Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α΄ ΤΑΞΗΣ ΕΠΑΛ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ Α΄ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΑΣΧΟΛΙΕΣ-ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α΄ ΤΑΞΗΣ ΕΠΑΛ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ Α΄ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΑΣΧΟΛΙΕΣ-ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α΄ ΤΑΞΗΣ ΕΠΑΛ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ Α΄ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ 2014-15 ΜΕ ΘΕΜΑ ΑΣΧΟΛΙΕΣ-ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 1. Ηλικία: ……… 2. Φύλο:  Αγόρι  Κορίτσι 3. Ποιος είναι ο τόπος κατοικίας σας; ……………………………………………………………………………………………………………………………. 4. Οικογενειακή κατάσταση: α) Ανήκετε σε μονογονεϊκή οικογένεια (διαζευγμένοι γονείς ή απώλεια του ενός γονέα ή ο γονέας δεν παντρεύτηκε ποτέ); ΟΧΙ  ΝΑΙ  β) Έχετε αδέρφια; Αν ναι πόσα; …………………………………………………………………………………….. 5. Αυτή τη στιγμή ποιο από τα παρακάτω θα σας χαρακτήριζε;  Μαθητής  Φοιτητής / Σπουδαστής  Εργαζόμενος  Άνεργος  Οικιακά 6. Ποιο είναι το επίπεδο σπουδών σας;  Διδακτορικό  Μεταπτυχιακό  ΑΕΙ / ΑΤΕΙ  Ι.Ε.Κ. / Λοιπές Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης  Γενικό Λύκειο  ΕΠΑΛ / Τεχνικό Λύκειο / Τ.Ε.Ε.  Γυμνάσιο  Δημοτικό 7. Αν είστε μαθητής, πόσο χρόνο αφιερώνετε για διάβασμα τη μέρα (μαθήματα του σχολείου-φροντιστήρια); ………………………………………………………………………………………………………………………………………. 8. Πηγαίνετε σε ιδιωτικό φροντιστήριο ; ………………………………………………………………………………………………………………………………………. 9. Ποιες ξένες γλώσσες γνωρίζετε ή μαθαίνετε; ………………………………………………………………………………………………………………………………………. 10. Με τι ασχολείστε στον ελεύθερο χρόνο σας (χόμπυ); ………………………………………………………………………………………………………………………………………. 11.Ασχολείστε με τον αθλητισμό και με ποιο άθλημα; …………………………………………………………………………………………………………………………………………. 12.Ποιους τρόπους διασκέδασης χρησιμοποιείτε; …………………………………………………………………………………………………………………………………………

