επικαλύψεως.

9 Καταρχήν τοποθετείται περιμετρική μονωτική ταινία ως αρμός διαστολής σε όλους τους εσωτερικούς τοίχους, πόρτες, μπαλκονόπορτες και περιμετρικά σε όλους τους θερμαινόμενους χώρους.

10 Στη συνέχεια τοποθετείται μονωτικό υλικό με ειδικές προδιαγραφές στην πλάκα σκυροδέματος, χωρίς κενά μεταξύ των πλακών μόνωσης. Ακολουθεί επικάλυψη των μονωτικών πλακών με υγρομονωτικό φύλλο σε όλη την επιφάνεια τους. Προαιρετικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και φράγμα ήχου για αυξημένη ηχομόνωση.

11 Πάνω από το υγρομονωτικό φύλλο τοποθετείται πλέγμα γαλβανιζέ 10Χ10εκ., στο οποίο συγκρατούνται τα κλιπ στερέωσης των σωληνώσεων. Ακολουθεί η στρώση των κυκλωμάτων θέρμανσης στους συγκεκριμένους χώρους, σύμφωνα με τη μελέτη. Οι τρόποι στρώσης είναι δύο, ο μαίανδρος και το σαλιγκάρι.

12 Οι σωλήνες από τον κάθε χώρο καταλήγουν σε συλλέκτη, που βρίσκεται σε ερμάριο σε ουδέτερο χώρο (όχι σε υπαίθριο, προτιμότερο σε κάποιο διάδρομο). Ο κάθε συλλέκτης πρέπει να τοποθετείται στο αντίστοιχο επίπεδο που θερμαίνεται. Μετά την τοποθέτηση των σωληνώσεων και τις απαραίτητες δοκιμές στεγανότητας γίνεται διάστρωση του τσιμεντοκονιάματος επικαλύψεως ειδικής σύστασης σε πάχος 4,5-5 εκ. με αρμούς διαστολής σε κατάλληλες θέσεις.

13 ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ Η ενδοδαπέδα θέρμανση προσφέρει ομοιόμορφη, ευχάριστη, υγιεινή κατανομή θερμοκρασίας. Η θέρμανση είναι καθαρή (δεν καίγεται ούτε αιωρείται η σκόνη, δεν μετακινούνται αέριες μάζες με βακτηρίδια, μικρόβια κ.α.) και υγιεινή επειδή η θερμοκρασία του δαπέδου είναι μικρή, περίπου 26°C - 28°C και ο ανθρώπινος οργανισμός δεν ενοχλείται από αυτή (δεν υπάρχει πρόβλημα για φλεβίτιδα ή κυκλοφορικό). Ο αέρας των χώρων δε χάνει την υγρασία του. Είναι οικονομικότερη στη λειτουργία από το καλοριφέρ.

14 Μπορεί να λειτουργήσει και με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (γεωθερμία κλπ). Παρέχει δυνατότητα αυτονομίας σε κάθε δωμάτιο. Εξασφαλίζει υψηλή αισθητική στη διακόσμηση και πλήρη εκμετάλλευση χώρου (καλύτερη διάταξη στην επίπλωση). Η ενδοδαπέδια έχει ακριβότερη κόστος κατασκευής, που καλύπτεται γρήγορα από το χαμηλό κόστος λειτουργίας.

15 Δεν υπάρχουν περιορισμοί στην επιλογή του υλικού του τελικού δαπέδου (πλακάκι, μάρμαρο, ξύλο (κολλητό ή καρφωτό), συνθετικό δάπεδο), αρκεί να έχει επιλεγεί εκ των προτέρων το υλικό. Η ενδοδαπέδια θέρμανση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θέρμανση όλων των ιδιωτικών και επαγγελματικών χώρων με τα ίδια οφέλη.