2 13.Πόσες ώρες την ημέρα χρησιμοποιείτε το κινητό σας τηλέφωνο; …………………………………………………………………………………………………………………………………………. 14. Περιηγείστε στο διαδίκτυο και αν ναι πόση ώρα ημερησίως; …………………………………………………………………………………………………………………………………………. 15. Χρησιμοποιείτε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης? (Facebook-Twitter-Instagram κλπ) ………………………………………………………………………………………………………………………………………… 16.Πόσες ώρες τη μέρα παρακολουθείτε τηλεόραση; ………………………………………………………………………………………………………………………………………. 17. Διαβάζετε εξωσχολικά βιβλία ή άλλα έντυπα (εφημερίδες, περιοδικά); …………………………………………………………………………………………………………………………………………. 18. Κάνετε κάποια εργασία που να σας αποφέρει χρήματα; Αν ναι ποια; ……………………………………………………………………………………………………………………………………….. 19. Είστε καπνιστής και αν ναι από ποια ηλικία; …………………………………………………………………………………………………………………………………………. 20. Καταναλώνετε αλκοόλ και αν ναι πόσο συχνά; Τι ποτό προτιμάτε και σε τι ποσότητα κάθε φορά; …………………………………………………………………………………………………………………………………………. 21. Τι είδος μουσικής ακούτε; ……………………………………………………………………………………………………………………………………….. 22.Τι οδηγείτε; Μηχανάκι  Έχετε δίπλωμα; ……….. Φοράτε κράνος; …………. Αυτοκίνητο  Έχετε δίπλωμα; ……….. Φοράτε ζώνη ασφαλείας; …………. Δεν οδηγώ  23. Πόσο συχνά τρώτε έξω και τι προτιμάτε (πίτες, πίτσες κλπ); ………………………………………………………………………………………………………………………………………… 24. Ποιο είναι το αγαπημένο σας σπιτικό φαγητό; ………………………………………………………………………………………………………………………………………… 25. Έχετε κάποιο ζώο και αν ναι τι(σκύλο, γάτα, άλογο κλπ); ……………………………………………………………………………………………………………………………………….. 26. Έχετε ταξιδέψει μακριά από τον τόπο σας και αν ναι πού; (Ελλάδα ή εξωτερικό) ………………………………………………………………………………………………………………………………………… 27. Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει την ψυχολογία ή τις συνήθειές σας και αν ναι με ποιον τρόπο-σε ποιον τομέα; ………………………………………………………………………………………………………………………………………… 28. Οι σχέσεις με τους γονείς σας χαρακτηρίζονται από:  Συμφωνία με όλες τις ασχολίες σας  Διαφωνία με όλες  Διαφωνία με μερικές Για ποιους λόγους έρχεστε σε σύγκρουση με τους γονείς σας; ………………………………………………………………………………………………………………………………………… 29. Με ποιο επάγγελμα θέλετε να ασχοληθείτε μελλοντικά; ……………………………………………………………………………………………………………………………………….. 30. Σας ενδιαφέρει να εργαστείτε στον τόπο σας ή να φύγετε άλλου;

3 ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ Το δείγμα των ερωτηθέντων ήταν 165 άτομα εκ των οποίων τα 79 αγόρια και τα 86 κορίτσια. Το εύρος ηλικίας των ερωτηθέντων περιελάμβανε όλες τις ηλικίες από 12 έως και 25 ετών. Οι 151 από τους ερωτηθέντες είναι κάτοικοι του Πλωμαρίου και των χωριών της περιοχής, 5 είναι κάτοικοι Μυτιλήνης, 2 κάτοικοι Αθήνας και 1 κάτοικος Θεσσαλονίκης. 33 άτομα του δείγματος ανήκουν σε μονογονεϊκή οικογένεια. Τα περισσότερα παιδιά έχουν 1 αδερφό/ή (60), έπονται αυτά με 2 αδέρφια (49) και ακολουθούν αυτά με 3(17), με 4 (11), με κανένα (10). Οι 142 από τους ερωτηθέντες είναι μαθητές,, 9 φοιτητές, 6 εργαζόμενοι, 6 άνεργοι και 2 ασχολούνται με τα οικιακά. Επίπεδο σπουδών: 66 Γυμνάσιο, 51 Γενικό Λύκειο, 36 Τεχνικό Λύκειο, 9 ΑΕΙ/ΤΕΙ, 2 Δημοτικό, και 1 ΙΕΚ. Το 61% των μαθητών μελετά από 1-4 ώρες τη μέρα, το 22% πάνω από 4 ώρες, το 12% λιγότερο από μία ώρα και το 3% ελάχιστα έως καθόλου. Το 47% των μαθητών πηγαίνει σε ιδιωτικό φροντιστήριο. Το 69% των μαθητών Γενικού Λυκείου πηγαίνει σε ιδιωτικό φροντιστήριο, το 42% των μαθητών Γυμνασίου πηγαίνει σε ιδιωτικό φροντιστήριο, ενώ μόνο το 25% των μαθητών Τεχνικού Λυκείου πηγαίνει σε ιδιωτικό φροντιστήριο. Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες γνωρίζουν ή μαθαίνουν δύο (2) ξένες γλώσσες (74) ή μία (1) ξένη γλώσσα (69). Οι δημοφιλέστερες ξένες γλώσσες είναι τα Αγγλικά (136), τα Γαλλικά (53) και τα Γερμανικά (30). Η δημοφιλέστερη ασχολία των ερωτηθέντων στον ελεύθερο χρόνο τους είναι κατά σειρά: αθλητισμός (65), υπολογιστής/τάμπλετ/διαδίκτυο/ηλεκτρονικά παιχνίδια (43), παρέα/βόλτες με φίλους (37) και ακούω μουσική (29). Το 68% του δείγματος ασχολείται με τον αθλητισμό. Το 76% των αγοριών και το 61% των κοριτσιών ασχολείται με τον αθλητισμό. Τα δημοφιλέστερα αθλήματα είναι για τα αγόρια το ποδόσφαιρο (36) και το μπάσκετ (23), ενώ για τα κορίτσια το βόλλεϋ (32) και το μπάσκετ (11). Οι δημοφιλέστεροι τρόποι διασκέδασης των ερωτηθέντων είναι κατά σειρά: βόλτες/παρέα με φίλους (78), μουσική (41), clubbing/μπαρ/πάρτυ/καφέ/ ταβέρνα (38), υπολογιστής/τάμπλετ/διαδίκτυο/ηλεκτρονικά παιχνίδια (31).

4 Το 39% του δείγματος κάνει χρήση του κινητού του τηλεφώνου 1-4 ώρες τη μέρα, το 22% πάνω από 4 ώρες, το 15% όλη τη μέρα, ενώ το 11% καθόλου. Το 55% του δείγματος περιηγείται στο διαδίκτυο 1-4 ώρες τη μέρα, το 22% πάνω από 4 ώρες, το 7% συνέχεια/σχεδόν όλη μέρα, το 6% καθόλου και το 5% λιγότερο από μία ώρα. Το 83% των ερωτηθέντων χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το 51% του δείγματος παρακολουθεί τηλεόραση 1-4 ώρες την ημέρα, το 18% ελάχιστα/μέχρι μία ώρα, το 15% καθόλου και το 11% πάνω από 4 ώρες. Οι 95 από τους ερωτηθέντες διαβάζουν εξωσχολικά βιβλία ή άλλα έντυπα (εφημερίδες- περιοδικά). Το 36% των ερωτηθέντων κάνουν κάποια εργασία που να αποφέρει χρήματα. Οι περισσότεροι απασχολούνται σε αγροτικές καλλιέργειες/ελιές (24) και ως σερβιτόροι (11). Οι 28 από τους ερωτηθέντες (17%) δηλώνουν καπνιστές. Από αυτούς οι περισσότεροι άρχισαν το κάπνισμα στην ηλικία των 15 ετών (7), των 17 ετών (6) και των 14 ετών (5). Το 51% του δείγματος δηλώνει ότι καταναλώνει αλκοόλ. Από αυτούς το 40% καταναλώνει αλκοόλ 1-3 φορές την εβδομάδα, συνήθως κατά την έξοδο του Παρασκευοσαββατοκύριακου. Το 20% αυτών που καταναλώνουν αλκοόλ δήλωσε ότι πίνει 1 ποτό, ενώ το 19% δήλωσε ότι πίνει μέχρι 4 ποτά κάθε φορά. Τα δημοφιλέστερα σε κατανάλωση ποτά είναι κατά σειρά: βότκα (29), μπύρα (25), κρασί (16), ουίσκι (13) και ούζο (12). Οι δημοφιλέστερες απαντήσεις στην ερώτηση τι είδος μουσικής ακούτε ήταν: όλα/διάφορα (49), ροκ (24), ελληνικά (21), ποπ (21), ραπ (17) έντεχνα (16), χιπ- χοπ (14), λαϊκά (13), τραπ (12). Οι 75 από τους ερωτηθέντες οδηγούν μηχανάκι, οι 4 αυτοκίνητο, οι 17 μηχανάκι και αυτοκίνητο, ενώ οι 69 δεν οδηγούν. Το 70% αυτών που οδηγούν μηχανάκι δεν έχει δίπλωμα και το 49% δεν φοράει κράνος. Το 62% αυτών που οδηγούν αυτοκίνητο δεν έχει δίπλωμα, όμως το 76% φοράει ζώνη ασφαλείας. Το 49% των ερωτηθέντων τρώει έξω 1-4 φορές την εβδομάδα, συνήθως κατά την έξοδο του Παρασκευοσαββατοκύριακου. Οι περισσότεροι προτιμούν πίτες/σουβλάκια (101), πίτσες (30), σάντουιτς/χάμπουργκερ (17). Το αγαπημένο σπιτικό φαγητό των ερωτηθέντων είναι κατά σειρά: παστίτσιο (34), μουσακάς (27), μακαρόνια (22), μπριζόλα (11), σνίτσελ (11), κοτόπουλο (10).