16 ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ Η ενδοδαπέδια θέρμανση επειδή θερμαίνει δομικά στοιχεία (το δάπεδο λειτουργεί ως θερμαντικό σώμα), παρουσιάζει αδράνεια σε γρήγορες κλιματικές εναλλαγές. Για το λόγο αυτό δεν είναι κατάλληλη για εξοχικές κατοικίες. Τα χαλιά δεν μπορούν να καλύπτουν μεγάλη επιφάνεια του χώρου και πρέπει να είναι γνωστή εκ των προτέρων η θέση τους για πυκνότερη διάστρωση των σωλήνων.

17 Όταν χρησιμοποιείται για την ψύξη του χώρου, επιτυγχάνεται μερικός μόνο δροσισμός του κτιρίου. Η ενδοδαπέδια συγκριτικά με το καλοριφέρ καθυστερεί αρχικά να αποδώσει απευθείας τη θερμότητα στο χώρο.

18 ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ ΨΥΞΗ - ΔΡΟΣΙΣΜΟΣ Η ενδοδαπέδια ψύξη ή δαπεδοψύξη ή ψύξη δαπέδου όπως αλλιώς ονομάζεται, αποτελεί έναν σύγχρονο τρόπο ψύξης - δροσισμού των κτιρίων γραφείων, κατοικιών, σχολείων, νηπιαγωγείων, κλειστών γυμναστηρίων, εκκλησιών, γηροκομείων, σούπερ μάρκετ, ξενοδοχείων, βιομηχανικών χώρων παραγωγής και αποθήκευσης προσφέροντας σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και ευχάριστη απόδοση.

19 Όταν αναφερόμαστε στην έννοια του δροσισμού, εννοούμε ότι μετατρέπουμε το δάπεδο κάθε χώρου σε μια τεράστια ψυχρή επιφάνεια. Αυτό το πετυχαίνουμε με την διανομή ψυχρού νερού μέσα από τις σωληνώσεις της ενδοδαπέδιας θέρμανσης. Ο δαπεδοδροσισμός αποτελεί ένα λειτουργικό σύστημα που προσφέρει άνεση απορροφώντας ομοιόμορφα τη θερμότητα από όλες τις κατευθύνσεις.

20 ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ Άνεση και υγιεινό περιβάλλον. Ομοιόμορφη θερμοκρασία στον χώρο, αίσθηση «σπηλιάς» Μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας. Υψηλότερες Θερμοκρασίες λειτουργίας, μείωση απωλειών από το δάπεδο, μη ύπαρξη ρευμάτων αέρα Μειωμένο αρχικό κόστος. Λόγω εκμετάλλευσης των υπαρχόντων σωληνώσεων και υποδιαστασιολόγησης του ψυκτικού μηχανήματος επωφελούμαστε από την μεγάλη αδράνεια και τη θερμοχωρητικότητα του συστήματος.

21 Απόλυτη ελευθερία στη διαμόρφωση των χώρων. Δεν υπάρχουν καμίας μορφής εμπόδια στο χώρο μας. Καθαροί χώροι. Λόγω χαμηλών θερμοκρασιών και έλλειψης ρευμάτων αέρα δεν υπάρχουν μαυρίσματα στους τοίχους, όπου θα τοποθετούσαμε τα κλιματιστικά μηχανήματα.

22 ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΑΠΕΔΟΔΡΟΣΙΣΜΟΥ Θερμοκρασία νερού προσαγωγής 18° και επιστροφή 23°. Θερμοκρασία πατώματος 20°. Μέση απόδοση ανά τετρ. μέτρο 35-50 \Λ/att. Μέσο μήκος σωλήνα ανά τετρ. μέτρο 7-9 μέτρα. Ενεργοποίηση λειτουργίας ψύκτη νερού ανάλογα με την ζήτηση. Απενεργοποίηση της λειτουργίας δροσισμού, εφόσον η εξωτερική θερμοκρασία είναι μικρότερη από 26°. Ελάχιστο όριο θερμοκρασίας προσαγωγής ή επιστροφής (προαιρετικά).

23

24 ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ:

25 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

26 ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ

27


Κατέβασμα ppt "ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΟΝΟΜΑΤΑ: ΚΑΤΣΗ ΤΑΤΙΑΝΑ ΖΑΓΚΟΤΣΗ ΑΘΗΝΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google