5 Οι 104 από τους ερωτηθέντες έχουν κατοικίδιο/α. Οι περισσότεροι έχουν σκύλο/ους (71), γάτα/ες (37) και άλογο/α (27). Οι 147 από τους ερωτηθέντες έχουν ταξιδέψει σε Ελλάδα ή εξωτερικό, ενώ οι 16 δεν έχουν φύγει ποτέ από τον τόπο τους. Δημοφιλέστεροι προορισμοί στην Ελλάδα είναι η Αθήνα (66), η Θεσσαλονίκη (28) και η Χίος (26) και στο εξωτερικό η Τουρκία (21) και η Αλβανία (14). Το 54% του δείγματος ανέφερε ότι έχει επηρεαστεί από την οικονομική κρίση. Οι κυριότεροι τομείς που αναφέρονται είναι ο οικονομικός (λιγότερο χαρτζιλίκι/αγορές/έξοδα ) (55) και η διασκέδαση (λιγότερες εξόδους) (15). Οι 104 από τους ερωτηθέντες απάντησαν ότι οι σχέσεις με τους γονείς τους χαρακτηρίζονται από: «διαφωνία με μερικές από τις ασχολίες τους», οι 50 από: «συμφωνία με όλες» και οι 9 από: «διαφωνία με όλες». Οι δημοφιλέστερες απαντήσεις στην ερώτηση: «για ποιους λόγους έρχεστε σε σύγκρουση με τους γονείς σας», ήταν: διάβασμα (32), δεν έρχομαι σε σύγκρουση για κανένα λόγο (23) και βραδινή έξοδος (19). Οι δημοφιλέστερες απαντήσεις στην ερώτηση: «με ποιο επάγγελμα θέλετε να ασχοληθείτε μελλοντικά», ήταν: δεν έχω αποφασίσει ακόμα/δεν γνωρίζω/δεν απαντώ (25), ιατρικά/ παραϊατρικά επαγγέλματα (17), κομμωτής/αισθητικός (17), σώματα ασφαλείας/στρατός (14), οικονομικά/λογιστικά/διοίκηση επιχειρήσεων (14). Οι 76 από τους ερωτηθέντες θα ήθελαν να εργαστούν αλλού, οι 48 θα ήθελαν να εργαστούν στον τόπο τους ενώ οι 32 θα τα έκαναν και τα δύο.

6 ΕΡΩΤΗΣΗ 1 Ηλικία

7 ΕΡΩΤΗΣΗ 2 Φύλο

8 ΕΡΩΤΗΣΗ 3 Τόπος κατοικίας

9 ΕΡΩΤΗΣΗ 4 Ανήκετε σε μονογονεϊκή οικογένεια; Πόσα αδέρφια έχετε;

10 ΕΡΩΤΗΣΗ 5 Αυτή τη στιγμή ποιο από τα παρακάτω θα σας χαρακτήριζε;

11 ΕΡΩΤΗΣΗ 6 Ποιο είναι το επίπεδο σπουδών σας;

12 ΕΡΩΤΗΣΗ 7 Αν είστε μαθητής, πόσο χρόνο αφιερώνετε για διάβασμα την ημέρα;

13 ΕΡΩΤΗΣΗ 8 Πηγαίνετε σε ιδιωτικό φροντιστήριο;

14 ΕΡΩΤΗΣΗ 9 Ποιες ξένες γλώσσες γνωρίζετε ή μαθαίνετε;

15 ΕΡΩΤΗΣΗ 10 Με τι ασχολείστε στον ελεύθερο χρόνο σας (χόμπυ);

16 ΕΡΩΤΗΣΗ 11 Ασχολείστε με τον αθλητισμό και με ποια αθλήματα;

17 ΕΡΩΤΗΣΗ 12 Ποιους τρόπους διασκέδασης χρησιμοποιείτε;

18 ΕΡΩΤΗΣΗ 13 Πόσες ώρες την ημέρα χρησιμοποιείτε το κινητό σας τηλέφωνο;

19 ΕΡΩΤΗΣΗ 14 Περιηγείστε στο διαδίκτυο και αν ναι πόση ώρα ημερησίως;

20 ΕΡΩΤΗΣΗ 15 Χρησιμοποιείτε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook-Twitter- Instagram κλπ) ;

21 ΕΡΩΤΗΣΗ 16 Πόσες ώρες τη μέρα παρακολουθείτε τηλεόραση ;

22 ΕΡΩΤΗΣΗ 17 Διαβάζετε εξωσχολικά βιβλία ή άλλα έντυπα (εφημερίδες,περιοδικά);

23 ΕΡΩΤΗΣΗ 18 Κάνετε κάποια εργασία που να σας αποφέρει χρήματα; Αν ναι ποια;

24 ΕΡΩΤΗΣΗ 19 Είστε καπνιστής και αν ναι, από ποια ηλικία;

25 ΕΡΩΤΗΣΗ 20 Καταναλώνετε αλκοόλ και αν ναι, πόσο συχνά; Τι ποτό προτιμάτε και σε τι ποσότητα κάθε φορά;

26 ΕΡΩΤΗΣΗ 21 Τι είδος μουσικής ακούτε;

27 ΕΡΩΤΗΣΗ 22 Τι οδηγείτε;

28 ΕΡΩΤΗΣΗ 23 Πόσο συχνά τρώτε έξω και τι προτιμάτε (πίτες, πίτσες κλπ);

29 ΕΡΩΤΗΣΗ 24 Ποιο είναι το αγαπημένο σας σπιτικό φαγητό;

30 ΕΡΩΤΗΣΗ 25 Έχετε κάποιο ζώο και αν ναι τι (σκύλο, γάτα, άλογο κλπ);

31 ΕΡΩΤΗΣΗ 26 Έχετε ταξιδέψει μακριά από τον τόπο σας και αν ναι πού; (Ελλάδα ή εξωτερικό)

32 ΕΡΩΤΗΣΗ 27 Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει την ψυχολογία ή τις συνήθειές σας και αν ναι, με ποιον τρόπο-σε ποιον τομέα;

33 ΕΡΩΤΗΣΗ 28 Οι σχέσεις με τους γονείς σας χαρακτηρίζονται από:  Συμφωνία με όλες τις ασχολίες σας  Διαφωνία με όλες  Διαφωνία με μερικές Για ποιους λόγους έρχεστε σε σύγκρουση με τους γονείς σας;

34 ΕΡΩΤΗΣΗ 29 Με ποιο επάγγελμα θέλετε να ασχοληθείτε μελλοντικά;

35 ΕΡΩΤΗΣΗ 30 Σας ενδιαφέρει να εργαστείτε στον τόπο σας ή να φύγετε αλλού;

36 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Τα πιο ενδιαφέροντα σημεία της έρευνας στα οποία μπορούμε να εστιάσουμε, με αφορμή τις απαντήσεις που δόθηκαν, είναι τα εξής: 1.Το 20% των ερωτηθέντων ανήκει σε μονογονεϊκή οικογένεια, ενώ τα περισσότερα παιδιά έχουν ένα (36%) ή δύο (30%) αδέρφια. 2.Οι περισσότεροι μαθητές μελετούν 1-4 ώρες την ημέρα 61%, το 22% πάνω από 4 ώρες, το 12% λιγότερο από 1 ώρα και ένα 3% από ελάχιστα έως καθόλου. 3.Το 52% των μαθητών δεν πηγαίνει σε ιδιωτικό φροντιστήριο, όμως υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση σε σχέση με το σχολείο που φοιτούν, αφού το 69% των μαθητών του Γενικού Λυκείου πηγαίνει φροντιστήριο σε αντίθεση με το 25% μόνο των μαθητών του ΕΠΑΛ που πηγαίνει φροντιστήριο, ενώ το 42% των μαθητών Γυμνασίου πηγαίνει σε ιδιωτικό φροντιστήριο. 4.Το 91% των ερωτηθέντων γνωρίζει ή μαθαίνει τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα, με τα Αγγλικά να είναι η πιο δημοφιλής γλώσσα με 136 προτιμήσεις και ακολουθούν τα Γαλλικά και τα Γερμανικά με 53 και 30 προτιμήσεις αντίστοιχα. 5.Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες, στον ελεύθερο χρόνο τους ασχολούνται κυρίως με τον αθλητισμό (65), με τον υπολογιστή/τάμπλετ/διαδίκτυο/ηλεκτρονικά παιχνίδια (43), με βόλτες και παρέα με φίλους (37) και με μουσική ακρόαση (29). 6.Το 68% του δείγματος ασχολείται με τον αθλητισμό, όμως υπάρχει σαφής διαφορά μεταξύ των δύο φύλων, αφού το ποσοστό των κοριτσιών που δεν αθλούνται είναι σχεδόν διπλάσιο από το ποσοστό των αγοριών που δεν αθλούνται (38% και 21% αντίστοιχα), ενώ και τα δημοφιλή αθλήματα διαφέρουν, με το ποδόσφαιρο να συγκεντρώνει τις περισσότερες προτιμήσεις στα αγόρια και το βόλλεϋ στα κορίτσια. 7.Αξιοσημείωτο είναι ότι ο τρόπος διασκέδασης που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι νέοι της περιοχής είναι οι βόλτες/παρέα με φίλους (78) και ακολουθούν μουσική (41), clubbing/μπαρ/πάρτυ/καφέ/ταβέρνα (38), υπολογιστής/τάμπλετ/διαδίκτυο/ηλεκτρονικά παιχνίδια (31). 8.Οι νέοι φαίνεται να έχουν εθιστεί στη χρήση του κινητού, αφού το 39% του δείγματος το χρησιμοποιεί 1-4 ώρες την ημέρα, το 22% πάνω από 4 ώρες, το 15% συνέχεια/όλη μέρα, ενώ το 8% ελάχιστα/λιγότερο από 1 ώρα και το 11% καθόλου/δεν έχει κινητό. 9.Στη χρήση του διαδικτύου τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 55% από 1-4 ώρες την ημέρα, 22% πάνω από 4 ώρες, 7% συνέχεια/σχεδόν όλη μέρα, 5% λιγότερο από 1 ώρα και 6% καθόλου. 10.Το 83% του δείγματος χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 11.Το 51% των ερωτηθέντων παρακολουθεί τηλεόραση 1-4 ώρες την ημέρα, το 18% ελάχιστα/ μέχρι μία ώρα, το 15% καθόλου, ενώ το 11% πάνω από 4 ώρες και το 1% όλη μέρα. 12.Το 36% του δείγματος κάνει κάποια εργασία που να αποφέρει χρήματα, με τους περισσότερους να ασχολούνται με αγροτικές καλλιέργειες/ελιές (24), σερβιτόροι (11) και γενικά βοήθεια στους γονείς (5). 13.Ένα σχετικά μικρό ποσοστό δήλωσε ότι καπνίζει (17%) και οι περισσότεροι από αυτούς ξεκίνησαν το κάπνισμα στα 15 τους χρόνια (7), στα 17 (6) και στα 14 (5).

37 14. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που ανέδειξε αυτή η έρευνα πιστεύουμε πως είναι η κατανάλωση αλκοόλ, αφού το 51% του δείγματος καταναλώνει αλκοόλ. Το 40% αυτών που καταναλώνουν αλκοόλ το κάνει 1-3 φορές την εβδομάδα, ως επί το πλείστον κατά την έξοδο του Παρασκευοσαββατοκύριακου, το 15% 1-3 φορές το μήνα, το 19% σπάνια και το 4% συχνά/σχεδόν κάθε μέρα. Η ποσότητα που καταναλώνουν κάθε φορά είναι 1 ποτό (20%), μέχρι 4 ποτά (19%) και πάνω από 4 ποτά (2%). Τα πιο δημοφιλή ποτά είναι η βότκα (29), η μπύρα (25), το κρασί (16), το ουίσκι (13) και το ούζο (12). 15.Ένα άλλο μεγάλο θέμα που αναδεικνύεται από την έρευνα είναι η ασφαλής οδήγηση. Το 46% του δείγματος οδηγεί μηχανάκι, το 10% μηχανάκι και αυτοκίνητο, το 2% αυτοκίνητο, ενώ το 42% δεν οδηγεί. Το 70% των οδηγών μοτοποδηλάτου δεν έχει δίπλωμα, ενώ το 49% δεν φοράει κράνος. Το 62% των οδηγών αυτοκινήτου δεν έχει δίπλωμα, όμως το 76% φοράει ζώνη ασφαλείας. 16.Το 49% των ερωτηθέντων τρώει έξω 1-4 φορές την εβδομάδα, κυρίως το Παρασκευοσαββατοκύριακο, το 5% καθημερινά, το 6% 1-3 φορές το μήνα, το 13% σπάνια και το 3% ποτέ. Οι περισσότεροι προτιμούν πίτες/σουβλάκια (101), πίτσες (30), σάντουιτς/χάμπουργκερ (17). 17.Το αγαπημένο σπιτικό φαγητό των περισσοτέρων είναι το παστίτσιο (34), ο μουσακάς (27), τα μακαρόνια (22). 18.Οι περισσότεροι έχουν κάποιο κατοικίδιο (104), κυρίως σκύλο (71), γάτα (37) και άλογο (έκπληξη λόγω του ότι η εκτροφή του είναι πολυδάπανη) (27). 19.Το 54% του δείγματος δηλώνει επηρεασμένο από την οικονομική κρίση, κυρίως στον οικονομικό τομέα (λιγότερο χαρτζιλίκι/αγορές/έξοδα) (55), αλλά και στη διασκέδαση (λιγότερες εξόδους) (15), στην ψυχολογία (9), στη δυσκολία εύρεσης εργασίας (3). 20.Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι που οι ερωτηθέντες έρχονται σε σύγκρουση με τους γονείς τους είναι το διάβασμα (32) και η βραδινή έξοδος (19). 21.Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες δεν έχουν αποφασίσει με ποιο επάγγελμα θέλουν να ασχοληθούν στο μέλλον (25), με πιο δημοφιλή να είναι τα ιατρικά-παραϊατρικά επαγγέλματα (17), κομμωτής/αισθητικός (17), Σώματα ασφαλείας/Στρατός (14), οικονομικά (14). 22.Τέλος στην ερώτηση πού προτιμούν να εργαστούν, οι περισσότεροι απαντούν αλλού (46%), το 29% στον τόπο του και το 19% δεν έχει πρόβλημα/και τα δύο.

38 Στην εργασία αυτή συμμετείχαν οι παρακάτω μαθητές της Α΄ Τάξης του ΕΠΑΛ Πλωμαρίου: Αληγιάννη Περσεφόνη Αντωνάκη Μαρία Βουλαλάς Ζαφείρης Ζηραγκάκης Κωνσταντίνος Καλδής Βασίλειος Καλλία Ειρήνη Καμπάς Ιωάννης Κατωτριώτης Παναγιώτης Κούστα Αντελίνα Κρόσι Γκεράλντο Λαγουμίδης Γεώργιος Λένα Αουρέλ Πιτσιλαδής Γεώργιος Πρωτούλης Παράσχος Ρεπάνης Ευάγγελος Ταταλιά Αρετή Χατζέλης Χαράλαμπος Χατζηδημητρίου Παναγιώτης Χατζηκυριάκου Μαρία Ελένη Χρήστου Ευαγγελία Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Μιχαλέλης Ευστράτιος


Κατέβασμα ppt "ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α΄ ΤΑΞΗΣ ΕΠΑΛ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ Α΄ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΑΣΧΟΛΙΕΣ-ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google